Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@Strelec дечки одма на форумов Нобел за типов @Strelec. ја откри мистеријата на светот со кинезите и грее и половите. бравос асколсум. ај сеа оди еден миксер со грее климата у пакет и лажи други. гледам махер си станал да извртуваш вистина, кога ќе те акнат по глаа одма мењаш тема. ајт

Gree amber nordik:)[DOUBLEPOST=1561127953][/DOUBLEPOST]Ova vistina nordik....postavena na 25,vo sobata na drugiot kraj e 25.3stepeni.kvadratura 40m.vaka kako sto ladi a ne se slusa ni vnatre ni nadvor Da topli.....ohooo na kojn sme:)

Attachments

• IMG_20190621_140720.jpg
    IMG_20190621_140720.jpg
    3,6 MB · Прегледи: 51
  • IMG_20190621_140743.jpg
    IMG_20190621_140743.jpg
    2,6 MB · Прегледи: 52
  • Screenshot_20190621_152535_com.gree.greeplus.jpg
    Screenshot_20190621_152535_com.gree.greeplus.jpg
    169,3 KB · Прегледи: 52
  • Screenshot_20190621_163529_com.gree.greeplus.jpg
    Screenshot_20190621_163529_com.gree.greeplus.jpg
    238,1 KB · Прегледи: 41
  • IMG_20190621_163446.jpg
    IMG_20190621_163446.jpg
    1,7 MB · Прегледи: 38
Последно уредено:
Gledav video na Youtube. Za Juventus sum strastven navivach i kako sho go gledav videovo kaj sho pravat promocija na noviot trener, op, mi padna v ochi vo pozadina dvete Mitsu okacheni. :-) Mi izgledaat na WN ama ne sum sigurenScreenshot_20190621_165147_com.google.android.youtube.jpg

па сигурно во ваков објект нема амбери или лома да ставаат, се знај за кај се тие. :);)

Gree amber nordik:)[DOUBLEPOST=1561127953][/DOUBLEPOST]Ova vistina nordik....postavena na 25,vo sobata na drugiot kraj e 25.3stepeni.kvadratura 40m.vaka kako sto ladi a ne se slusa ni vnatre ni nadvor Da topli.....ohooo na kojn sme:)

супер.

уште 5-10 како тебе на форум и да си споделат искрени искуства да не мора да ги читаме лобито :)

супер.

уште 5-10 како тебе на форум и да си споделат искрени искуства да не мора да ги читаме лобито :)
DRuze jas ke spodelam toa sto gledam za pocetok sum impresioniran od app.na mob.raboti perfektno palis/gasnes klima i podesuvas sto sakas.... staviv i sliki...postavena na 25 na drugiot kraj temp.e 25.3 isto imam poracano wat.metar od ali.koga ke stigne ne znam .....a ke spodelam normalno iskustvo...i realno pred se...

Gledav video na Youtube. Za Juventus sum strastven navivach i kako sho go gledav videovo kaj sho pravat promocija na noviot trener, op, mi padna v ochi vo pozadina dvete Mitsu okacheni. :) Mi izgledaat na WN ama ne sum sigurenПрегледај го приврзокот 211239
Sedisteto na Mitsubishi za EU e vo Italija, zatoa e sosema normalno da ima Mitsubishi.
Sramota e samo sto takov objekt da ima zidni klimi....ima mnogu podobri resenija Mitsubishi.[DOUBLEPOST=1561144622][/DOUBLEPOST]
Sekoja cest za izborot. Bravo!!!

DRuze jas ke spodelam toa sto gledam za pocetok sum impresioniran od app.na mob.raboti perfektno palis/gasnes klima i podesuvas sto sakas.... staviv i sliki...postavena na 25 na drugiot kraj temp.e 25.3 isto imam poracano wat.metar od ali.koga ke stigne ne znam .....a ke spodelam normalno iskustvo...i realno pred se...

Одлично.

Најважно е како ќе топли кога ќе слезат температурите под нулата.

Исто така доколку имаш искуство со друг инвертер ќе ни пишеш да знаеме доколку имаш референтна точка :)

za period od 15.05-18.06 smetka za struja 2200 denari. Vo ovoj period samo 1 den ne mi rabotea klimite.

Na AliExpres momentalno imaat MID-Year Sale, i za onie sto nemaat merac na potrosuvacka dobra prilika da si poracaat Broadlink SP3S.
Se vrzuva na WiFi no i ako ne ste doma moze da pratite potrosuvacka preku aplikacija na telefon.
Bitno...samo SP3S modelot ima merac na potrosuvacka, SP3 nema merac pa pazete koga odbirate da go ima i toa S nakrajot od oznakata.
Pod 15$ e momentalno cenata so shiping.
https://m.aliexpress.com/item/32615...tedetail&spm=2114.13010708.0.0.3a994c4dTJcfQb

Последно уредено:
Da spodelam eve neshto za Haier 5,5kava. Na ladenje ja pushtiv da vidam kako ke funkcionira, iskluchena e deka moite ne se tuka vekje 3 nedeli i nema potreba da raboti. Imeno, ja staviv na 25 stepeni, na dvojka fan, i si duvashe, ja razladi sobata i koga postigna temperatura, iskluci kompresorot, a fanot prodolzi da duva na dvojka. Ako e staven na kec, na kec si prodolzuva koga ke iskluci kompresorot, a ako e na trojka, na trojka si prodolzuva so duvanje koga ke iskluci kompresorot. Da ne stane zabuna, na greenje ne pravi taka, si namaluva ventilatorot na onolku na kolku shto e sisitemski programiran.

Iskreno, ova mi izgleda dosta interesno pri ladenje. Ne znam na Auto fan ako e na ladenje, shto pravi fanot koga ke iskluci kompresorot, ama predpostavuvam deka na najniski obrtai ke si vrti.

Стави на ауто фан и ќе го намали фенот и на ладење.

Da spodelam eve neshto za Haier 5,5kava. Na ladenje ja pushtiv da vidam kako ke funkcionira, iskluchena e deka moite ne se tuka vekje 3 nedeli i nema potreba da raboti. Imeno, ja staviv na 25 stepeni, na dvojka fan, i si duvashe, ja razladi sobata i koga postigna temperatura, iskluci kompresorot, a fanot prodolzi da duva na dvojka. Ako e staven na kec, na kec si prodolzuva koga ke iskluci kompresorot, a ako e na trojka, na trojka si prodolzuva so duvanje koga ke iskluci kompresorot. Da ne stane zabuna, na greenje ne pravi taka, si namaluva ventilatorot na onolku na kolku shto e sisitemski programiran.

Iskreno, ova mi izgleda dosta interesno pri ladenje. Ne znam na Auto fan ako e na ladenje, shto pravi fanot koga ke iskluci kompresorot, ama predpostavuvam deka na najniski obrtai ke si vrti.
Мора да продолжи турбината да врти за да го исуши хладњакот(изменувачот).Обично е на време програмирана,и после и она ќе си се исклучи и ќе ја затвори перката.
Вака работи он/офф клима.Чудно за инвертер(n) ! Инвертерот треба да намалува моќност како се приближува до подесена температура,и да одржава на минимум моќност.Ако гаси компресорот,или е предимензиониран,или има висок минимум.Друго нема.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom