Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Зоран Заев и Никола Груевски се Македонци. И Бранко исто.[DOUBLEPOST=1561236729][/DOUBLEPOST]
Не може вака - седење на две столчиња. Треба да се одлучите. Дали е битно да си Македонец 100% или се битни и други параметри.
Како да кажам дека е битно да си Македонец 100% кога ни самиот не сум Македонец 100% тоа би било иронија.Џабе е и сите твои предци да биле комити ако ти си бранко геровски или сашо ордановски.Такви Македонци на никиго не му се потребни.Јас повеќе пати сум напишал подобро е да сме биле 500.000 Македонци па и помалку но вистински.Мене лично не ми е битно ако некој е малцинство а гледам дека ја сака Македонија искрено и се бори за неа.Но за жал кај нас нема ни едно такво малцинство а скоро и да нема поединци од тие малцинства кои го прават тоа.

Последно уредено:
Каки да кажам дека е битно да си Македонец 100% кога ни самиот не сум Македонец 100% тоа би било иронија.Џабе е и сите твои предци да биле комити ако ти си бранко геровски или сашо ордановски.Такви Македонци на никиго не му се потребни.Јас повеќе пати сум напишал подобро е да сме биле 500.000 Македонци па и помалку но вистински.Мене лично не ми е битно ако некој е малцинство а гледам дека ја сака Македонија искрено и се бори за неа.Но за жал кај нас нема ни едно такво малцинство а скоро и да нема поединци од тие малцинства кои го прават тоа.

Ама ти си вистински македонец така, еден од тие 500.000?

Ама ти си вистински македонец така, еден од тие 500.000?
Ова се тие што гласаа за сдс? Инаку ќе ве молам без лоши зборови за бардовите на нашето новинарство Геро и Ордановски. Тука може и Тричко да се вброи, евентуално и Саше.

Љупчо Златев: Заканите не ме плашат, докажав дека во Македонија може да постои истражувачко новинарство

Еве уште еден бард, само овој пат од вмровска страна. Иако тоа е малку дискутабилно, сепак знаеме дека е поранешен комуњар, па затоа е толку добар новинар сигурно. Дај да се организираме пред собрание да пуштаме бомби, ми се праи револуција, ама онака спонтано да се случува се.

Каква психоза. Северџански учители и педагози (претпоставувам тазе вработени откако "храбро" го соборија режимот) ги трујат децата со возвишување на воена агресорска организација. Ова го има само во Северна Кореја и Северна Македонија.
Ова е веќе некое ново, екстремно пробивање на дното, невидено до сега дури ни у најутепаните, најзатуцаните земји на светов. Ваква злоупотреба на деца не ми се верува дека се дешава у 21-ви век. Кравата која го смислила ова и го објавила и во најзатуцана земја би добила доживотна забрана да работи со деца. Ма забрана за доближување до деца во радиус од 3-4 километри, у некоја пустелија да живее. Во некоја понормална држава би висела на плоштад да послужи како пример за другите говна како неа кои ќе се обидат да злоупотребат деца за промоција на воена организација која убива и уништува судбини на многу други деца како овие, па и помали. И на крај родителите со кој памет дозволиле нивните деца да учествуваат во вакво нешто. Заслужуваат децата да им бидат одземени и дадени на некои луѓе кои многу подобро би се грижеле за нив пошто овие очигледно си ги продале децата за работа у општина или некој денар.

Дефиниција за македонец :
Слика од Питу Гули на Кајгана Форум.
Опционално може и некој друг комита или сегашниот премиер за да бидеш ироничен а и смешен за некои.
Во потпис нешто опасно за Македонија.
Главен во темата Случувања во Македонија.
Кога некој ќе прозбори против Груевски, му враќаш со северџан.

Кога го менуваа името, си крчкаа покрај ќумбето. Ладно било надвор, а и башка што ќе сменел он...логирање на Кајгана, јадење гомна до бескрај.

Момци, јас цел ден ве возев, имав време а и вие се палите ко мајмуни на банана.
Политиката не ја сфаќам сериозно во Македонија кога е само еден циркус.
Јас сум бил и ќе останам македонец без разлика дали му текнало другачије на Заев или некој тука на форумов. Чекам дете, 50 % ќе е македонец, ама никогаш северномакедонец. Кој ме знае лично знае каков човек сум и какви идеали поддржувам.
А вие не сте никој и ништо да кажувате коj што ќе биде.
Практично никој неможе да ти каже како да се чуствуваш. Барем тоа е нешто што ние пробуваме да им го објасниме на грците веќе 30 години.
Овде на форумов, поточно во оваа тема се гледа она истото што е веќе маана на нашиот народ. Поделба. Ние никогаш и не сме биле обединети.
Кога побрзо ќе сфатите дека ве возат двете партии, толку подобро за нас и за Македонија.
Штитејќи ги едните клошари кои се утепаа од крадење е исто штетно како да ги поддржуваш овие моменталниве кои мамата и ја доебаа на цела ситуација во која сме.65

Практично никој неможе да ти каже како да се чуствуваш. Барем тоа е нешто што ние пробуваме да им го објасниме на грците веќе 30 години.
Точно е дека никој не може да ти каже како да се чувствуваш. Ама за светот е апсолутно небитно како некој се чувствува, туку како е третиран.

Има шанса Зајко во исто време да биди и министер за финансии:pos: и премиер

Familija Shakiri <3
Па уште и кога ќе видам некои наши како со сета сила лижат гз по статуси на Албанци во врска со МКЦ (инаку парадокс самото по себе, такви ликови воопшто да прават муабет за било што поврзано со алтернативната сцена), сфаќам колку им нема спас. А преку вакви ситни работи може да се види зошто многу покрупни работи не функционираат. Ама алал да им е како успеваат политика да убутаат во се буквално.

Па уште и кога ќе видам некои наши како со сета сила лижат гз по статуси на Албанци во врска со МКЦ (инаку парадокс самото по себе, такви ликови воопшто да прават муабет за било што поврзано со алтернативната сцена), сфаќам колку им нема спас. А преку вакви ситни работи може да се види зошто многу покрупни работи не функционираат. Ама алал да им е како успеваат политика да убутаат во се буквално.

Фоторобот на класичен шаренолик северџан

Untitled-24.jpg

Има шанса Зајко во исто време да биди и министер за финансии:pos: и премиер
што нема уште да видиме и да се чудиме од овој Зајко:facepalm: барем да го земеше местото на Филипче и беше министер за здравство:mad:
Тешко на нас, чекориме само наназад:tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom