Anon
/b/ House /b/
- Член од
- 13 декември 2007
- Мислења
- 16.744
- Поени од реакции
- 27.744
1200 денари.Колку чини кастрација на мачор?
1200 денари.Колку чини кастрација на мачор?
1000-1500 денари. Кастрирај го што порано. Кажи му на ветеринарот да му ги исече ноктите додека е под анестезијаКолку чини кастрација на мачор?
Имаш доста аптеки кои даваат лекови без рецепт се зависност кој тип на лек ти е потребенКаде во СК може да најдам аптека што дава лекови без рецепта?
Дај пример за некоја во центар.Имаш доста аптеки кои даваат лекови без рецепт се зависност кој тип на лек ти е потребен
Штотуку се јавив во Вип. Бесплатен е 1000%Не е бесплатен се тарифира од минута.
ИМаш во Чаир каде ти даваат без рецепта зависи ти велам кој лекДај пример за некоја во центар.
Автоматски споено мислење:
Штотуку се јавив во Вип. Бесплатен е 1000%
Не, треба да одиш после Камени Мост, Министерство за правда. Ама ако ме слушаш мене, ќе си порачаш онлајн, ќе одбереш каде да ти го пратат и ќе ти пратат мејл кога ќе биде готов (ден, два)Колку се плаќа вадење извод во Ск (уште е во Мтв зградата)? И го даваат веднаш или се чека некој ден?
Ако мислиш на аптеките каде се сопственици Албанци и таму не е како што беше порано кога продаваа лекови без рецепти.ИМаш во Чаир каде ти даваат без рецепта зависи ти велам кој лек
Биди сигурен даваат без рецептиАко мислиш на аптеките каде се сопственици Албанци и таму не е како што беше порано кога продаваа лекови без рецепти.
Сега првин гледаат кој не е Албанец поретко му даваат без рецепта, бидејќи се прочу дека даваат без рецепти и пазат кога им влегува некој да не е инспектор.
Мене ми е најмногу за ампицилин и цефалексин капсулите за настинки, со нив настинките побрзо поминуваат, ама ретко каде барем јас ги наоѓав без рецепт, а мака ми е да одам на матичен за рецепт, премногу гужва има кај матичен врие од тоа стари луѓе кои идат и кога ќе влезат во ординација не излегуваат по пола саат. 5 стари луѓе и секој по, пола саат тоа се 2,5 саати чекање за рецепт за лекови, хаос здравство.
Само продолжете да земате антибиотици на своја рака па и за настинки и само затоа што побрзо поминувале. После Цацко ќе ви биде крив кога ќе ве насмее некоја стрептокока.
![]()
Со лапање антибиотици кога не треба го правиш организамот резистентен на антибиотици и кога некогаш стварно ќе имаш потреба, нема да делуваат.Среќа не сум земал 2 години на своја рака антибиотици, ме заобиколуваа настинките последно време. Значи може да се појават бактерии ако се земаат антибиотици на своја рака?
Што да правам, кога тие старите и беспослени пензионери кога ќе влезат во ординација кај матичен по пола саат пензионер седи кај лекар, па секој од нив бара да му се мери притисок,бараат се и сешто, и се досадни и само бараат нешто. Кај многумина матични е таква ситуација со здодевни пензионери, што ќе менувам матичен кога може пак на истото да налетам.