Најекономично греење и ладење

Член од
24 февруари 2018
Мислења
28
Поени од реакции
27
15 на издув со подесена 21 и 5 фан.
Со нови држачи далеку од ѕид ќе биде друго.

D

Deleted member 95595

Гостин
Ne razbrav bas....no 10sm.do tavan e malce(topliot vozdux e najgore na tavan i toj e so najvisoka temp.na vozdux vo sobata)...a mislam deka minimum sto mozi da duva e 12/13stepeni....
Да кажеа монтерите дека не бива тоа место ,туку по наше што не се разбираме,и сега наново преместување?
Нема кеш за тоа,ќе се тера вака дури може.спушти на 24 ,ама на жешкото пак ке се мачиме.
Nikakva vrska nema odvoenosta od tavanot, i toa nema nikakvi shansi da e problemot vo tojov slucaj. Ili greshno setirana ti e, ili e defektna vo koj slucaj moras da viknis monteri. Moite klimi vo dnevna mi se na 6cm od tavan i nikakov problem nemav i nemam ni so greenje ni so ladenje. Iskluci toa ifeel, myfeel sranjata, stavi ja na 23/24 stepeni, na pretposleden izduv i ostavi ja taka da raboti cel den pa ke vidis. Ako nema pak nishto, i ne spushti do 23/22 stepeni vo sobata, vikaj gi monterite. Odvoenosta od tavanot nema ama bash nikakva vrska vo tvojov slucaj.

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Неговата е ептен напикана, нема ни доволна одвоеност на задната страна од зидот. Ја местел некој што има хилт и и му текнало ај од утре да почне да мести клими.
Ама мислам дека и како таква би требало да лади. Дека проблемот е покрај монтажата и во самата клима.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.769
Поени од реакции
4.191
Ili baraj gi monterite ili baraj od gree da ti pomognat,ako treba da ti prepravat drugi i montaza ,da proverat pritisoci,freon,itn.....se razbira dokolku od gorenavedenoto nesto treba.

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Незнам, ај ќе видиме. На ладење климиве не се замараат воопшто, ретко над 500w креваат зошто нема потреба и ќе им мрзне внатрешната единица. Скоро невозможно е да е недостаток на сила за ладење. Од проста причина што врти со 500-600в а може да заврти со 1500. Ама ќе замрзне и ништо. Попрво ќе склучи од сензорот за мрзнење на внатрешната отколку од недостаток на сила.

Или протокот на воздух на внатрешната е слаб, или просторот има преголеми соларни добивки.

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Odlukata e donesena za greenje so klima pomegu gree i daikin ftxf50a.

Ke odam na Gree amber 18 za 45-50m2
I Gree u crown 18 za 35m2.

Mislam deka e dobra odluka(cena kvalitet) pa ke vidime sto ke bidi.
Za amber 18 imam slushnat samo pozitivni kritiki, a u crownot bi trebalo da e podobar od amber 12.

Sent from my motorola one using Tapatalk

Член од
29 август 2008
Мислења
5.769
Поени од реакции
4.191
Odlukata e donesena za greenje so klima pomegu gree i daikin ftxf50a.

Ke odam na Gree amber 18 za 45-50m2
I Gree u crown 18 za 35m2.

Mislam deka e dobra odluka(cena kvalitet) pa ke vidime sto ke bidi.
Za amber 18 imam slushnat samo pozitivni kritiki, a u crownot bi trebalo da e podobar od amber 12.

Sent from my motorola one using Tapatalk
18ka za 35kvadrati mn.e tamu amber 12 ke ti bide Top.jas vo 40kvadrati go imam otvoren prostor#za 50kvadrati ok amber 18.bar taka.mislam dvete ti se na R32 u-crown e na 410freon

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.962
Поени од реакции
8.163
Daj kazi sto model ventilator imas ti....?kako te ladi,kvadratura,izolacija...itn....daj da vidime na +35kolku W vlece....itn ...vaka monotino stana gi napajgas site .....nee fer

Веќе еднаш ти пуштив.
Денес беше прежешко па одржуваше со 280, на спротивната страна од собата температурата беше 25.2 степени и тоа во еко мод со најслаб издув.

Едноставно, Тундрата е ѕвер од клима

Последно уредено:
Член од
29 август 2008
Мислења
5.769
Поени од реакции
4.191
Веќе еднаш ти пуштив.
Денес беше прежешко па одржуваше со 280, на спротивната страна од собата температурата беше 25.2 степени и тоа во еко мод со најслаб издув.

Едноставно, Тундрата е ѕвер од клима
Taka e da zivee haier i kinezot koj ja napravil......

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.285
Поени од реакции
563
Дали климата инвертер (и за греење) може да се монтира и на север или нема врска страна?

Kajgana Shop

На врв Bottom