Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Престани да му одиш на работа. Што ќе ти прави?
Или си правно врзан за таа фирма?
Не одам на работа
Само сум вработен а поради некој причини (шеми) газдата несака да ме одјаве и заглавен сум вработен таму неможам да одам никаде на работа
Ова е врхунацКолку време не идеш на работа? Ваљда бе не е луд да не му идеш а да ти плаќа придонеси..шо знам..
Не значи дека фирмата е обврзана. Тоа е услов за да земе субвенции. Ако вработениот е незадоволен и напуште тоа си е проблем на фирмата, значи не ги заслужува субвенциите.Има разно разни заврзлами. Пример имаше едно време Вработувања до 29 год. со субвенции од државата Таа ти плаќа 1 година ама после работодавецот е обврзан да го држи вработениот уште 1 или 2 год.
И типот што беше вработен не му се допаѓаше местото па си најде друга после 9 месеци.
Е сега ако си си пријавен така а заминеш своеволно, не смееш да бидеш под завод во наредни 2 години, ама што му е гајле кога веќе тој си има најдено работа во друга фирма.
А пак фирмата која што и бега таквиот субвенциониран вработен е обврзана да го чува него до истек на тие 12 месеци или така нешто.
Така да фирмата е обврзана да му пушта плати и придонеси во наредните 3 месеци иако вработениот не е кај нив.
Има разно разни заврзлами. Пример имаше едно време Вработувања до 29 год. со субвенции од државата Таа ти плаќа 1 година ама после работодавецот е обврзан да го држи вработениот уште 1 или 2 год.
И типот што беше вработен не му се допаѓаше местото па си најде друга после 9 месеци.
Е сега ако си си пријавен така а заминеш своеволно, не смееш да бидеш под завод во наредни 2 години, ама што му е гајле кога веќе тој си има најдено работа во друга фирма.
А пак фирмата која што и бега таквиот субвенциониран вработен е обврзана да го чува него до истек на тие 12 месеци или така нешто.
Така да фирмата е обврзана да му пушта плати и придонеси во наредните 3 месеци иако вработениот не е кај нив.
Вработувања до 29 год. со субвенции од државата и мораш да го држиш вработениот 2години можиш само замена да направиш со друг а да го одјавниш неможиш а придонесите државата ги плаќа го фана тие закон
Пријави го у трудова инспекција, ќе го исконтактираа ќе те одјави, а сам не можеш да се одјавиш.Како што гласи насловот ме интересира дали е можно сам да се одјавиш од фирмата каде што си вработен газдата несака да те одјаве има ли некој начин?
Готово среденоПријави го у трудова инспекција, ќе го исконтактираа ќе те одјави, а сам не можеш да се одјавиш.
Биди фер и кажи како го реши проблемот. Можеби некој во иднина би го имал истиот проблем и бе добил насоки од твојот случајГотово средено