Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
Е сега овојпат ќе мора да се прилагодиме за трета опција сакал или не тоа е.

Sent from my iPad using Tapatalk
Пишуваш ти овде секакви глупости, али оваа ти е врв.
Сакаш у 100 кила крв и бубрези да се кладиме дека најголем број на гласови ќе има едната, а второ место другата партија? (ВМРО/СДСМ)
Автоматски споено мислење:

Боки како што се движел, кого сретнел - го злоупотребувал.

Последно уредено:
Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
еден скандал и одма почнаа, покачување на плати, зелена нафта, намалување цената на парното, субвенции за автомобили, нова клиника...
бомбастични наслови, само да свртат внимание. а и да го омекнат народот сега за Илинден да не му викаа уууу на зајко
две години ништо нема и сега во една недела сто работи ќе направат

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.536
Поени од реакции
5.267
Пишуваш ти овде секакви глупости, али оваа ти е врв.
Сакаш у 100 кила крв и бубрези да се кладиме дека најголем број на гласови ќе има едната, а второ место другата партија? (ВМРО/СДСМ)
Автоматски споено мислење:

Боки како што се движел, кого сретнел - го злоупотребувал.
И повторно со твоето “Пишуваш ти овде секакви глупости...“! Знаеме Добро дека си талентиран експерт за глупости ама не мора на секого да му држиш лекции што и како пишува.
Ти си прочитал што пишуваш?

И второ каде ќе најдеш 100 литри крв и чија би била таа (литри момче литри, или и ти како Павле Кокаиновски маслото го мерите во грами?)?
Единствено што е можно е коалиција помеѓу сдсс+дпсне и само на тој начин да освојат помеѓу 40-50 пратенички места.
Македонците се толку н......и на овие две квислиншки групации што не знам како се воздржуваат да не ги запалат со се Собрание.
Третиот нов политички субјект за кој говори Пане-Г на почеток ќе биде ДВИЖЕЊЕ ќе собере доволно квалитетни ликови што верувам дека ќе освои околу 50 мандати, ако сметаш дека Македонците толку лесно ќе се откажат од својата Македонија заради некоја група на Северџани и недифинирани анационални автошовинисти, ќе бидеш набрзо изненаден!

Деновиве сме изложени на невидена кординирана и добро синхронизирана пропаганда од овие две квислиншки групации. Погледнете ги медиумите кои се под нивна контрола (а сите се) сите до еден почнаа да пишуваат Република Северџистан, тоа ја потврдува изјавата на Милошевски дека имале добра и конструктивна средба, каде се сигурно разработени сите детали за зацврстување на Северџистан.

Да прашам, на сликава подолу те има ли и ако те има во кој ред си?

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
И второ каде ќе најдеш 100 литри крв и чија би била таа (литри момче литри, или и ти како Павле Кокаиновски маслото го мерите во грами?)?
Сорос ме снабдува со свежа крв. Тебе Груевски ти праќа од Маџарска гајби со крв? Мене Сорос - да.

Единствено што е можно е коалиција помеѓу сдсс+дпсне и само на тој начин да освојат помеѓу 40-50 пратенички места.
:ROFLMAO: rofl:lolzz:

Ко малине деца сте. Ко ова да ви се првите избори у живот.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.536
Поени од реакции
5.267
Ко малине деца сте. Ко ова да ви се првите избори у живот.
Добро, ете прашај во администрација нека дозволат обложување, па да видиме кои се мали а кои се ... ете ставам на тоа дека сдсс+дспне зедно ќе имаат до 50 мандати.
Кој е спремен да стави свои пари, од буџет е забрането?! :oleee:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.586
Поени од реакции
16.793
Еве да им се разјасни на сите причината за басните на Геро. Боки сите ги искористил, они се бајчиња паднати од Марс и ништо не знаеле!

ова Злоупотребил што почнаа да да го користат медиумите на сдс е термин во Педофилијата, злоупотреба на помлади малолетници, тешка будалаштина е да се користи во финансиски криминал

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
Добро, ете прашај во администрација нека дозволат обложување, па да видиме кои се мали а кои се ... ете ставам на тоа дека сдсс+дспне зедно ќе имаат до 50 мандати.
Кој е спремен да стави свои пари, од буџет е забрането?! :oleee:
Абе види, ја сакам да сте у праву. Али сакам ја многу работи (да идам на одмор на Хаваи, да имам куќа на Црес, Форд Мустанг и сл.).
Ако сакате да го симнете СДСМ, ќе гласате за ВМРО (и обратно). Да, сјаши Мурто, да узјаше Курто, ама тоа функционира и глупирање и надевање на фантастични работи, не носат многу-многу корист.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Абе види, ја сакам да сте у праву. Али сакам ја многу работи (да идам на одмор на Хаваи, да имам куќа на Црес, Форд Мустанг и сл.).
Ако сакате да го симнете СДСМ, ќе гласате за ВМРО (и обратно). Да, сјаши Мурто, да узјаше Курто, ама тоа функционира и глупирање и надевање на фантастични работи, не носат многу-многу корист.
Извини , пак тресеш глупости и изгледа си песимист и очигледно немаш интерес за МК а камоли за трета опција со цел да ги наебаме овие северџани ама неее пошо си песимист и си станал северџан за жал

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Не гледам трета опција. Нема. Не постои таква. Сакал или не, морам да гласам за една од овие. Ако во изборната програма вметнат неколку мои критериуми...
Ќе има ,сега засега ме се знае , во последен момент ќе видиме само треба да бидеме будни и внимателни . Сакал или не на тие западните мешетари што ќе ги постават марионети

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.536
Поени од реакции
5.267
Те разбирам!
Знам дека и тебе на срце ти е Македонија, само ти е срам од оние тука и таму, и затоа што до вчера беше ту за едните ту за другите и сега кога виде дека се само спротивни страни од иста паричка ти е по малку незгодно да си признаеш дека си намагарчен.
Не грижи се, кога ќе си ја вратиме државата се ќе си дојде на свое место!
:oleee:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
Глупост или наивност, не можам во моментов да проценам.

Прва работа, никад у живот не сум гласал на парламентарни за СДСМ, а сум гласал отприлика исто пати или малку повеќе, за ВМРО отколку за трети опции.
Втора работа, знаеш ли ти и останатите што е потребно да се добијат избори? Што стварно, практично на терен е потребно за тоа да се деси (инфраструктура и ред други нешта). Трета опција која и да е, нема ни грам од све тоа, а го имаат СДСМ и ВМРО.
Тоа ти е исто ко да ми речеш - ене Варбургон мој ќе ме однесе до Охрид, па што ако нема тркала.

Последно уредено:
D

Deleted member 12196

Гостин
Кој е спремен да стави свои пари, од буџет е забрането?!
Ајде да се обложиме онака формално, без пари и без крв. СДС+ВМРО минимум 80 пратеници.
Ќе има ,сега засега ме се знае , во последен момент ќе видиме само треба да бидеме будни и внимателни .
И да има, ќе биде далеку од врвот. Не може да ги загрози двете сегашни.
Не грижи се, кога ќе си ја вратиме државата се ќе си дојде на свое место!
Тоа ќе биде многу тешко. МНОООГУ ТЕШКО.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.536
Поени од реакции
5.267
Ајде да се обложиме онака формално, без пари и без крв. СДС+ВМРО минимум 80 пратеници.
И да има, ќе биде далеку од врвот. Не може да ги загрози двете сегашни.
Тоа ќе биде многу тешко. МНОООГУ ТЕШКО.
-значи вака, мах 50 и тоа доколку направат неформална или формална коалиција (сдсс+дпсне) за да го сочуват Северџистан.
ако не излезе така јас ќе се повлечам од од овој пдф, ти што нудиш?

-тешко беше и за Зокито да смени име да продаде се живо и диво па исполни, значи не е тешко туку нешто друго во прашање.
Веќе рековме, кој сака наоѓа решение кој не сака наоѓа изговор! Ти во кои си?

Глупост или наивност, не можам во моментов да проценам.
Како што помеѓу лудоста и генијалноста има мала разлика така и во твојата област “глупоста“ постои проблем да се согледа проблемот на начин што ќе ти отвори можност за согледување. Немој да се трудиш со навреди од типот глупост=наивност, тоа се својства на ... човек, немој сега да те сожал....

D

Deleted member 12196

Гостин
-значи вака, мах 50 и тоа доколку направат неформална или формална коалиција (сдсс+дпсне) за да го сочуват Северџистан.
ако не излезе така јас ќе се повлечам од од овој пдф, ти што нудиш?
Не ми е по ќеф некој да го напушта форумот заради облог, ама спремен сум да го прифатам истиот услов. Сепак јас би предложил само едно јавно признавање дека другиот многу подобро ја анализира политичката ситуација. Ти избери.
И да бидеме начисто. Формирале или не коалиција, заедно ќе имаат максимум 50 пратеника. Јас велам ПОВЕЌЕ!
Веќе рековме, кој сака наоѓа решение кој не сака наоѓа изговор! Ти во кои си?
Овде јас ниту барам решение, ниту изговор. Само го искажувам моето мислење во врека со политичката ситуацуја, конкретно рејтингот на политичките партии пред парламентарните избори.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom