Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Drugari izgleda djabe pisuvame, djabe se nervirame.... Kako so gledam nisto ne mrda, mrtva tocka :(

Dali znaete na koj link može da vidam do kade e i koga ke izleze EGN? Imase nekoj link od opstina Sredec ama ne funkcionira veke.
Fala

Никој не може да му ја разбере логикава на бугарите , му се трупаат апликации, а тие се помалку работат, и гарантирано во иднина ќе се намали интересот за вадење бугарски ако вака продолжат ! која му е стратегијата никој не ги знае! :yid::yid::yid:

Dali znaete na koj link može da vidam do kade e i koga ke izleze EGN? Imase nekoj link od opstina Sredec ama ne funkcionira veke.
Fala

Извинете ама нели енг се добива во еден ден и сликање и лична карта.. или грешно сватив нешто?

Извинете ама нели енг се добива во еден ден и сликање и лична карта.. или грешно сватив нешто?

Vo 1 den toa na nekoj način go pravat nekoi makedonski posrednici. Inače po redovna procedura, po koja odam jas EGN se dobiva za 7-10 dena, koga ke se podigne se odi vo policija za podnesuvanje na baranje za LK i pasoš, toa go vklučuva i slikanjeto. Po redoven pat 3 pati se odi vo Sofija

Vo 1 den toa na nekoj način go pravat nekoi makedonski posrednici. Inače po redovna procedura, po koja odam jas EGN se dobiva za 7-10 dena, koga ke se podigne se odi vo policija za podnesuvanje na baranje za LK i pasoš, toa go vklučuva i slikanjeto. Po redoven pat 3 pati se odi vo Sofija

Ааа во ред извини не знаев[DOUBLEPOST=1559857711][/DOUBLEPOST]
2014 godina pred edna nedela e smenet statusot inaku cekase od lani juni mesec potpis da dodadam 467x/2014

Добро е почна да функционира агенцијата ❤

kolku vreme ke cekam na doplnitelna sum stavena april,nekoi vikat deka direktno mozi da se dobie potpis posle ova ,neznam kazete nesto da imam nadez <3

kolku vreme ke cekam na doplnitelna sum stavena april,nekoi vikat deka direktno mozi da se dobie potpis posle ova ,neznam kazete nesto da imam nadez <3
Hahaha od dopolnitelna na potpis. Ne se lazi ima da si cekas do 1 godina na dopolitelna a posle za potpis nikoj neznae kolku vreme,ima so cekat potpis i po cela godina covecite. Jas beeh 1 godina i 3 meseca na dopolitelna, pa posle pak odnovo statusite 3 meseca se ceka dodeka da stignes do potpis i sega potpis cekam 3 meseca. Kako so ode rabotata do drugata godina do letoto MOS ke mi potpise. Nikoj ne e ujdel na ukaz od dopolnitelna.

Како не ќе е забавено, све ќе испроверат што можат. И тоа се поради лакоми посредници и корумпирани политичари. И покрај скандалот во ДАБЧ поради кој настана тотална блокажа, масовно одбивање на кандидати и дополнителни проверки, не се откажуваат од шемата и затоа е вака како што е. Дури јавно се постира дека може преку ред да се заврши работа во време кога цело ДАБЧ е под лупа од обвинителството. Ќе заигра и тука мечката скоро...
И после по мене нека плукаат, идиоти...
Од вакви си патиме, и тие што се наведени и тој што постирал, ако не е еден од нив.

Прегледај го приврзокот 210240
За вториот незнам но Никола е претседател на бизнис заедницата, бтами имаше прпблем пред 4 год. Никој не сакаше да му посредува човекот му ветуваше дека че поминат документите иако беа комлицирани, веќе една година има пасош и е во Германија така да без тропање глупости.

На мојот происход, земен во времето кога претседател беше Харалампиев, 2017 година (значи од новите), никаде не пишува врз основа на што е издаден, туку само дека "лицето е од б'лгарски происход). Можно ли е поради ова да имам проблем? И дали некој што земал происход во 2017 исто така не му пишува врз која основа е издаден?

На мојот происход, земен во времето кога претседател беше Харалампиев, 2017 година (значи од новите), никаде не пишува врз основа на што е издаден, туку само дека "лицето е од б'лгарски происход). Можно ли е поради ова да имам проблем? И дали некој што земал происход во 2017 исто така не му пишува врз која основа е издаден?
Mora da pisuva,duri ja redea i statistikata po Kncev za mestoto od kade poteknuvas,kolku bugari bile kolku drugi

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom