C/C++

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Ај лил хелп..Си форматираф комјутер и инсталирав повторно ц++ со 2.0 .нет а кога ке игврсам било каква програма ми дава not valid win32 application?
thnks
Тоа дека везе немаш од програмирање брат :icon_lol: Иначе шо те нема на факс деновиве ??? Баки те бараше..... :pos2:

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.231
Поени од реакции
337
Ова шо збор тие?

и ти висуал ц++ имаш работено или обично ц++ преку devcpp компајлер?
Висуал ц++ и кога ке извршам било каква програма ми дава error..

Тоа дека везе немаш од програмирање брат :icon_lol: Иначе шо те нема на факс деновиве ??? Баки те бараше..... :pos2:
Абе мрзе ме и така од мене небива програмер па шо идам :pos2:

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Висуал ц++ и кога ке извршам било каква програма ми дава error..
Стави го CD-то со Windows инсталацијата и во Run пиши:

sfc /scannow

Кога ќе заврши скенирањето направи рестарт и после тоа мислам дека би требало да биде океј (евентуално може да треба одново да ги инсталираш драјверите).

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.231
Поени од реакции
337
Стави го CD-то со Windows инсталацијата и во Run пиши:

sfc /scannow

Кога ќе заврши скенирањето направи рестарт и после тоа мислам дека би требало да биде океј (евентуално може да треба одново да ги инсталираш драјверите).
Didn't help any suggestions?

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Didn't help any suggestions?
Незнам што точно пробуваш ... празен нов проект во C++ со една-две тестни команди или пробуваш да импортираш или отвориш готови проекти. Пробај со нов, твој проект, и конечно кажи во кој момент ти јавува грешка ... пред, за време или после компајлирање. Дали имаш некој активен антивирус, дали нешто запишува во логовите на Windows и што, за која платформа ти е сетиран компајлерот (да не компајлираш за x64 на пример или за друг ОС).

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Имам проблем со компајлерот, кога ќе стиснам Compile and Run или само Run, не се стартува програмот.
Користам Dev-C++ компајлер и Windows 7 оперативен систем.
Претходно на Вистата се си работеше супер. Сега морам да влезам во фолдерот кај што ми е снимена програмата, па да ја стартувам, што ми одзема време.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Имам проблем со компајлерот, кога ќе стиснам Compile and Run или само Run, не се стартува програмот.
Користам Dev-C++ компајлер и Windows 7 оперативен систем.
Претходно на Вистата се си работеше супер. Сега морам да влезам во фолдерот кај што ми е снимена програмата, па да ја стартувам, што ми одзема време.
Ако си пробал со друг компајлер истата програма да ја пуштиш, и работела, тогаш реинсталирај го компајлерот или користи друг.

good girl

Неискусна!
Член од
1 јули 2009
Мислења
66
Поени од реакции
0
Ke ve molam resenie za zadacata ili sovet nesto so bilo kako da ja resam:

Da se napravi funkcija za presmetka na izrazot

f(x,y)=sum(gore m. dolu n=1)((x+y)na n*(x-3)na 2n/(x-y)cos na kvadrat(x-y))

Za M=10

Da se napravi analiza za koi vrednosti na promenlivata izrazot ima resenija i da se odredat granicite na promena na x i y. Potoa, da se napravi analiza vo koi granici ke se dvizat rezultatite t.e.f(x,y).

Funkcijata da prima vrednosti vo glavnata programa i da se testira za 4 vrednosti po izbor na korisnikot. I da se komentiraat rezultatite.

fala odnapred...

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ако си пробал со друг компајлер истата програма да ја пуштиш, и работела, тогаш реинсталирај го компајлерот или користи друг.
Сакам истиов компајлер да си го користам:) Некој друг предлог?

Член од
19 септември 2009
Мислења
14
Поени од реакции
2
Сакам истиов компајлер да си го користам:) Некој друг предлог?
Инсталирај си 'MinGW(GCC/G++)' компајлер. После тоа, отвараш 'notepad' куцаш код, и зачувуваш. Отвараш 'command prompt', компајлираш и извршуваш :)

Ако си заинтересиран, еве ти линк:
http://www.mingw.org/wiki/HOWTO_Install_the_MinGW_GCC_Compiler_Suite

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Муабетот беше со еден клик да ја компајлира и да ја извршува, како што си е на самиот програм. Само не ми е јасно зашто не ми работи :(

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
190
Ај ќе ве молам за помош, ако може. Имам една задача за семинарска, па наидов на еден проблем. Треба да најдам најмал и најголем член на низата, и да го најдам индексот на членот(редниот број во низата. За најголем и најмал член го решив проблемот, но не знам какко да го најдам индексот на тие вредности.
фала однапред

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Ај ќе ве молам за помош, ако може. Имам една задача за семинарска, па наидов на еден проблем. Треба да најдам најмал и најголем член на низата, и да го најдам индексот на членот(редниот број во низата. За најголем и најмал член го решив проблемот, но не знам какко да го најдам индексот на тие вредности.
фала однапред
Кога веќе ги бараш максималниот и минималниот член би требало да е многу лесно. За да ги најдеш членовите сигурно ја вртиш низата и притоа користиш некој бројач. Димензионирај и две целобројни променливи кои додека ја вртиш низата ќе примат вредности (вредноста на бројачот е индексот на членот) оној пат кога членот кој го споредуваш го исполнува барањето. Ако во даден циклус со проверка утврдиш дека членот е минимален или максимален на соодветната променлива додели и ја вредноста на бројачот.

Член од
19 септември 2009
Мислења
14
Поени од реакции
2
фала однапред
Како што веќе ти кажаа, ти треба уште само две дополнителни променливи во кои ќе ги чуваш индексите на минималниот, односно максималниот елемент во низата.

На пример ако имаш нешто вакво ('a' - моменталниот елемент, 'max' - досегашниот максимум):
Код:
...
if(a[i] > max){
  max = a[i];
  [B][COLOR=Black]max_indeks = i;[/COLOR][/B] //со оваа линија го зачувуваш индексот
}
...
Истото го правиш и за минималниот елемент, и на крај во променливите 'max_indeks' и 'min_indeks' ги имаш бараните индекси.

Kajgana Shop

На врв Bottom