Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Си се вади вентилаторот за чистење. Церадата е за изменувачот да не го вадиш.

Си се вади вентилаторот за чистење. Церадата е за изменувачот да не го вадиш.
Na internet na YouTube ima mnogu videa kade sto so takva cerada se pere i izmenuvacot i ventilatorot na vnatresnata edinica bez da se demontira klimata

Decki, dali ima Eurovent za novive Haier na R32 freon?
Автоматски споено мислење:

Konkretno za ovaa me interesira specifikacii

Сега најдовте да коментирате откако престанаа да го даваат во кино? :(

Kupuvas Vivax za jeftino i janlas si ni posle 3 meseca koristenje :)
u start zeza daljinskoto

a samo posle 3 meseca dobivas extra funkcija....GhostSoundEfect od vnatresna :)

Toa Tideto nema ni servisno
da da.na slika moze da tera i so 50kw :)
Momak nikoj ne ti ja spori klimata, si imal 90banki si gi dal i sea si najgolem ruk tuka.
Moeto bese da ukazam deka Nordik verzijata 3,5ka e mnogu podobra od tvojata a ti misli si sto si sakas.

Ama da se chatalis so minimalec 150W u ladenje za klima platena ogromni 90k ne e i nekoj rekord zasto sme izmerile i ponisko...eve da naucis i ti i tie komsikite polupismeni okolu tebe na koi im se falis i ti stavaat lajk....80W ili 50% pomalce od tvojata moze trosi ovaa mojava a kosta x3 pati poeftino od tvojata klima.... 1/3 kosta od tvojata ili okkolu 30k :)

Последно уредено:
da da.na slika moze da tera i so 50kw :)
Eve ti pustija video raboti so pola od tvoite 150w, i pak vikas Ne. ??? ne mi e jasno ..... Ok tvojata e najdobra na svet toa e toa ...nema dr, sto dase diskutira ....

Eve ti pustija video raboti so pola od tvoite 150w, i pak vikas Ne. ??? ne mi e jasno ..... Ok tvojata e najdobra na svet toa e toa ...nema dr, sto dase diskutira ....
[/QUTi lades edna soba od 3 na 3 so eden prozor,jas cel sprat od 50+ kvadrata vo koj imam 10 kvadrata staklo i sporeduvas.Ako go stavine Daisekaito vo taa sobicka dali i 50kw ke trosi.dajte nesto sporedlivo,

Последно уредено:
Ajde druze ova neka e posledno .... veke epten ja zatupi .... poveli *

ako nesto nete bendisuva....(od videovo sepak prvo mie) denovive do vikendov nema da sum tuka pa od kaj ponedelik pak ke pustime nesto*

Каква фасцинантна приказна. 9/10
96ab8a5e486f7f8f02b4ba47ecd9559c.jpg

Незнам што се убедувате и што е поентата во мерењево YT .... Има сертифициран “мерач“ кој само со тоа се бави и се вика “Eurovent“ (иако пред 5-6 месеци го усраа па сега тешко кој се снаоѓа), но има и ранг листи на најдобри клими, па така хиперинвертерот Daiseikai 8 не е најдобар во Светот, ама на сите листи е меѓу најдобрите... еве и топтен.еу го рангира http://www.topten.eu/english/building_components/air_conditioners/monosplit-3-4kw.html на 7 место (одма до легендарната U.Sarara) меѓу најдобрите 25 клими во категорија од 3-4kW, сето врвни клими, сето јапонци (Mitsu Fuji, Daikin, Toshiba, Panasonic + 1 кореанец LG) и тоа е отприлика списокот на најдобрите клими (без оглед на редоследот) сѐ друго е маркетинг и дезинформација .... Е сега цената на оваа клима била изгор... па нов модел е иако во Гр веќе се нуди под 1100 Евра, а и секако разбирливо е скапа цена, се работи за клима од самиот врв хиперинвертери со многу цертифицирани плусеви А+++/А+++!
Па обиди се да најдеш на Eurovent-cert. или да ја пронајдеш на ранг листата најдобри 25 клими во Европа, многу опеаната клима “-30“ .... или не, не се обидувај! Не губи време, ја нема! Единствено во класа 4-5kW го има како ребрендиран U-Craun во Sinclair куќиште пласиран 13то место како објавиле со А++/А+ (во греењето)! И тоа е успех, не велам не! Единствен „кинез“ меѓу елитата (јапонци и кореанци)... тоа е.

За жал никако да сватат. Погрешна политика водат. Наместо да направат чекор и да ги намалат цените на уредите и да кажат во МК тие се со најдобар однос цена-квалитет и тоа да го повторуваат, (по што верувам дека никој нема да им замери), но тие само едно „верглаат“ тие се најдобри, па најдобри и се така во круг... едноставно постигнуваат контра ефект.
Јас им советувам ( сум го кажал и порано ) дека можат да станат бр.1 во МК, како што Fujitsu е во Србија, доколку ги спуштат цените и одат со реклама најдобар сооднос цена-квалитет во МК. Помала заработувачка ( на почеток) но поголем обрт. Добра стратегија на долги стази. Пуста алчност што ти го ограничува видикот. Можат, а ќе видиме дали ќе сакаат да бидат навистина бр.1 во продадени уреди. Тие се на потег.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom