Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Aj ВВД ок, ама Алисон бе... :pos:
Сигурно не можеш да бараш асистенции и голови од голман.
Најмалку голови примени во ПЛ, најмалку на Копа (само еден).
12 голови и во ЛШ а играше и финале.
Не е баш смешно за можноста да освои Балон Д'ор.
upload_2019-7-11_7-36-25.png

Прегледај го приврзокот 212468

abe brat sotie nema da ko prodatat karies nema da ko zemat alison

Вудвард треба да им понуди за Шкринијар 7 години по 10 милиони. Фер (y)
I? Ako vrednosta na Skriniar e tolku ne gledam nisto skandalozno vo ponudata. Inter nudi 70m za Lukaku, ne nudi 5m so doplata od 15 pa da se smeeme na ponudite... Na Mancester ostanuva dali ke prifati ili ne, odnosno da si presmetaat toa so nivnite finansii i fiskalni godini.

Loophole imase objasneto vo fk Inter ubavo, primer ako Lukaku bil platen 100m i potpisal 5 god dogovor toa znaci 20 po sezona (ne plata nego amortizacija na transfer). E sea 2 god igral vo Mancester, Inter doaga nudi 70m (ok 10 plus 2 rati po 30) sto znaci pak Mancester kjaruva na Lukaku. Gi lupam brojkive od rakav za da dolovam dobro, ne deka strikno e taka.

Taka da za mene nema nisto cudno i smesno vo ponudata na Inter osven sto vo Anglija poretko se pravat transferi na toj nacin otkolku vo Italija.

Inaku ne bladajte so natprevaruvanjava, i africki kup na nacii i Kopa Amerika se vrednuvaat isto koga se vo prasanje zlatni topki i slicni nagradi, zaso i dvete se kontinentalni natprevaruvanja.

I? Ako vrednosta na Skriniar e tolku ne gledam nisto skandalozno vo ponudata. Inter nudi 70m za Lukaku, ne nudi 5m so doplata od 15 pa da se smeeme na ponudite... Na Mancester ostanuva dali ke prifati ili ne, odnosno da si presmetaat toa so nivnite finansii i fiskalni godini.

Loophole imase objasneto vo fk Inter ubavo, primer ako Lukaku bil platen 100m i potpisal 5 god dogovor toa znaci 20 po sezona (ne plata nego amortizacija na transfer). E sea 2 god igral vo Mancester, Inter doaga nudi 70m (ok 10 plus 2 rati po 30) sto znaci pak Mancester kjaruva na Lukaku. Gi lupam brojkive od rakav za da dolovam dobro, ne deka strikno e taka.

Taka da za mene nema nisto cudno i smesno vo ponudata na Inter osven sto vo Anglija poretko se pravat transferi na toj nacin otkolku vo Italija.

Inaku ne bladajte so natprevaruvanjava, i africki kup na nacii i Kopa Amerika se vrednuvaat isto koga se vo prasanje zlatni topki i slicni nagradi, zaso i dvete se kontinentalni natprevaruvanja.
Бројкиве со амортизација на договор и платен износ за трансфер паѓаат во вода ако Манчестер ги изгуби головите на Лукаку, значи не му е на клубот дојдено до 15-20 милиони годишно, да беше така Санчез рецимо ќе беше веќе избркан. Понудата е навредлива за тим од ПЛ поготово па кога Интер лани не сакаше да го даде Перишиќ и затоа се надевам дека нема да ја прифатат, без разлика што го ценам Лукаку како играч.. :)

Не може да им го бараш првиот голгетер на Јунјатед на позајмица со право на откуп, па макар и по две години целосно го исплатиш.Понудава на Интер од 10м за две годишна позајмица и откуп од 60 е бедна, посебно за првотимец и играч кој доколку си замине ќе треба да се купи негова замена.
Ако Јунајтед трансферот го регистрира ко целосен летово ќе може да ги троши 70те милиони одма, нема веза во колку рати ќе се исплаќаат, а ако го регистрира ко позајмица тие летово ќе имаат само 10м за трошење.Епа не е Јунајтед мајка Тереза да им помага на сиромасите.:icon_mrgr:

Epa edino toa de, ako nejke UtD taka da se realizira transferot, inaku ne e navredliva ponudata, sekako si gi dobivaat 70m sto gi baraat. Inter verojatno igra na kartata deka Lukaku saka da si odi i deka Konte mu e omilen trener pa zatoa sakaat da iskoristat. Ke vidime sto ke ispadne, sekako i Ikardi igra golema uloga za ovoj transfer.

Прегледај го приврзокот 212468

Не го спорам фактот дека Алисон имаше одлична сезона, освои ЛШ и златна ракавица во ПЛ. Копа мене лично не ми е никаков фактор, преслабо првенство за да вљијае за најдобар играч. Уште кога Алвеш беше најдобар играч јасно е колку е саатот. Дискутабилно е дали е и најдобар голман моментално а не пак играч.

Epa edino toa de, ako nejke UtD taka da se realizira transferot, inaku ne e navredliva ponudata, sekako si gi dobivaat 70m sto gi baraat. Inter verojatno igra na kartata deka Lukaku saka da si odi i deka Konte mu e omilen trener pa zatoa sakaat da iskoristat. Ke vidime sto ke ispadne, sekako i Ikardi igra golema uloga za ovoj transfer.

Ги добива Јунајтед секако, ама на три години. Значи за одложено плаќање се плаќа камата...Јас би прифатил и ваква опција со одложено плаќање, ама 80м+. 1евро денес вреди повеќе од 1евро утре, а не пак по 3 години. Пишав и пред неколку страници. За 2 години цените на играчите според мене ќе се зголемат за уште 10-20%. Како што Интер си го брани интересот прво со ФФП ова лето, потоа со фиксна цена која за две години има можност да биде 10-20% поголема со сигурност. Јунајтед мора да си го брани интересот или со кеш во моментов 60-70м или на одложено плаќање 80м+. Без лутење доколку ваква опција каква што ја нудите да биде неприфатлива.

Не го спорам фактот дека Алисон имаше одлична сезона, освои ЛШ и златна ракавица во ПЛ. Копа мене лично не ми е никаков фактор, преслабо првенство за да вљијае за најдобар играч. Уште кога Алвеш беше најдобар играч јасно е колку е саатот. Дискутабилно е дали е и најдобар голман моментално а не пак играч.

Нема ништо дискутабилно во тоа дека Алисон за 2018/19та е најдобар голман.
Нит по перформанси, нит по одличја нема подобар голман.

Ги добива Јунајтед секако, ама на три години. Значи за одложено плаќање се плаќа камата...Јас би прифатил и ваква опција со одложено плаќање, ама 80м+. 1евро денес вреди повеќе од 1евро утре, а не пак по 3 години. Пишав и пред неколку страници. За 2 години цените на играчите според мене ќе се зголемат за уште 10-20%. Како што Интер си го брани интересот прво со ФФП ова лето, потоа со фиксна цена која за две години има можност да биде 10-20% поголема со сигурност. Јунајтед мора да си го брани интересот или со кеш во моментов 60-70м или на одложено плаќање 80м+. Без лутење доколку ваква опција каква што ја нудите да биде неприфатлива.
Skroz se slagam so ova, muabetot samo mi bese deka nema nisto navredlivo vo ponudata na Inter kako sto zborat odredeni. Primer da ponudea 10m plus 15 za otkup toa ke bese sramota, vaka si se drzat do cenata, samo probuvaat da izdejstvuvaat povolen transfer. E sea dali Utd ke prifati zavisi samo od niv, t.e. najgolem del, a del i od Lukaku, jer neli nema logika da cuvas igrac sto ne saka da igra za timot a da go plakjas 10m po sezona.

Mislam deka ke se najde zaednicki jazik na krajot.

Нема шанси Алисон да земе,немаше нешто клучни одбрани во ЛШ што придонеле за трофејот,под клучни мислам да фати некој зицер во 90 минута за пролаз,да играле пенали па да бил херојот,или слично.
Да бидеме искрени не е ни убедливо нешто најдобар голман сезонава,за многу е рамо до рамо со Тер Штеген и Облак.
Трофејов од Копа нема некое големо значење,пошто реално никој не ни играше офанзивен фудбал,на ни една утакмица немаше повеќе од 2 гола.

За него сега се појави таа варијанта за златна топка,инаку до пред финале некој да спомнеше ќе го направеа улав,тогаш за многу не беше ни најдобар голман.

Мислам дека на ВВД е оваа сезона,најверојатно и на него ќе му ја дадат.

Инаку сум скроз против тоа трофеите да влијаат на тоа кој ќе земе златна топка.

Нема шанси Алисон да земе,немаше нешто клучни одбрани во ЛШ што придонеле за трофејот,под клучни мислам да фати некој зицер во 90 минута за пролаз

Нема да ти пуштам видео од 100те одбрани против Барса во двомечот, само ова видео ќе ти го ставам од Ливерпул - Наполи во 93та.
Да дадеше Милик гол, Ливерпул одеше во ЛЕ а Наполи во ЛШ :)

Skroz se slagam so ova, muabetot samo mi bese deka nema nisto navredlivo vo ponudata na Inter kako sto zborat odredeni. Primer da ponudea 10m plus 15 za otkup toa ke bese sramota, vaka si se drzat do cenata, samo probuvaat da izdejstvuvaat povolen transfer. E sea dali Utd ke prifati zavisi samo od niv, t.e. najgolem del, a del i od Lukaku, jer neli nema logika da cuvas igrac sto ne saka da igra za timot a da go plakjas 10m po sezona.

Mislam deka ke se najde zaednicki jazik na krajot.
Заедничкиот јазик е плати 70 милиони во кеш и ќе го земеш играчот. Можеби "навредлива" е прегруб збор ама глупо е ваква понуда да му понудиш на клуб како Јунајтед за нивниот главен напаѓач.
И не, цената не е иста ако сеа платиш 70 милиони фул кеш или 70 милиони во рок од 3 години.
Цело време те гледам пробуваш да го оправдаш ова со муабетот дека Лукаку сакал да си иде. Брат никаква врска нема тоа, заборави дека ако не го продадат он нема професионално да го изработи договорот.
За пример Погба што многу појавно и поконкретно им кажа на сите во Јунајтед дека сака да си оди, Јунајтед на Реал им рекле 180 милиони минимум.
Вакви работи "сака да си иде, затоа вакви понуди нудат" палат само ако играчот е во последна година од договорот, зашто си под закана дека ако не го продадеш следната ќе го изгубиш за џабе. Вака кога има 3-4 години играчот неможе ништо да направи, ќе се бунтува и ќе седи на трибина додека не го продадат?

Не продава лесно Јунајтед играчи, некогаш тоа е лошо од моја гледна точка ама така е. Ене Дармијан и Рохо дремат со резервите зошто никој не сака да даде по 20 милиони за нив, смешно е знам ама толку ги процениле и ги држат додека може. Единствено исклучок ако сакаат на некој играч да му излезат во пресрет, во случајов Лукаку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom