Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127
Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
немојте да не убедувате дека тоа е нормална работа
I sto kur te boli ako ne e normalna stvar sigurno nema da se zaletaat site pederi tebe da ti se pustaat.
Ja ne znam kako moze tolku ogranicen eden covecki mozok da bide i da e bolest mene ne mi menuva nisto i depresija e bolest i sizofrenija e bolest i rak e bolest i milioni drugi bolesti i ajde u logor da gi staeme site bolni sto se posto na tvojot glup ogranicen mozok mu teknalo da gi diskriminira.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Секој има право на свое мислење и став...Нормална, ненормална работа тоа е лично мислење. Јас секад ќе ги делам луѓево на добри и помалку добри и тоа е единствената поделба (според мене). Секој има право да се осеќа исполнето и среќно, што и да е извор на среќата. Можеби е доволно само помалце да етикетираме и помалку да обвинуваме. Во денешно време станавме многу импулсивни кога нешто треба да се критикува а инфериорни кога треба да бидеме луѓе. Живот е само твој и како ќе го живееш е само твоја одлука.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.412
Поени од реакции
4.317
I sto kur te boli ako ne e normalna stvar sigurno nema da se zaletaat site pederi tebe da ti se pustaat.
Ja ne znam kako moze tolku ogranicen eden covecki mozok da bide i da e bolest mene ne mi menuva nisto i depresija e bolest i sizofrenija e bolest i rak e bolest i milioni drugi bolesti i ajde u logor da gi staeme site bolni sto se posto na tvojot glup ogranicen mozok mu teknalo da gi diskriminira.
Зошто се нервираш? Не ти напишав дека треба да ве обесат, запалат, затворат, изолираат, линчуваат..... Баш напротив, јас разбирам дека вашиот дефект е грешка на природата која неможе да се исправи и морате такви какви што сте да го живеете животот и никој нема право заради тоа да ве линчува. Ничија сексуална ориентација не е избор. Но треба да сватете дека вашето, и сечие друго право, завршува таму кај што почнува туѓото право. Клецајте се колку сакате, ваши ви се гзовите и со нив можете да правете што сакате. Но зошто има потреба да се чепатите по некакви паради на улица? Зошто имате потреба да си измислувате дека некој ви прави проблем?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Зошто се нервираш? Не ти напишав дека треба да ве обесат, запалат, затворат, изолираат, линчуваат..... Баш напротив, јас разбирам дека вашиот дефект е грешка на природата која неможе да се исправи и морате такви какви што сте да го живеете животот и никој нема право заради тоа да ве линчува. Ничија сексуална ориентација не е избор. Но треба да сватете дека вашето, и сечие друго право, завршува таму кај што почнува туѓото право. Клецајте се колку сакате, ваши ви се гзовите и со нив можете да правете што сакате. Но зошто има потреба да се чепатите по некакви паради на улица? Зошто имате потреба да си измислувате дека некој ви прави проблем?
Тука сосема се согласувам со тебе. Зошто воопшто се организираат парадите? Која е поентата? Сигурно нема на некого да му ги смени ставовите, може само да ја изиритира критичната маса која е изричито против хомосексуалноста.

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Зошто се нервираш? Не ти напишав дека треба да ве обесат, запалат, затворат, изолираат, линчуваат..... Баш напротив, јас разбирам дека вашиот дефект е грешка на природата која неможе да се
Ali koj si ti da kazues nesto? Nekoj faktor?

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.412
Поени од реакции
4.317
Ali koj si ti da kazues nesto? Nekoj faktor?
Никој фактор. Исто како тебе, член на форумов на кој се кажуваат мислења. Исто како ти што си го кажуваш своето мислење. Чудни сте ова гејовите, плачете за тоа како сте биле обесправени, дискриминирани.... а оспорувате најосновно демократско право да некој си го каже неговото мислење со кое секако неморате да се согласите.

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Никој фактор. Исто како тебе, член на форумов на кој се кажуваат мислења. Исто како ти што си го кажуваш своето мислење. Чудни сте ова гејовите, плачете за тоа како сте биле обесправени, дискриминирани.... а оспорувате најосновно демократско право да некој си го каже неговото мислење со кое секако неморате да се согласите.
Ne e poentata po sekoja cena da se kaze mislenje.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.010
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.412
Поени од реакции
4.317
Ne e poentata po sekoja cena da se kaze mislenje.
А ако мислењето ви одговоара тогаш има поента да се каже? Ти одговара ли ако кажам: Хомосексуалците за здрави личности без никакви проблеми, имаат правилна сексуална ориентација, хетеросексуалците се заостанати балканци кои немаат поента во животот.... А да те прашам вака другарски, дома те знаат дека си хомосексуалец или сеуште се срамиш да им кажеш?

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
А ако мислењето ви одговоара тогаш има поента да се каже? Ти одговара ли ако кажам: Хомосексуалците за здрави личности без никакви проблеми, имаат правилна сексуална ориентација, хетеросексуалците се заостанати балканци кои немаат поента во животот.... А да те прашам вака другарски, дома те знаат дека си хомосексуалец или сеуште се срамиш да им кажеш?
A od kaj znaes dali voopsto sum homoseksualec nikade ne se izjasniv a zamisli postojat i heteroseksualci koi gi prifakjaat homoseksualcite.

S

staycalm

Гостин
може некој да ми објасни зошто има pride паради
- *објаснуваат*
- која е потребата
- *објаснуваат*
- кои права им се ускратени
- *објаснуваат*
- што им фали
- *објаснуваат*
- зошто има потреба од јавно нагласување на сексуалноста
- *објаснуваат*
- стварно не ми е јасно

*од твитер

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
нели ве боле газот
од седење пред компјутер и тропање глупости

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
може некој да ми објасни зошто има pride паради
- *објаснуваат*
- која е потребата
- *објаснуваат*
- кои права им се ускратени
- *објаснуваат*
- што им фали
- *објаснуваат*
- зошто има потреба од јавно нагласување на сексуалноста
- *објаснуваат*
- стварно не ми е јасно

*од твитер
Дада у пичку матер многу добро се објаснети одговорите на прашањата и секогаш на крај тој што ги поставил пак вика не му е јасно.
Баш така е, да, секогаш.

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
овие педерите исто ко албанците, се на нив некој нешто им ускратува, се некој на нив нешто им прави.
а тоа што немаат ни срам ни перде, шетаат полуголи по улиците, се ропаат по јавни тоалети, си прават групни ебанки, тоа сето у ред е за нив.
има хомосексуалци се понашаат нормално, ама овие педерите сакаат сите да ги разберат дека се педери.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
овие педерите исто ко албанците, се на нив некој нешто им ускратува, се некој на нив нешто им прави.
а тоа што немаат ни срам ни перде, шетаат полуголи по улиците, се ропаат по јавни тоалети, си прават групни ебанки, тоа сето у ред е за нив.
има хомосексуалци се понашаат нормално, ама овие педерите сакаат сите да ги разберат дека се педери.
Нека им дадат бракови и нека си кршат глава за тоа сум јас. На протести не излегувам ни за ни против. Мене не ме засега тоа прво, второ друштвото на подржувачи не ми се свиѓа, трето кој ќе им објаснува на другите дали сум педер или не.

Kajgana Shop

На врв Bottom