Хорор филмови

Overlord (2018)
Ок е, интересен е почетокот ептен мислиш којзнае што филм ќе гледаш, понатаму просек, не е хорор да умреш од страв, нема ни такви моменти воопшто, можеш и сам да си го гледаш во темница, има напнати блицеви тек тук по нешто, акција има борби тепачки, мистерија така солидна, држи внимание, приказната мене ептен ми беше погодена. Е сега има и моменти ко комедија делува, ама се на се јас би го предложила за тепање време, посебно на тие што сакаат акциони хорори со зомби и слични суштества.

Clown (2014)
Прво не е некој сериски убиец облечен како кловн што се крие по темници и убива деца дур се кикоти, не е ни дух на кловн што се појавува под кревет, него е костум на кловн, поточно проколнат костум и кој ќе го облече не може веќе да го соблече и еден татко сакајќи да ја спаси забавата на синот ќе се маскира во кловн, па ќе спобудали.. Интересното тука е што има мн јаки кадри и плус дека се работи за кловн што асоцира на шаренила (мене на тоа ме асоцира) и се е интересно спаковано за да цела таа боја и шаренило ти ствара језа. Приказната и филмот е тапа, ама визуелно е ептен погоден на моменти, штета што не го скоцкале цел.

Последно уредено:
По повод денешниот ден :P

april_fools_day.jpg

Кратка рецензија за најлошиот рангиран Хорор филм на ИМДБ... :lolzz:

Ла Љорона ме разочара едвај ја чекам Анабела.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom