- Член од
- 31 август 2012
- Мислења
- 320
- Поени од реакции
- 184
KONECNO denes posle skoro 2 meseci od intervju se smeni od obrazuvana prepiska zo zadolzitelno
Не пишува ништо... Инаку, аплицирам врз основа на стар документ, не врз основа на потврда.Mora da pisuva,duri ja redea i statistikata po Kncev za mestoto od kade poteknuvas,kolku bugari bile kolku drugi
Nie sme narod kolku pojke ne tepat tolku pojke go sakame interesot NEMA da se namali uste poveke ke podnesuvaat I uste poveke ke odbivaat bidejki budzetot mu se polni na drzavata, I samo ke se se izmisluvaat strategii za poveke pari , ima efekt od sekoe povtorno podnesuvanje na dokumenti I davanje pari kolku poveke ostavaat da se ceka tolku poveke znaat kolku nestrplivi stanuvame I kolku poveke pari da se daj za da se stigni do drzavjanstvotoНикој не може да му ја разбере логикава на бугарите , му се трупаат апликации, а тие се помалку работат, и гарантирано во иднина ќе се намали интересот за вадење бугарски ако вака продолжат ! која му е стратегијата никој не ги знае!
I kaj mene imase greska,mu kazav na posrednikot i si otide tamu vo DABC i ja koregiraa,pa za toa pari im davameZdravo,
Vo udostoverenieto napravena e greska vo edna bukva vo imeto, a vo dolniot del kaj prilozenite dokumenti, na baza koe e izvadeno udostoverenieto, t.e vo imeto od potvrdata od BKK mi e tocno.
Dali ke pomine taka ili da pratam nekakov dopis?
Sega sum vo status na Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија od 23.01.2019
Август и Септември и сега се опфатено со досегашните укази. Со 7-8 укази до Јануари ќе стигнет.So posrednikov praev muabet preeska, vika do pred odmorive trebalo uste sedum osum ukazi da potpisi , znaci za do krajo na mesec avgust to e premalku, najverovatno ke gi opfata avgust i mozebi del od septemvri , ne ocekuva period na stagnacija
Ma kakov januariАвгуст и Септември и сега се опфатено со досегашните укази. Со 7-8 укази до Јануари ќе стигнет.
Jas kako pratev so 3-4 ukazi potpisaa za juni, juli avgust, znaci nesto pomalku od mesec po ukaz, Posledovatelno , ako e isto tempoto, so 7-8 ukazi treba 6-7 meseci da opfati, t.e. da stasa nekade do mart-april,,,Август и Септември и сега се опфатено со досегашните укази. Со 7-8 укази до Јануари ќе стигнет.
Ke ti dadat uverenie od maticno deka vo maticnite knigi toj covek se srekava vo dve preziminja .... Posreddnikot mi go kaza toa na notar ne priznavaat bugarite jas taka napraviv so uverenieto srediv rabotaЗдраво,
Пред некое време ми се смени статусот во
„Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 16.08.2019“.
Имам аплицирано со потврда, а сега пронајдов ученичка книшка од дедоми (татко на мајками) што учел на бугарски.
Дали да е доставам и ќе ми заврши работа или да барам нешто друго и плус презимето на дедоми во книшката и сегашното му е сменето, како да го докажам и тоа?
Ве молам за совет и искуство,