Panasonice invertorce Malezisko CU -G09KE od negde 2002 god. ladenje okolu 2.5 kw , greenje deklarirano do nakaj 3.5 kw , postaveno vo dnevna soba 45 kvadrati.. Deset godini kaj mene , a predhodno zemeno polovno od DHL koga menjaa klimatizacija , na nevideno zemeno , toa i uste 4 drugi zemavme taka za po nekoi 100 evra togas. ( monterot koga mi go mpntirase mi rece , jas sega ti davam 300 evra za nego ) uste koga neznaev sto e klimatizer , a ne pak inverter
.Eksploatirano do maksimuumm... Zimno vreme , odnosno od oktomvri pa do mart postaveno na 30 stepeni preku den full , navecer ostaveno na 23 stepeni , u najaki zimi drzese do nakaj 21 , maksimum 22 stepeni vo dnevna. Arno ama mu doaga krajot...Minatava zima pocna da mi gi izbiva kapacinjata - stopni li se sto se neznam na nadvoresnata edinica na greenje.... Ke go izbie ednoto , jas ke go izvadam gornoto od ladenje , ke go stavan na dolnoto na greenje, ke tera 2-3 nedeli , pak ke go izbie ... smeniv mozebi 5-6 kapacinja . Neznam sto e mozebi treba i ventilite da se smenat...
Kako i da e treba da se menja ....
Sovet. Za dnevnata 45 kv. do nekoj si 40.000 den. Preporaka dali Gree hansol 3.5 od nakaj 37.000 den , dali VIVAX AERI 18 , 5.5 KW od nakaj 40.000 den, ili pak nekoja druga opcija...
Прегледај го приврзокот 212392 Прегледај го приврзокот 212393
Blagodaram