Никој нема право да критикува одредена група луѓе кои не прават на никој лошо, едноставно како да кажеш мрзам црнци зашто се црни. Заборави го брале тоа, изумреа тие времиња.Ако некој тврди дека е дискриминиран т.е. дека не започнува од стартната линија како повеќето граѓани, морам да прашам што го тера на таа мисла. Поврзаноста со таа мисла и темава е т.н. дискриминацијата. Можеби со тебе имам разговарано, со твоето агресивно другарче и со неколку други останати, но не и со него. Прашањето му беше упатено лично нему и не добив одговор.[DOUBLEPOST=1561849422][/DOUBLEPOST]
Ако ти одговорам на првото прашање ќе ме банираат. Гледам дека имаш историјат на опомени, штета што нема да бидеш долго со нас.
Очигледно дека не ти се допаѓа она што го пишувам, а пишувам за тоа дали треба или не треба да се смее да се критикува одредена појава во општеството, имаш право и слобода да не ми ги читаш коментарите. Законите веќе ќе се движат во таа насока, каде никој јавно не смее да ги критикува парадите. Лично тоа го видов во емисијата на Јанко кој се огради од сите коментари и даде одличен коментар поврзан со оваа тема, иако на хартија ние можеме да си кажеме што сакаме, право кое е основа за секое здраво демократско општество. Зошто ти да имаш отворен простор за пропагадна и слобода да си кажеш што сакаш и во која мера истото го сакаш, а јас да бидам ускратен за тоа право?
И приказната за притаените педери е еднакво глупава, како и онаа дека луѓето стануваат педери само поради внимание.
Зашто гејовите имаат таква пропаганда? Затоа што самите коментари по социјалните мрежи го даваат одговорот.
Али како и да е и на првите паради во УСА имало тепање а денес едноставно сите ги поддржуваат. Ќе дојде тоа и кај нас кога никој нема да биде осудуван поради сексуална ориентација и тогаш ќе престанат парадите. И нема ништо лошо во тоа некој да идолизира геј карактер и да биде притаен геј само мора прво да се прифати самиот себе...