Благодарам.... за греење знам како иде и тоа све... дека нема гасење и со тоа се согласувам....меѓутоа за ладењето ми е муабетот... прво ја не поднесувам да живеам под клима 24/7, ме врттат мускули, синуси се воспалуваат, кивам и слични ствари... а и условите ако се некаде околу 31-33 степени надвор ми дозволуваат да не уклучувам клима, пошто куќа со рехау генео 4 сезони.... е сеа за греењето знам дека не треба да се гаси и тоа ќе го направам почнувајќи од октомври ноември.... за дубока зима иам дрва тако да можат само да се надополнуваат со климата....Eve procitaj si brat. Da ti go parafraziram muabetov, dali na ladenje, dali na greenje inverter klima ne ja cepkas. Ja uklucuvas i ja zaboravas deka raboti. Edino ako ti e ladno/toplo namaluvas/zgolemuvas 1 stepen na dalinskoto i toa e toa, ne ja isklucuvas. Setiras edna temperatura i ja ostavas i ne pravis shokovi vo smisla da ja redis na 18 na ladenje ili na 30 na greenje. Kako na ladenje taka i na greenje, vo princip. Sega na ladenje stavi ja na 25/26 na Auto Fan i ostavi ja neka raboti, ako vidis deka ti e ladno zgolemi 1 stepen na dalinsko, ako vidis deka ti e toplo namali 1 stepen. I na greenje isto, ja mestis na 24/25/26 i ja ostavas, i samo ke zgolemuvas/namaluvas po 1 stepen vo zavisnost od tvoite potrebi. Isklucuvanje na klima, ne.
секако не користам такви температурни шокови, надвор 40 внатре 17, макс ја правам на 2 степена под од она што било пред да се уклучи од 27 на 25, муабетот ми е дека со овој виваксот и на 25 кога ја местам, не поднесувам да ми дува толку ладно пошто е моќна за 45 м2 дневен простор... у секој случај фала на инфо...