theHeartCollect0r
WIngZ of Sadness , hold my prayers...
- Член од
- 6 август 2006
- Мислења
- 299
- Поени од реакции
- 10
The system cannot find the file Specified.Koj mu e kurac?
Дај ми го кодот и ќе ти кажам шо треба како треба да изгледа за примерThe system cannot find the file Specified.Koj mu e kurac?
Не мора со големи букви,успева и со мали,а треба да биде помеѓу запиркиsystem("PAUSE");
Со големи букви. Пробај.
Јас има Dev C++ и мене ми ја компајлира програмата, но кога треба да ги покаже резултати се исклучува... Пример ќе ја искомпајлира и во зависност од програмата пишува "внеси два броја", внесувам два броја и се исклучува така што не можам да го видам резултатот.Хаха како можи бе симни се Dev C++ и готово то е одиш new project и си ја пишуш програмта , шо има тука друго нејасно?
Досега збораја дечките за то Стави system("pause"); на крајот од кодот... :helou:Јас има Dev C++ и мене ми ја компајлира програмата, но кога треба да ги покаже резултати се исклучува... Пример ќе ја искомпајлира и во зависност од програмата пишува "внеси два броја", внесувам два броја и се исклучува така што не можам да го видам резултатот.
Што е проблемот?
Исто може да е проблемот и кај return 0; ... место return 0; ти пиши return main(); (Вчера тоа беше проблемот кај theHeartCollect0r)Јас има Dev C++ и мене ми ја компајлира програмата, но кога треба да ги покаже резултати се исклучува... Пример ќе ја искомпајлира и во зависност од програмата пишува "внеси два броја", внесувам два броја и се исклучува така што не можам да го видам резултатот.
Што е проблемот?
Со return main() рекурзивно се повикува пак main функцијата, и на секое повикување програмата ќе ти се извршува повторно и повторно, никогаш нема да заврши ... Така да, ако сакаш само ЕДНАШ да се изврши програмата, system("pause"); му е мајката...Исто може да е проблемот и кај return 0; ... место return 0; ти пиши return main(); (Вчера тоа беше проблемот кај theHeartCollect0r)
Знам де, со return main(); се повторува функцијата, али дека вчера тоа беше грешката па јас да спомнам да не и во истиов случај е тоа (Можеби имало грешка при објаснувањето на проблемот... или штознам што). Сепак нема да изгуби ништо ако се обиде и со return main();Со return main() рекурзивно се повикува пак main функцијата, и на секое повикување програмата ќе ти се извршува повторно и повторно, никогаш нема да заврши ... Така да, ако сакаш само ЕДНАШ да се изврши програмата, system("pause"); му е мајката...
System ("pause"); нема да работи само во случај ако горе на почетокот на програмата не ставиш using namespace std;Знам де, со return main(); се повторува функцијата, али дека вчера тоа беше грешката па јас да спомнам да не и во истиов случај е тоа (Можеби имало грешка при објаснувањето на проблемот... или штознам што). Сепак нема да изгуби ништо ако се обиде и со return main();
Едит: Иначе ти убави со кажа... system("pause"); би требало да биде она што недостасува.
И јас тоа се мислев само не бев сигурен... реков да не излупам некоја глупост... али јас мислам дека system ("pause"); нема да работи без #include <iostream> на почетокот. Или излупав глупост ?System ("pause"); нема да работи само во случај ако горе на почетокот на програмата не ставиш using namespace std;
така барем мислам дека беше Можи да грешам
Hm изгледа грешам оти гледав сега пробвав и така ама изгледа не ке да е до тоа, оти ако ги нема нив и други работи нема да работатИ јас тоа се мислев само не бев сигурен... реков да не излупам некоја глупост... али јас мислам дека system ("pause"); нема да работи без #include <iostream> на почетокот. Или ?
Со #include <iostream> несака ? Дека сеа кај мене пробав ... и работеше.Hm изгледа грешам оти гледав сега пробвав и така ама изгледа не ке да е до тоа, оти ако ги нема нив и други работи нема да работат
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int a,b,c;
cout <<"Calculator a+b=c"<<endl;
cout <<"Vnesete ja vrednosta 'a'"<<endl;
cin>>a;
cout <<"Vnesete ja vrednosta 'b'"<<endl;
cin>>b;
cout <<"Vkupniot zbir na vrednostite koi gi vnesovte iznesuva:"<<endl;
c=a+b;