D
Deleted member 95595
Гостин
Eve procitaj si brat. Da ti go parafraziram muabetov, dali na ladenje, dali na greenje inverter klima ne ja cepkas. Ja uklucuvas i ja zaboravas deka raboti. Edino ako ti e ladno/toplo namaluvas/zgolemuvas 1 stepen na dalinskoto i toa e toa, ne ja isklucuvas. Setiras edna temperatura i ja ostavas i ne pravis shokovi vo smisla da ja redis na 18 na ladenje ili na 30 na greenje. Kako na ladenje taka i na greenje, vo princip. Sega na ladenje stavi ja na 25/26 na Auto Fan i ostavi ja neka raboti, ako vidis deka ti e ladno zgolemi 1 stepen na dalinsko, ako vidis deka ti e toplo namali 1 stepen. I na greenje isto, ja mestis na 24/25/26 i ja ostavas, i samo ke zgolemuvas/namaluvas po 1 stepen vo zavisnost od tvoite potrebi. Isklucuvanje na klima, ne.Kupiv vivax inverter acp 18000btu acp-18ch50aeri i prvicniot vpecatok e deka mnogu mokjna, u kombinacija so pvc rehau geneo 60 m2 bez problem gi ladi....E sea me interesira koj ima info za sledjite rsboti:
Za ladenje, dali e bolje da se gasi ili da se drzi na nekoja konstanta temperatura?
Ima "eco" kopce i sto funcija ima toa...u prospektot ima drug naziv?
Ima follow me funkcija, sto e ova ustvari?
Za greenje na 45m2 dali e bolje da se cuba celo vreme uklucena ili e poisplatlivo da se uklucuva poso imam potreba okolu 6-8 saati vo denot od nea???
Ако ја ставиш на ифеел на 23 и на убаво место ќе си тера цело лето и 3.5кв.
Ама ако сакаш да ја малтретираш по балкански тогаш и 5.5кв може да е мала. Се ужежало се сите ѕидови и предмети на 29ц, ти се враќаш од работа и ја палиш во 17ч, она дур олади ќе се сокине од работа, ќе бучи, жената ќе ја гаси дека и "дува". Нервите искинати, ништо несработено дека неможеш да се движиш низ објектот оф препотеност. Се бањате секој ден, џабе пак тече пот после 5 минути. Па на бањати она ќе изгаси клима, уште толку жештина.
Вечерта "он" ладел со црево. Тоа надвор 26 степени вечерта не се седи, уште влага 90% направил, не се живее...
За балканското треба ОН/ОФ 7кв клима за 25м2, или две 7кв за 35м2. Само така ќе може да симнат две 7кв од 29ц ужежан простор на нормални 23ц за 30 минути и да ги изгасиш.
Затоа има незадоволен народ, и слично. Незнаат да ги користат климите и често им се монтирани на погрешно место.
Ако ја заборавиш дека е уклучена ќе е како што треба. Јас кога сум на одмор климата не ја гасам. И кога ќе дојдам ќе си е се како што треба, наместо да чекам само што дојден од пат да влезам во рерна од 29ц и да ми фучи клима на максимум наредни 5 саати едвај да олади, а вечерта креветот врел не се спие од што се усвитило се на 29ц внатре, а ѕидовите 33ц неможат да се оладат 2 дена.