Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 јануари 2016
Мислења
15
Поени од реакции
30
Ок, по неколку месечно читање, да се убацам со едно прашање:

Дали имам опција да увидам кој датум точно сум преминал во „положително“? Некаде септември ми се чини дека видов, ама, можеби беше Август, можеби Октомври...

Инаку сум Молба вх.номер бр. 86--/2016, интервју 11.09.2017, со документи од Вујко, без дополнителни потврди. Статусите, сигурно ми се менувале по редослед, све како што треба, дими сум стигнал на положително...

Благодарам,
најверојатно си август 2017 отприлика почетокот, јас сум 90**/2016 интервју 23 септ 2017 полозително некаде 20 агуст или ден два порано.

Член од
5 ноември 2016
Мислења
69
Поени од реакции
70
Info nekoj?
momentalno sum na

По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

So dokument krstenica od dedo, bev na dopolnitelna proverka so zapirka sega sum na statusot sto go pisav pogore.
Dali mozam sega koga sum na ovoj status da dostavam licna karta od drugiot dedo.(povrzana so izvodi umrenici sve).

Se raboti za ovoj dokument dali e validen? I dali mozam da go dostavam? Ili e kasno?

Attachments

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Info nekoj?
momentalno sum na

По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

So dokument krstenica od dedo, bev na dopolnitelna proverka so zapirka sega sum na statusot sto go pisav pogore.
Dali mozam sega koga sum na ovoj status da dostavam licna karta od drugiot dedo.(povrzana so izvodi umrenici sve).

Se raboti za ovoj dokument dali e validen? I dali mozam da go dostavam? Ili e kasno?
Validen e i mozis da gi dostavis vo ministerstvoto

Член од
19 април 2019
Мислења
42
Поени од реакции
54
Info nekoj?
momentalno sum na

Kolku vreme cekase da ti se smeni od dopolnitelna na finalna!pozz

M

mucu

Гостин
Info nekoj?
momentalno sum na

Mozes da ja dostavis za posigurno ama stom si so krstenica od bugarska egzarhija ne bi imal problem i da ne go dostavis, samo trosok ke si napravis.

Член од
15 јануари 2019
Мислења
194
Поени од реакции
226
jas sum ista data kako tvojata 01.02.018.ama vo finalna sum uste ..

Член од
27 март 2019
Мислења
10
Поени од реакции
24
Decki da se pofalam!
Drugar moj, zaedno so negovata sopruga denes dobija potpisi!!
Podaeno vo 2016 godina, intervju 2017 godina juli mesec, polozitelno od juli 2018 godina, potpis denes!!

So podaeni dokumenti preku bugarsko zdruzenie! Izvodi baba i dedo pred 1920 godina. Nisto pojke. Nikakvi dopolnitelni proverki!

I jas odam preku istiot posrednik, toj mi go preporaca.

Site da si docekame, pozzz

Член од
5 јули 2018
Мислења
237
Поени од реакции
193
Decki da se pofalam!
Podaeno vo 2016 godina, intervju 2017 godina juli mesec, polozitelno od juli 2018 godina, potpis denes!!

So podaeni dokumenti preku bugarsko zdruzenie! Izvodi baba i dedo pred 1920 godina. Nisto pojke. Nikakvi dopolnitelni proverki!

Koj e taj posrednik?

Член од
31 август 2012
Мислења
320
Поени од реакции
184
Decki da se pofalam!

So sreka neka im e.
Dali povtorno na intervjuto ili podocna gi imat dadeno istite dokumenti vrz osnov na koi imat dobieno proishod i vo MP.
Jas na mojot posrednik nekolku pati mu rekov da ne treba da vadam pak dokumenti da gi nosam na intervjuto a on mi vika nema potreba, inaku sum so uverenie deka majka i i tatko i na baba po majka mi se po nacionalnost bugari rodeni vo vremeto koga vuci del (srbija) bilo bugarsko, i imam potvrda od bg zdruzenie od bitola sa pra dedo po na tatko mi strana roden 1908 mislam bese.

Последно уредено:
Член од
24 мај 2018
Мислења
94
Поени од реакции
27
Falaa druze da si dobies i ti isto,bev na polozitelno mesec negde, pa me stavija na proverka 9 meseci i deneska mi se smeni ova....Inace so dokumenti sum od ujko mi samo deka im BG pasos nisto drugo.
cestitki 9 meseci na proverka ot viceprezidenta i denes potpisan tie ukazot bravos

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Член од
16 декември 2013
Мислења
82
Поени од реакции
60
So sreka neka im e.
Dali povtorno na intervjuto ili podocna gi imat dadeno istite dokumenti vrz osnov na koi imat dobieno proishod i vo MP.
Jas na mojot posrednik nekolku pati mu rekov da ne treba da vadam pak dokumenti da gi nosam na intervjuto a on mi vika nema potreba, inaku sum so uverenie deka majka i i tatko i na baba po majka mi se po nacionalnost bugari rodeni vo vremeto koga vuci del (srbija) bilo bugarsko, i imam potvrda od bg zdruzenie od bitola sa pra dedo po na tatko mi strana roden 1908 mislam bese.
Значи вадиш изводи и посмртници да докажиш дирекна линија со некој твој дедо прадедо роден пред 1920 година и ги носиш како копии во бугарско здружение. Тие ти даваат потврда за потекло по некои нивни патописци статистичари според кои сите што живееле на оваа територија биле Бугари. Сите изводи посмртници заедно со се потврдата од здрузението ги праќаш за происход. Одкога ќе ти излезе происходот потребно е сите тие документи (кои нема да ти ги вратат од происходот) повторнода ги доставиш кога ќе одиш на интервју.[DOUBLEPOST=1558547499][/DOUBLEPOST]Дали некој што е на положително од месец август добил потпис?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom