Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
16 јули 2019
Мислења
113
Поени од реакции
189
Обамејанг и Лаказет,а за младиве играчи што ги потпишавме како Себаљос,Мартинели,Салиба,Пепе сезонава ќе покажат дали со право сум ги вкрстил во играчи што вредат играње во ЛШ.Да не ги заборавам и Лено,Тореира,Гуендоузи.
Себаљос, Мартинели, Салиба, Пепе се трансфери како за Евертон. Who the fuck is Мартинели?

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Најголем подвиг сезонава ќе им биде како Себаљос и Салиба не направиле трансфер во Тотенхем. Себаљос се спомнуваше со Тотенхем едино како замена со Ериксен, кога веќе Реал не се фаќаат за Ериксен тогаш што ќе им е Себаљос. Овој вториов искрено поима немам ни кој е, прват го слушнав пред 20дена. Се спомна неколку пати дека и Тотенхем биле заинтересирани и тоа е тоа, ништо чудно да е и патка за да загризат повеќе Арсенал.
Кражба ќе биде ако сега од нигде влетате и го земете Ло Селсо, цело лето го договараат за на крај кај вас да отиде.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Кој од тука пиша дека Тоби сигурно веќе си е договорен за следното лето со друг тим и одбива и трансфер и продолжување на договор? Најверојатно е тоа, новинаров е веродостоен.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.942
Поени од реакции
116.455
Обамејанг и Лаказет,а за младиве играчи што ги потпишавме како Себаљос,Мартинели,Салиба,Пепе сезонава ќе покажат дали со право сум ги вкрстил во играчи што вредат играње во ЛШ.Да не ги заборавам и Лено,Тореира,Гуендоузи.
Aj ovie poslednive sto gi spomna ke gi preskoknam, ama drugar znaes ti sto e svetska klasa igrac? Obamejang so 30 godini i dve dobri sezoni u kariera ako e svetska klasa igrac togas si eba mater fudbalov, u kurac sve otide.

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Aj ovie poslednive sto gi spomna ke gi preskoknam, ama drugar znaes ti sto e svetska klasa igrac? Obamejang so 30 godini i dve dobri sezoni u kariera ako e svetska klasa igrac togas si eba mater fudbalov, u kurac sve otide.
Ne bi go zemal vo niedna ekipa sto igra momentalno vo LS za prv spic? Vo 261 meca za 7 sezoni ima 165 gola.Baska ja ne spomnav nigde svetska klasa nego visoka klasa na igraci,svetska klasa za mene se Messi i Ronaldo.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338

Кој од тука пиша дека Тоби сигурно веќе си е договорен за следното лето со друг тим и одбива и трансфер и продолжување на договор? Најверојатно е тоа, новинаров е веродостоен.
Истото е и со Ерискен изгледа, пробува другото лето за без пари да замине. Нов стадион, играчите бегаат за без пари, звучи познато.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
12.812
Венгер пред три години

“I think in the future, you will see it more and more. Why? Because the transfers are so high, even for normal players,” he told reporters on Sunday.
“You will see more and more players going into the final year of the contract because no club will want to pay the amount demanded... in the next 10 years, it will become usual.
"Why the players run out their contract is very simple - because the transfer market is so big now that they think that if I run out my contract, I may not get the full transfer fee, but I will get a big part of it. Adding that to the inflation, it means that the financial incitement for the player is to run out his contract.
"We will see that more and more, because a good player today is between £50m-£100m. So if the player is not bought for that price then his interest is to run the contract down and say to the club who wants to buy him 'I don't want £50m, but I want part of it'."

Член од
23 август 2010
Мислења
39.942
Поени од реакции
116.455
Ne bi go zemal vo niedna ekipa sto igra momentalno vo LS za prv spic? Vo 261 meca za 7 sezoni ima 165 gola.Baska ja ne spomnav nigde svetska klasa nego visoka klasa na igraci,svetska klasa za mene se Messi i Ronaldo.
Ne. Ima podobri spicovi od nego, normalno negde bi go zel, negde ne, ali daleku e od nekakva klasa od igrac.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.985
Поени од реакции
23.968
26 гола имаше Пепе ланска сезона, башка од авион се гледа дека е огон од играч, Гнабри не е на исто ниво

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Да, ама Пепе беше главна ѕвезда во тимот оваа сезона, додека кај Баерн конкуренцијата е многу поголема.
Не ме сфаќај погрешно, јас имам високо мислење за Пепе и за мене е еден од најнадежните во моментов, ама по квалитет може и тука некаде да се со Гнабри.
Доколку Пепе потпише за Баерн, тогаш ќе ја видиме разликата помеѓу нив и дали воопшто има.

Kajgana Shop

На врв Bottom