Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Охрид пред нас се топи, Мицкоски и Заев си прават политики

Браво за човеков, предлагам доколку се дозволи ова дивеење да пројде пред наши очи, вака јавно како што се тера прекршувајки закони и покажувајки надмоќ, а ние го преќутиме ко пичиња, форумов како и државава да се затворат пошто очигледно секоја дискусија после ова ќе е безсмислена...

Заев расчистува со крилото на Шекеринска, си одат Шекеринска, Манчевски и Дескоска!?

ова ако се случи навистина, значи сигурно е дека датум нема да добиеме , а може и за Нато да има паламудење...
Датум за отпочнување на преговори со ЕЗ одобруваат шефови на влади, ми се чини, денешните избори за ЕЗ сигурно ќе имаат влијание на отпочнување-датум... се работи за процеси кои се долгорочни и влијание врз истите се можни само ако има радикални промени... моето мислење е дека датум ќе има од едноставна причина што истите тие вложија премногу (купија власт+опозиција+медиуми+“форуми“+креираа-кујни за перење на мозоци) средства-пари и фактот дека повеќе не постои македонска држава е од преголемо значење за нив за да си дозволат истото повторно да воскресне.
Недавање на датум, Македонија воскереснува како Феникс, таквиот исход може да иницира отворање на воени игри на Балканот, кој ќе го знае можеби тоа им е целта.

Формално влегување во ОТАН нема се додека е жив Султанот, освен ако сакате да си праите .... на умот.

Заев расчистува со крилото на Шекеринска, си одат Шекеринска, Манчевски и Дескоска!?

ова ако се случи навистина, значи сигурно е дека датум нема да добиеме , а може и за Нато да има паламудење...

Мислам дека грешиш
Ова е само санација, ја трга конкуренцијата на страна. Имав позитивно мислење за десковска, но не му игра по тон.
Види какви перфидни игри и меѓу самите нив, чистка во јуни, се опуштија, а ги менува во мај, и тоа кои? Оние кои му се конкренција. Не му се важни оние кои истрчаа за него.
Проѕирно
Изгледа епилогот ќе биде
1. Елиминација на конкуренцијата
2. Сеградација на фракционерството
3. Засилување на албанскиот фактор во партијата
4. Внесување на алчни дилетанти кои не се во состојба да се снајдат или да ја воочат ситуацијата, се со цел да не можат да се снајдат. Маша која ќе треба да го земе жарот.
5. Мачкање очи на членството

Мислам дека грешиш
Ова е само санација, ја трга конкуренцијата на страна. Имав позитивно мислење за десковска, но не му игра по тон.
Види какви перфидни игри и меѓу самите нив, чистка во јуни, се опуштија, а ги менува во мај, и тоа кои? Оние кои му се конкренција. Не му се важни оние кои истрчаа за него.
Проѕирно
Изгледа епилогот ќе биде
1. Елиминација на конкуренцијата
2. Сеградација на фракционерството
3. Засилување на албанскиот фактор во партијата
4. Внесување на алчни дилетанти кои не се во состојба да се снајдат или да ја воочат ситуацијата, се со цел да не можат да се снајдат. Маша која ќе треба да го земе жарот.
5. Мачкање очи на членството
Заев денес комплетно ја централизира партијата. На сметка на гласови. Изгледа веќе и не му се битни.

Овој Николовски бил успешен министер?:confused:
ја изгледа не бев овде па не се сеќавам на некој проект за земјоделците, некој информиран да каже кој проект го направил.

И дааа каде да аплицирам за нова сила да ме стават за некој директор, сигурно ќе бидам подобар од постоечките:P[DOUBLEPOST=1558904217][/DOUBLEPOST]Се налути за Кочо, бизниси се вртат:icon_mrgr:
странските инвестиции се странски инвестиции, изгледа никој не му кажал дека имаше даночно ослободување за реинвестирање, а реинвестирањето некаде го нема.

Последно уредено:
Заев денес комплетно ја централизира партијата. На сметка на гласови. Изгледа веќе и не му се битни.
И што не се поклопи во 5те точки што ги напишав предходно?
Не знам што филм тера, ќе мора се што разреши да компезира, или…

gjoko-mkd,

подобјасни го болдот...
Okolu imeto nema nisto drasticno da se sluči...osven vo slucaj ako sledniot premier na Grcija -Papandreu započni so realizacija na svoite zakani za stopiranje na Makedonija niz 36-te poglavja.
Vo toj slucaj(ako e budala toa da go napravi).... mozebi ke ima prkos od nasa strana da zapocnime nekoi procesi..najprvo javno da se imenuvame kako RM...a potoa i po instituciite
A od.ekonomski aspekt...vrvni lugje od opozocijata ne ocekuvaat nekoi mnogu podobri performansi od Micko.....t.e. vo najdobar slucaj nešto podobar od Zajkoto

На изборите во 2016 победи ДПСНЕ, тогаш ВМРО-ДПМНЕ, со ветување дека ќе ги брани националните интереси... туку оние 8-мина, мислиш дека самите без договор со централата гласаа да ја нема Македонија?
Денешното ДПСНЕ има улога да го амортизира(канализира) гневот кај Македонците и да не дозволи да се излее на улица (веруваат дека на тој начин ги штитат Македонците, тоа што административно ги бришат не било толку важно), БОЈКОТ на сите Северџани и северџанско за сега е најдоброто решение, тој бојкот-отпор ќе изроди нов политички субјект, нова сила која ќе може да издејствува победа со најмалку .....
Не трескајте глупости, тој бојкот доведе до поделба на државава.....јеботе нов политички субјект, за у голема албанија ли ќе ни треба......ебате офците.

Толку со метлата? Заврши?
Настрадаа ситните, тоа горе што дава команди не е ни чепнато.
Имаш главен кој ти кажува да направиш вака и вака. После 6 месеци кога ќе обвистини дека грешел ти вика дека не требало ТИ така да го направиш тоа и те брка.
Кое мачкање очи... јаоооо. Кој курац се разрешуваат партиски ешалони кога наредбите идат од извршна власт.

Okolu imeto nema nisto drasticno da se sluči...osven vo slucaj ako sledniot premier na Grcija -Papandreu započni so realizacija na svoite zakani za stopiranje na Makedonija niz 36-te poglavja.
Vo toj slucaj(ako e budala toa da go napravi).... mozebi ke ima prkos od nasa strana da zapocnime nekoi procesi..najprvo javno da se imenuvame kako RM...a potoa i po instituciite
A od.ekonomski aspekt...vrvni lugje od opozocijata ne ocekuvaat nekoi mnogu podobri performansi od Micko.....t.e. vo najdobar slucaj nešto podobar od Zajkoto
Дали разбрав добро?
Ти, gojko-mkd според напишаното се согласуваш со името Северџистан и ги прифаќаш договорите на ЗЗ+40, така пишува или сум грешка?
За која економија и економски аспект говориш? Во Северџистан и претходно Р.Македонија ... постои само распродажба на национални интереси и реализација на директивите од газдите на пеколот и земјата. Што врска има дали е Мицко кога се работи за ист таков слеп послушник-марионета?[DOUBLEPOST=1558942778][/DOUBLEPOST]
Не трескајте глупости, тој бојкот доведе до поделба на државава.....јеботе нов политички субјект, за у голема албанија ли ќе ни треба......ебате офците.
аааа... значи бојкотот доведе до поделба на државата, ја па мислев ЗЗ со неговата сдсс и Мицко+Грујо со неговите дпсне!!!!
Глеам дека си упатен, значи ЗЗ и Мицко ја бранеа државата а бојкотирачите доведоа до нејзино растурање, може малку да ги појасниш овие комплексни мисли?

Ќе има нова Влада, Заев очекува потег од Ахмети

ова испадна САМОметење ... не може по магарето удри по самарот...
не можејки да смени неколку министри од ДУИ, урива цела влада...
.. а всушност и одамна требаше, почнувајки од Спасовски

Доколку оваа влада блеска, и е пример за успешност, зошто ги менува?

Д
аааа... значи бојкотот доведе до поделба на државата, ја па мислев ЗЗ со неговата сдсс и Мицко+Грујо со неговите дпсне!!!!
Глеам дека си упатен, значи ЗЗ и Мицко ја бранеа државата а бојкотирачите доведоа до нејзино растурање, може малку да ги појасниш овие комплексни мисли?
Не е уште сменето името на ВМРО ДПМНЕ у уста ве ебам предавничка.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom