Едвај чекам да го гледам. Чекам на торент да излезе, ако излезе некогаш.Можеби и не спаѓа во Балкански филмови но ќе пишам тука.
Излезен е филмот Балканска Меѓа со Бикович, Радојчиќ, Кустурица... но мора да се плати за гледање
https://cinesseum.com/sr/film/balkanska-medja
Ќе почекаме да го извади некој од таму ако е тоа можно. Според трејлерот филмов е примамлив за гледање.
На линкот што го ставив може да се гледа ама треба да се плати. Сајтот е онлајн кино купуваш карта и го гледаш филмот на сајтот од дома.Едвај чекам да го гледам. Чекам на торент да излезе, ако излезе некогаш.
На кино не ми се верува да го даваат, исто како со Македонскиот филм на Јани Бојаџи.
Ги симнувам во највисока резолуција што го има на замунда и го ставам на усб и го гледам на тв.На линкот што го ставив може да се гледа ама треба да се плати. Сајтот е онлајн кино купуваш карта и го гледаш филмот на сајтот од дома.
Јас имам на телевизорот Kodi со инсталирано на него Balkan Green и таму си ги гледам балканските филмови и серии. До сега не сум чекал да се наполни или да кочи.Ги симнувам во највисока резолуција што го има на замунда и го ставам на усб и го гледам на тв.
Вака од сајтови да ми кочи, па лоша резолуција, па ќекај да се наполни...не.
Ќе си чекам и ќе се надевам на торент.Јас имам на телевизорот Kodi со инсталирано на него Balkan Green и таму си ги гледам балканските филмови и серии. До сега не сум чекал да се наполни или да кочи.
Па што не вклучат Бугарите филмови од Србија, Македонија...?.Досега од филмовите во темата сум гледал Јужни ветар Не ми се допадна филмот Гомора+Под Прикритие и на моменти са претерали со .бруталност..Балканот не е само Србија ,уклучете и филмови од Бугарија, Романија Грција.
Браво за одговорот , голем интелект носиш ЕВАЛА Има теми на бугарските форуми за Српски и Македонски филмови.Па што не вклучат Бугарите филмови од Србија, Македонија...?
Во Бугарските филмови треба да стават историски Македонски ликови како Цар Самоил, Александар Македонски, Гоце Делчев, Никола Карев и тн...а може и по некој Србин како Васил Левски.Браво за одговорот , голем интелект носиш ЕВАЛА Има теми на бугарските форуми за Српски и Македонски филмови.
Јас не ја знам бугарската кинематографија и сериозно не можам да зборувам многу. Но, зошто треба да стават ликови од македонската историја? (Да, придавки се пишуваат со мала буква, веројатно си патриот и се надевам дека не си бил спречен да посетуваш основно училиште и средно и дека условите и животните околности ти дозволиле да посветиш барем малку внимание на основни јазични правила на својот јазик. Доколку, условите и животните околности не ти дозволиле да посветиш внимание на јазичните правила, тогаш се извинувам.) Мислам дека тие филмови треба да бидат веќе зад нас. Веројатно, ние на светот можеме повеќе да им дадеме од уште еден филм за мерење курови за Даме Груев, Гоце Делчев, Александар Велики, Васил Левски и така натаму.Во Бугарските филмови треба да стават историски Македонски ликови како Цар Самоил, Александар Македонски, Гоце Делчев, Никола Карев и тн...а може и по некој Србин како Васил Левски.
Но такво нешто од Бугарите тешко ќе дојде.
ДА ,до четвртата сезона, а потоа го ставивме американското знаме за извинување А инаку македонските тврдокорни војводи го гледа но не си признава . како и да е тоа е серија не е филм .Балканска меѓа е нарачан политички филм. За ширење национализам, омраза, паника. Анти-НАТО кампања. За зајакнување на пријателските односи со Русија. Путин учествувал во операцијата патем е ова е комерцијален филм кој добро ќе оди кај четниците и македонските тврдокорни војводи.