bucio
Урбан индијанец.
- Член од
- 8 јули 2008
- Мислења
- 16.330
- Поени од реакции
- 7.799
За да дели пари ко Дедо Мраз колетчиња, затоа што ако изгуби парламентарни избори бесилката не му бега.Зошто го смени гревот Тевдовски?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За да дели пари ко Дедо Мраз колетчиња, затоа што ако изгуби парламентарни избори бесилката не му бега.Зошто го смени гревот Тевдовски?
Плус човекот мора додатно финансиски да се осигура себеси и семејството, во случај да изгуби избори па да мора да бара азил некаде. Идеме сега задолжување full throttle.За да дели пари ко Дедо Мраз колетчиња, затоа што ако изгуби парламентарни избори бесилката не му бега.
Нека ти е честито и живо и здраво да биде.Дефиниција за македонец :
Слика од Питу Гули на Кајгана Форум.
Опционално може и некој друг комита или сегашниот премиер за да бидеш ироничен а и смешен за некои.
Во потпис нешто опасно за Македонија.
Главен во темата Случувања во Македонија.
Кога некој ќе прозбори против Груевски, му враќаш со северџан.
Кога го менуваа името, си крчкаа покрај ќумбето. Ладно било надвор, а и башка што ќе сменел он...логирање на Кајгана, јадење гомна до бескрај.
Момци, јас цел ден ве возев, имав време а и вие се палите ко мајмуни на банана.
Политиката не ја сфаќам сериозно во Македонија кога е само еден циркус.
Јас сум бил и ќе останам македонец без разлика дали му текнало другачије на Заев или некој тука на форумов. Чекам дете, 50 % ќе е македонец, ама никогаш северномакедонец. Кој ме знае лично знае каков човек сум и какви идеали поддржувам.
А вие не сте никој и ништо да кажувате коj што ќе биде.
Практично никој неможе да ти каже како да се чуствуваш. Барем тоа е нешто што ние пробуваме да им го објасниме на грците веќе 30 години.
Овде на форумов, поточно во оваа тема се гледа она истото што е веќе маана на нашиот народ. Поделба. Ние никогаш и не сме биле обединети.
Кога побрзо ќе сфатите дека ве возат двете партии, толку подобро за нас и за Македонија.
Штитејќи ги едните клошари кои се утепаа од крадење е исто штетно како да ги поддржуваш овие моменталниве кои мамата и ја доебаа на цела ситуација во која сме.65
Воопшто не е паметно да направат нешто такво (макаршто ништо не ме изненадува). Ќе си земам 10-15000€ отпремнина и наместо да земам 200€ плата, ќе земам 100€. Ама на моето работно место ќе се вработи друг за 200€, па ќе плаќаат вкупно 300€.Шпекулација која што ја имам слушнато можеби вистина можеби не. Имено ќе им биде дадено избор на јавните административци или приватен сектор, или да си земат отпремнина 10-15000 евра и под Завод за вработување до пензија. Така ќе се ослободат места за нови вработувања во администрацијата кои што ќе гласаат за оваа власт.
Тепаат кој нема да сака да земе 10-15 000 евраВоопшто не е паметно да направат нешто такво (макаршто ништо не ме изненадува). Ќе си земам 10-15000€ отпремнина и наместо да земам 200€ плата, ќе земам 100€. Ама на моето работно место ќе се вработи друг за 200€, па ќе плаќаат вкупно 300€.
Од друга страна им овозможуваат на канцелариските штакори да го продолжат работниот век за три години... Македонија и сè е можно.
Лично мене ми е сеедно. Немам потреба да сонувам просо. Моето просо одамна е изедено...Тепаат кој нема да сака да земе 10-15 000 евра
ова е гладна кокошка просо сонува![]()
Ваљда мислиш да го продадеш работното место за пари. Фиксна сума или број на плати? Ваљда ќе може да си најдат на друго место работа. Не си баш јасен.Шпекулација која што ја имам слушнато можеби вистина можеби не. Имено ќе им биде дадено избор на јавните административци или приватен сектор, или да си земат отпремнина 10-15000 евра и под Завод за вработување до пензија. Така ќе се ослободат места за нови вработувања во администрацијата кои што ќе гласаат за оваа власт.
Ваљда мислиш да го продадеш работното место за пари. Фиксна сума или број на плати? Ваљда ќе може да си најдат на друго место работа. Не си баш јасен.
Знам дека вака имаше и порано...обично си одат тие пред пензија или тие што мислат дека лесно ќе си најдат нови работно место или започнат бизнис. Има и такви со дебели партиски врски што си одат и веднаш се вработуваат во јавен сектор пак или шема наречена "вртелешка".Па да да потпишеш дека доброволно си заминуваш од работното место, а нема баш доброволно да биди.
Го има ова како опција во едно државно препријатие го продадоа на Филип Морис и старите работници така ги набркаа.