Сите пакети важат само за магента? Јас сум на интернет и домашен телефон 12/1, дали новата брзина од 30/5 би важела и за мене?Прегледај го приврзокот 208951
Нови намалени цени и нови брзини на интернет пакетите. S пакетот 20/5, M 30/5, L 60/60. Претходно Л мислам беше 1200. Ова засега само за Магента.
Па изгледа, на страната за Интернет и ТВ сеуште се постоечките, овде гледам има промени. Мислам дека да, би важела, бидејќи воведоа VDSL сега може да испорачуваат и повисоки брзини, само зависи колку си оддалечен од локалната централа до која иде оптика. Најдобро ако си заинтересиран јави се, прашај ќе ти кажат.Сите пакети важат само за магента? Јас сум на интернет и домашен телефон 12/1, дали новата брзина од 30/5 би важела и за мене?
Сега се јавив, рекоа само за магента важи тоа. Никако да мрдни од место онаа 12/1 брзина веќе години се сторија. Од кога се најавуваше во нашата улица оптика само не лажат. Вчера копаа и гледам кабли пуштаја (20 метри оддалечен од местото) е сега не можам да знам дали се оптички кабли од телеком или струја нешто. Баш на бегање од работа ќе сликам да видам дали некој тука знае за што се работи.[DOUBLEPOST=1557846541][/DOUBLEPOST]Па изгледа, на страната за Интернет и ТВ сеуште се постоечките, овде гледам има промени. Мислам дека да, би важела, бидејќи воведоа VDSL сега може да испорачуваат и повисоки брзини, само зависи колку си оддалечен од локалната централа до која иде оптика. Најдобро ако си заинтересиран јави се, прашај ќе ти кажат.
Бидејќи ги следам подолго време, со надеж дека ќе извадат некоја интернет понуда со брзини за download слични како моменталнава која ја имам од ВИП, мислам дека цените им се „исти“. Претходно беше интернет 1200, кој ако се земеше во магента на 24м, излегуваше 900 денари(-25%). Телевизијата е иста приказна.Нови намалени цени и нови брзини на интернет пакетите. S пакетот 20/5, M 30/5, L 60/60. Претходно Л мислам беше 1200. Ова засега само за Магента.
Македонски Телеком вообичаено не ги пуштаат вака нивните оптички кабли, можно е ова да е на Вип или на Телекабел.Прегледај го приврзокот 208958
Дали овде некој може да каже за какви кабли се работи?
Па не е баш иста и за телевизијата. Сега М е 600, Л е 900 МКД. Претходно беше 800/1200 па на се тоа комбинирано -25% само првите 24 месеци. Ова сега изгледа за цело времетраење е.Бидејќи ги следам подолго време, со надеж дека ќе извадат некоја интернет понуда со брзини за download слични како моменталнава која ја имам од ВИП, мислам дека цените им се „исти“. Претходно беше интернет 1200, кој ако се земеше во магента на 24м, излегуваше 900 денари(-25%). Телевизијата е иста приказна.
Гледајќи вака, цените не им се намалени. Ако им беа, ќе имаа и сега попуст, на 24м, како што беше и претходно. Сега цените се „фиксни“. Намалени ќе беа, ако и сега постоеше некаков попуст, за кој не успеав да приметам дека постои.
Ако сум грешка, нека ме поправи некој.
Тоа црното со црвена линија треба ма Вип да е мислам. Ова портокаловото можно е да е на Телеком, сум им видел ваква боја.Сега се јавив, рекоа само за магента важи тоа. Никако да мрдни од место онаа 12/1 брзина веќе години се сторија. Од кога се најавуваше во нашата улица оптика само не лажат. Вчера копаа и гледам кабли пуштаја (20 метри оддалечен од местото) е сега не можам да знам дали се оптички кабли од телеком или струја нешто. Баш на бегање од работа ќе сликам да видам дали некој тука знае за што се работи.[DOUBLEPOST=1557846541][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 208958
Дали овде некој може да каже за какви кабли се работи?
Поскапувањето оти знаат со кој си имаат работа. Бричи бричи пак влакна ќе израснат.Oва поскалувањево за нови корисници?
[DOUBLEPOST=1557867328][/DOUBLEPOST]Тоа црното со црвена линија треба ма Вип да е мислам. Ова портокаловото можно е да е на Телеком, сум им видел ваква боја.
Денес бев и во нивниот салон, ми беше потврдено дека Телеком конечно го поврзува нашиот дел со оптика. Денес ги анализирав сите опции, најверојатно ќе потпишам договор со неотел, пакетот од 100 мбпс даунлоад со 100 мбпс аплоад за 1090 денари (каде има телеком оптика таму ноже и од неотел да има). Како стар задоволен корисник на неотел најверојатно се враќам кај нив.Македонски Телеком вообичаено не ги пуштаат вака нивните оптички кабли, можно е ова да е на Вип или на Телекабел.
Ако можеш да ги провериш цревата од поблиску, можеби ќе ја најдеш ознаката ONE - VIP за Вип, или MKT за Македонски Телеком.