Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Се збореше веќе на оваа тема. Тоа е бидејќи христијанството е најпопуларно (оние што го ругаат имаат главно страдано од христијанството, а не од други религии) - нема друга посебна причина. Ама јас воедно зборувам за сите религии.
Хомосексуалците главно страдаат од христијанството а не од други религии......затоа хомосексуалците го ругаат христијанството

Ти имаш ли барем малку поим за ова што го зборуваш?

Во кои земји правата на ЛГБТ се највисоко?
Во предоминатно муслиманските или во предоминатно христијанските?
Дали има некоја земја со предоминатно нехристијанско население, во која има поголеми геј права од некои предоминатно христијански земји?
Колку од земјите кои ги уважуваат хомосексуалните бракови се предоминатно христијански земји, а колкав процент од нив се предоминатно нехристијански? (колку пак од нив се предоминатно муслимански?)
Колку хомосексуалци се гонети заради својата сексуална ориентација во предоминатно христијански земји и средини, а колку во предоминатно нехристијански средини?
Колку хомосексуалци заради истата причина се убиени во предоминатно христијански земји, а колку во предоминатно нехристијански земји?

- а вакви прашања до утре можам да ти набројувам

Затоа сите овие геј активисти кои го ругаат христијанството, а молчат пред средновековните постапки на исламот (затоа што не сакаат да се задеваат со муслиманите, кои ги убиваат и мачат таквите ко нив), се лицемерни гомна и дволични ретрдирани идиоти, на ниво на некои од куртоните со кои се расправаш на темава.

Дали има некоја земја со предоминатно нехристијанско население, во која има поголеми геј права од некои предоминатно христијански земји?

Веројатно Израел.

Но за другото се согласувам. И мене не ми е јасно зошто се молчи и прогледува низ прсти.

Хомосексуалците главно страдаат од христијанството а не од други религии......затоа хомосексуалците го ругаат христијанството
Убаво прочитај што кажав: оние кои го ругаат христијанството главно страдаат од христијанството, а не од други религии. Не викам дека другите религии не се полоши од христијанството.

Убаво прочитај што кажав: оние кои го ругаат христијанството главно страдаат од христијанството, а не од други религии. Не викам дека другите религии не се полоши од христијанството.

He's not wrong tho.

Казна за сите кои ги навредуваат луѓето кои се геј.Смрт[DOUBLEPOST=1561901925][/DOUBLEPOST]Јас не сум геј но кои сте вие да велите да се убијат ако се убијат тие тогаш и вие треба.(ова го зборувам после читањето на секакви коментари на фб)

Казна за сите кои ги навредуваат луѓето кои се геј.Смрт[DOUBLEPOST=1561901925][/DOUBLEPOST]Јас не сум геј но кои сте вие да велите да се убијат ако се убијат тие тогаш и вие треба.(ова го зборувам после читањето на секакви коментари на фб)
Не гледам како спуштање на нивното простачко ниво ќе помогне во случајов. Не и посакувам смрт. И посакувам повеќе мозок, разбирање, повеќе да си го гледаат својот мизерен живот наместо туѓите, едукација на темите и општествените појави за кои немаат појма а ги пцуваат и барааст истребување на истите и тн.

Веројатно Израел.

Но за другото се согласувам. И мене не ми е јасно зошто се молчи и прогледува низ прсти.
Израел има бољи права за геј заедница од, да речеме, Шведска или Холандија? Од Калифорнија?[DOUBLEPOST=1561904479][/DOUBLEPOST]
Колку се полоши?

Како страдаат?
Ги бесат на плоштад како во исламот што праат денес?
Ги камшикуваат јавно, како во исламот што прават денес?
Ги фрлаат од зграда, како во како во исламот што прават денес?
....

Не. Тоа "страдање" на хомосексуалците денес, од христијанството, во главно се сведува на изјава на некој поп.

Гадно e, верувам. изјавите на свештените лица у предоминантно христијанските земји имаат голема тежина. Особено у Шведска, Холандија и слични христијански угнетувачки, за геј заедницата, земји.

Кога е веќе така, се прашувам, колку ли заслужуваат муслиманите ругање, кога гледаме заради некаков антагонизам на црквата осеќате угнетување и страдање, па секоја прилика ја користите за ругање на христијанството.

Еве, Македонија е утепана и религиозна земја, со доминатно христијанско население. Колку страдаат хомосексуалците тука од христијанството?

Колку пати муџахедините го демолираа ЛГБТ клубот у Чаршија?
Колку геј-паради и протести одржавте преку мост, во муслиманско-доминантниот дел? Смеете ли уопште таму да идете?

Ете тоа е причата за кудењето на христијанството на тукашните ЛГБТ настани, затоа што тука христјанството е проблем за геј заедницата а не исламот и затоа за исламот ни збор.

Последно уредено:
Da ama beric zemjite so "drugata" religija ne se wosi ekskluzivno kon lgbt, tuku zeni se siluvaat, deca se siluvaat, lugje se kamenuvaat, generalno coveckoto dostoinstvo se tretira kako nepostoecko. Tazno e da se stremi kon toa i da se sporeduvame.

Hristijanstvoto treba da se ruga isto bidejki se smetame nie civiliziranite, se osekame kako lugje "ponapredni" u sporedba so nekoj tamu u samija neli?

Ja pozdravuvam paradata, da bev sk ke prisustvuvav.

Би сакал за скоро време Влатко Ѓорчев да го видам премиер на Македонија, меѓу другото и заради вакви хистерии.
И при толку пари, кампањи, гости од амбасади и туристи од странство, цели двајца без тројца. Се надевам нема да продолжат со вакви лудории.

Спрема тоа што Македонското општество е доминантно традиционално и конзервативно, тука мислам подеднакво и за граѓаните Муслимани, како и за граѓаните Христијани кои се мнозинство во државава, лично мислам дека посетеноста на вчерашната ЛГБТ парада на гордоста во центарот на Скопје беше солидно посетена, е сега дали сите биле Македонци, колку странци имало од соседните земји Срби, Грци и.т.н. не знам и не ме интересира, но генерално бројката барем според ова што го гледам по видеава на нетов и телевизииве може да се оцени оваа парада за наши домашни Македонски услови како мошне успешна и солидно посетена ... догодина мислам дека бројот на присутни ќе биде двојно или тројно поголем, подогодина уште помасовна ќе биде бројката на посетители и.т.н. секако доколку оваа колку-толку нормална власт опстои бидејќи ако дојдат такви лица со талибаноидни лични сфаќања како Влатко Ѓорчев од депеменеето што си го споменал во твојот пост ниту прајд парада ќе има ниту бутур !
А на ЛЏБТ парадата имаше присутни мали дечиња со едноцифрен број на годинки?
Hmmm, let me see...

65860797_10216071643121351_8885837098297327616_o.jpg

Или ова децава на лџбт се оправдано присутни?
:kafence:

Јас не сум присуствувал лично ниту на едниот ниту на другиот марш бидејќи не припаѓам ни кај едните, ни кај другите, но судејќи по она што го приметив на снимките и од двата марша кои беа споделени по тв вестиве, кај едните (ЛГБТ маршот) на видеата од парадирањето не приметив ниту едно мало детенце, а кај оној анти-ЛГБТ маршот приметив десетици мали дечиња облечени во народни носии кои дури и носеа крстови и икони од светци во рацете, а веднаш до нив парадираа и попови и владици !

Мали деца имаше и на прајдот и на анти-прајдот. Разликата е што овие деца на прајдот ги "учеа" на разумни нешта како што се љубов, почит, различност, забава, еднаквост.. Другите ги труеја со стереотипи, омраза кон различното, проповедаа за невидливиот и непостоечки чичко на небото и тн.

Мене особено смешни ми беа калуѓерките шо нели немаат секс и не ствараат семејство а проповедаа за семејство и семејни вредности. Плус, мајка и татко, самохраните родители автоматски не спаѓаат у идеологијата што ја проповедаат овие на анти прајдот ;)

Инаку, според неофицијални информации овој прајд имал повеќе посетеност и од оние досегашните во Белград, што е стварно чудно, ако земеме во обзир дека кај нив околу 10 години има прајд а кај нас ова е прв.

Јас не сум присуствувал лично ниту на едниот ниту на другиот марш бидејќи не припаѓам ни кај едните, ни кај другите, но судејќи по она што го приметив на снимките и од двата марша кои беа споделени по тв вестиве, кај едните (ЛГБТ маршот) на видеата од парадирањето не приметив ниту едно мало детенце, а кај оној анти-ЛГБТ маршот приметив десетици мали дечиња облечени во народни носии кои дури и носеа крстови и икони од светци во рацете, а веднаш до нив парадираа и попови и владици !

И што ако носеле крстови и биле облечени во народни носии? Нешто проблем?

И што ако носеле крстови и биле облечени во народни носии? Нешто проблем?

I jas imam problem so toa. Isto kako sto ke imav ako od drugata strana decata bea paradirani kako flamboyant.

Zaso maskembal za niv? Kako i za se drugo, ostaj gi na 18 dali sakaat da nosat krstevi, burki ili stagod. Nemam protiv nosii i krstovi i tangi i znaminja u site boi ako licnosta sama toa e sposobna da go izbere.

Има, ги учат децата уште од мали нозе да мразат одредена група на луѓе.

Gluposti.

Mozebi navistina gi ucat na hristijanskite nacini.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom