Најекономично греење и ладење

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Си се вади вентилаторот за чистење. Церадата е за изменувачот да не го вадиш.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.330
Поени од реакции
5.402
Си се вади вентилаторот за чистење. Церадата е за изменувачот да не го вадиш.
Na internet na YouTube ima mnogu videa kade sto so takva cerada se pere i izmenuvacot i ventilatorot na vnatresnata edinica bez da se demontira klimata

D

Deleted member 95595

Гостин
Decki, dali ima Eurovent za novive Haier na R32 freon?
Автоматски споено мислење:

Konkretno za ovaa me interesira specifikacii

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.502
Kupuvas Vivax za jeftino i janlas si ni posle 3 meseca koristenje :)
u start zeza daljinskoto

a samo posle 3 meseca dobivas extra funkcija....GhostSoundEfect od vnatresna :)

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.502
Toa Tideto nema ni servisno
da da.na slika moze da tera i so 50kw :)
Momak nikoj ne ti ja spori klimata, si imal 90banki si gi dal i sea si najgolem ruk tuka.
Moeto bese da ukazam deka Nordik verzijata 3,5ka e mnogu podobra od tvojata a ti misli si sto si sakas.

Ama da se chatalis so minimalec 150W u ladenje za klima platena ogromni 90k ne e i nekoj rekord zasto sme izmerile i ponisko...eve da naucis i ti i tie komsikite polupismeni okolu tebe na koi im se falis i ti stavaat lajk....80W ili 50% pomalce od tvojata moze trosi ovaa mojava a kosta x3 pati poeftino od tvojata klima.... 1/3 kosta od tvojata ili okkolu 30k :)

Последно уредено:
Член од
29 август 2008
Мислења
5.817
Поени од реакции
4.261
da da.na slika moze da tera i so 50kw :)
Eve ti pustija video raboti so pola od tvoite 150w, i pak vikas Ne. ??? ne mi e jasno ..... Ok tvojata e najdobra na svet toa e toa ...nema dr, sto dase diskutira ....

Член од
9 февруари 2019
Мислења
38
Поени од реакции
140
Eve ti pustija video raboti so pola od tvoite 150w, i pak vikas Ne. ??? ne mi e jasno ..... Ok tvojata e najdobra na svet toa e toa ...nema dr, sto dase diskutira ....
[/QUTi lades edna soba od 3 na 3 so eden prozor,jas cel sprat od 50+ kvadrata vo koj imam 10 kvadrata staklo i sporeduvas.Ako go stavine Daisekaito vo taa sobicka dali i 50kw ke trosi.dajte nesto sporedlivo,

Последно уредено:
Член од
29 август 2008
Мислења
5.817
Поени од реакции
4.261
Ajde druze ova neka e posledno .... veke epten ja zatupi .... poveli *

ako nesto nete bendisuva....(od videovo sepak prvo mie) denovive do vikendov nema da sum tuka pa od kaj ponedelik pak ke pustime nesto*

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Незнам што се убедувате и што е поентата во мерењево YT .... Има сертифициран “мерач“ кој само со тоа се бави и се вика “Eurovent“ (иако пред 5-6 месеци го усраа па сега тешко кој се снаоѓа), но има и ранг листи на најдобри клими, па така хиперинвертерот Daiseikai 8 не е најдобар во Светот, ама на сите листи е меѓу најдобрите... еве и топтен.еу го рангира http://www.topten.eu/english/building_components/air_conditioners/monosplit-3-4kw.html на 7 место (одма до легендарната U.Sarara) меѓу најдобрите 25 клими во категорија од 3-4kW, сето врвни клими, сето јапонци (Mitsu Fuji, Daikin, Toshiba, Panasonic + 1 кореанец LG) и тоа е отприлика списокот на најдобрите клими (без оглед на редоследот) сѐ друго е маркетинг и дезинформација .... Е сега цената на оваа клима била изгор... па нов модел е иако во Гр веќе се нуди под 1100 Евра, а и секако разбирливо е скапа цена, се работи за клима од самиот врв хиперинвертери со многу цертифицирани плусеви А+++/А+++!
Па обиди се да најдеш на Eurovent-cert. или да ја пронајдеш на ранг листата најдобри 25 клими во Европа, многу опеаната клима “-30“ .... или не, не се обидувај! Не губи време, ја нема! Единствено во класа 4-5kW го има како ребрендиран U-Craun во Sinclair куќиште пласиран 13то место како објавиле со А++/А+ (во греењето)! И тоа е успех, не велам не! Единствен „кинез“ меѓу елитата (јапонци и кореанци)... тоа е.

Член од
18 август 2015
Мислења
213
Поени од реакции
420
За жал никако да сватат. Погрешна политика водат. Наместо да направат чекор и да ги намалат цените на уредите и да кажат во МК тие се со најдобар однос цена-квалитет и тоа да го повторуваат, (по што верувам дека никој нема да им замери), но тие само едно „верглаат“ тие се најдобри, па најдобри и се така во круг... едноставно постигнуваат контра ефект.
Јас им советувам ( сум го кажал и порано ) дека можат да станат бр.1 во МК, како што Fujitsu е во Србија, доколку ги спуштат цените и одат со реклама најдобар сооднос цена-квалитет во МК. Помала заработувачка ( на почеток) но поголем обрт. Добра стратегија на долги стази. Пуста алчност што ти го ограничува видикот. Можат, а ќе видиме дали ќе сакаат да бидат навистина бр.1 во продадени уреди. Тие се на потег.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.817
Поени од реакции
4.261
Незнам што се убедувате и што е поентата во мерењево YT .... Има сертифициран “мерач“ кој само со тоа се бави и се вика “Eurovent“ (иако пред 5-6 месеци го усраа па сега тешко кој се снаоѓа), но има и ранг листи на најдобри клими, па така хиперинвертерот Daiseikai 8 не е најдобар во Светот, ама на сите листи е меѓу најдобрите... еве и топтен.еу го рангира http://www.topten.eu/english/building_components/air_conditioners/monosplit-3-4kw.html на 7 место (одма до легендарната U.Sarara) меѓу најдобрите 25 клими во категорија од 3-4kW, сето врвни клими, сето јапонци (Mitsu Fuji, Daikin, Toshiba, Panasonic + 1 кореанец LG) и тоа е отприлика списокот на најдобрите клими (без оглед на редоследот) сѐ друго е маркетинг и дезинформација .... Е сега цената на оваа клима била изгор... па нов модел е иако во Гр веќе се нуди под 1100 Евра, а и секако разбирливо е скапа цена, се работи за клима од самиот врв хиперинвертери со многу цертифицирани плусеви А+++/А+++!
Па обиди се да најдеш на Eurovent-cert. или да ја пронајдеш на ранг листата најдобри 25 клими во Европа, многу опеаната клима “-30“ .... или не, не се обидувај! Не губи време, ја нема! Единствено во класа 4-5kW го има како ребрендиран U-Craun во Sinclair куќиште пласиран 13то место како објавиле со А++/А+ (во греењето)! И тоа е успех, не велам не! Единствен „кинез“ меѓу елитата (јапонци и кореанци)... тоа е.
Toa pa toa ...se isto .....

Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
Ne e do ubeduvanje megu ovoj i onoj, megu kinezi i japonci, ne e ni do merac vakov ili onakov, rabotata e sto se laze do koska, tolku se laze sto ti ne moze ni da ukapiras kolku dolno se paga so videata koi prosta masa ne moze ni da gi otkrie sto e lagata.
Istoto go pravese i na greenje, sega go pravi i na ladenje !!!!
Eve ke ti objasnam sto pravi na videoto so LADENJE NA 86w !!!

Ja pusta klimaata da raboti na ladenje na 20-22 stepena, otkako ke gi postigne, gasi kompresorot avtomatski i ja kacuva na 25 stepena na daljinskoto i pocnuva da snima videoto na koe potrosuvackata od 86w e od ventilatorot i elektronikata. Temperaturata na izduv vo toj moment e identicna so prethodno koga rabotel kompresorot i trosela edno 1600w, i za toj kratok period od 2-3 minuti se gleda kako postepeno se kacuva za 1-2 stepena Mnogu normalno koga vnatresnata temperatura vo sobata mu e veke 21-22 stepena. Dali sega go svakas otporot ne samo od mene tuku i od site drugi koi ne im veruvaat vo nitu eden zbor.

Videata so greenje ista rabota !!!!
Kacuva maksimalno 30 stepeni, potoa namaluva na daljinsko na 24-25-26 kolku i da bilo i meri izduv od 29 stepeni kolku sto mu e i vo soba demek so 80-100-120w raboti klimata, ne se se ni sekavam, no principot sto go pravi e istiot, vazno snima video pa duri i postira na you tube lagi.

Kajgana Shop

На врв Bottom