Ова твојта Јапонска свадба по амерички стил.Еве коа излеговне од матично.
[DOUBLEPOST=1547049031][/DOUBLEPOST]
Кој те прашуе тебе?
Родителите одлучуваат за тие ствари.
Балканските свадби, мора пола град да дојде на свадбаСвадба по Америчко - Западњачки - Австралиски стил е со едно 20 - 25 души. Кај нив нема за поклон носење ни пари во плико, ни бонбоњера, ни пакет со сервис виљушки, лајци, ножој, или сет пајнци... Едноставно идаат со празни раце...
А Балканските свадби се најголемите во светот со едно 300 - 350 души...
Пак во Битолскиот регион јас од каде што потекнувам некои свадби се со 450 - 500 души...
И после свадбата кога ќе заврши во 02.00 часот традицијата во Битола е гостите одма да одат во куќите и кај зетот и кај невестата...
И секако мора дозвола за свадба од родителите. Пошто секако родителите вадат кредити за своите мали деца од 5000+ евра за свадбата.Родителите одлучуваат за тие ствари.
Целта на Балканските свадби е престижот. Натпревар кој појќе гости ќе собере...Балканските свадби, мора пола град да дојде на свадба
После свадба со 300 души од тие што доваѓале на свадба одвај едно здраво дали ќе ти речат.
по ново сега постарите ги праќаат помладите као да не се мачат они така да ептен поблиските да мора да се тука али би стачело амерички стил на сестра ми свадбата беше нешто таквоЗошто да не е изводливо? Само младоженците треба да имаат волја за тоа. Само не би само со високи маси затоа што сигурно ќе има голем број на постари роднини, за нив подобро е ако седат.
Дури 10 пати, а јас се чудам зошто толку има сиромашен народот што не им се работи... Со толку празници и толку слави логично е зошто сме сиромашен народ.Друга работа во америчко - западњачките свадби нема јадење и пиење колку што сакаш (на нивни трошок - ниту на страната од зетот ниту на страната од невестата). Секоја испиена пијачка и се што ќе изедеш секој си го плаќа самиот...Но ги има ретко некои што ќе дадат пијачка на нивни трошок. - Ама само една и толку.. Останатото сам плаќај си го...
Најчесто тие ги прават свадбите откако ќе им се роди дете. За се да направат на еден трошок и свадбата и првиот роденден...
А ние Балканците тоа го правиме во десет фази.
1. Давање зборот
2. Веридба
3. Па свадбата
4. Првиче
5. Па Младенци на 22 март
6. Годишнина од брак
7. Дома мекици дента ко ќе се роди дете...
8. Молитва ко ќе напрајт шест недели
9. Па посебно крштевка
10. И на крај прв роденден
И потакај имаме Јубилеј 10 годишнина од брак, 20 годишнина, 25 годишнина, 50 годишнина некои сеуште прават...
А пак у 99,9% случаеви, идеш на македонски свадби кај лупаат српска музика често .... Братучетка прва праи свадба,запнала српска музика .... Пу ти ибам црпката .... Среќа имам вујче од Источна Македонија. Овчар и козар занимање. Чист мак. националист. Му барам песни,чисто македонско ЦД. 217 песни компилација .... Оваа најомилена ми е ..... Коа ја пушти ја .... 100000чееее бате .....Претераа веќе со тие свадби во Амерички стил, ич не ги сакам
Абе дајте наши прекрасни кола да разиграме, душа да ти се отвори
Еве, баш ја начекав на нетов оваа српска свадба, па си цупкам со нозе
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=K97n8bvlPMY