Нема да можеш друже.Moze nekoj da mi pomogne da si napravam paypal akaunt? I dali moze parite koi ke gi imam na istata smetka da se vadat?
Moze nekoj da mi pomogne da si napravam paypal akaunt? I dali moze parite koi ke gi imam na istata smetka da se vadat?
Можеш да отвориш акаунт. Не те спречуваат во ова.Znaci prvo prasanje dali moze da otvoram akaunt na paypal vo mk i kako?
Za vadenje pari e lesno preku drugi luge ke gi podignam. Dali moze nekoj da mi odg na 1to prasanje?
Пробај го мојот „туторијал“ од пред 8 годиниZnaci prvo prasanje dali moze da otvoram akaunt na paypal vo mk i kako?
Za vadenje pari e lesno preku drugi luge ke gi podignam. Dali moze nekoj da mi odg na 1to prasanje?
We need more information about you |
Hello ............. You have received 1,800 EUR or equivalent in total payments to your PayPal account. To comply with regulations, we are required to collect and verify information about our customers. As you are approaching the level of activity where we may have to limit your account capability, we encourage you to provide this information now. In doing so, you will still be able to use your PayPal account to send or withdraw money as normal. Here's how to provide the information we need:
|
Да, ќе бидеш лимитиран без разлика дали ќе ги поднсеш или не.paypalot ми е словенски преку тутунска нлб и ми стигна оваа порака, не знам дали да поденсам документи или не. Ако не поднесам дали ќе биди блокиран или едноставно нема да можам да ги префрлам парите
We need more information about you
Hello .............
You have received 1,800 EUR or equivalent in total payments to your PayPal account.
To comply with regulations, we are required to collect and verify information about our customers. As you are approaching the level of activity where we may have to limit your account capability, we encourage you to provide this information now. In doing so, you will still be able to use your PayPal account to send or withdraw money as normal.
Here's how to provide the information we need:
- Log in to your PayPal account.
- Click Notifications (bell icon) at the top right of the page.
- Follow the instructions and complete all the tasks.
значи и да имам вистинска адреса или сметка во словенија пак лимитот ке биди тојДа, ќе бидеш лимитиран без разлика дали ќе ги поднсеш или не.
Освен, ако не успееш некако да ги убедеш од техничка подршка (читај да ги излажеш) дека се тие реални точни документи од релевантната држава, па да ти помине review-то.
Ако сеуште имаш опција да ги извадиш/потрошиш парите дури си лимитиран, направи го тоа.
Ќе можеш и понатаму да примаш пари, но нема да можеш да ги префрлуваш на твоја трансакциска сметка во НЛБ Банка, ќе можеш само да ги трошиш за плаќање преку PayPal доколку купуваш нешто преку Интернет и доколку продавачот ти дозволува да платиш преку PayPal, се разбира.значи и да имам вистинска адреса или сметка во словенија пак лимитот ке биди тој
што опфаќа лимитот
нема да можам пари да примам,
или ќе можам да примам али не можам да префрлам на сметка, трошам или пуштам на друго лице
Лимитот од банката, на 500 еур е се јавив на кол центар ми го зголеми и платив одмаШо збораш бе?
Кој лимит точно? На картичка или на paypal?
можеш да си ги трошиш како сакаш, едино што не можеш да ги повлечеш тука од банка дека Македонија нема пејпалЗдраво на сите. Имам работено на Upwork и имам заработено некои си 6-7 долари. Направив Пејпал на американската страна и ги префрлив парите таму. Дали ова е незаконски и доколку е дали би можел да бидам фатен дека парите сум ги префрлил таму? Дали се плаќа данок на пари префрлени на Пејпал и дали би можел да ги трошам директно од Пејпал без да поврзам картичка?
Ви благодарам многу. Се надевам дека ќе ми одговорите конкретно притоа да не ме навраќате наназад низ страниците на форумов бидејќи имам многу малку време.
Однапред ви благодарам.