Македонска берза

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Предлог одлуките нема да ги објават? Има некој конкретна информација за висината?

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Ќе го нема човек неколку дена на форум и форумот експлодирал... све сеирџии :D:D:D . . . посебно оние кои немаат Охридска, а се разбира поседуваат Стопанска СК.
Секогаш ме нервирал деструктивниот сеир . . . . Ама јебига таков менталитет сме..
Да не помисли некој дека се кријам, имав многу работа и форум не читав, а се случуваа неколку битни случки овие денови, посебно очекуваната продажба на Охридска . . .

3. Одлични резултати на СТБ, помалку очекувани . . . СТБ си гази по една сигурна и стабилна стратегија.... Билансот на состојба е гарант за нејзината добра иднина.
Единствено ми засмета што никој не се најде стручен од толку експерти да го искоментира book-от. Дали капиталот е вистински толку??? Каде ви авансната дивиденда. Сите акционери на СТБ се во екстаза од профитот другите бројки не ни ги гледаа во Билансот, а тоа е типично неразбирање... Дивидендата не е единствен показател на добра акција, наскоро и она ќе секне или ќе се преполови.
p.s.
На сите сеирџии им посакувам среќа . . . еден ден се ќе се прекрши на нивни грб . . .
Посебно оние што имаа СТБ, а немаат Охридска ;);).
Продажбата на Охридска банка треба сите да ве загрижува, полни сте со банкарски акции...
Видете која банка од големите банки е најефтина на мсе ??? Кантата од банка, ОХБ. . . Повторно предупредувам букот на СТБ не е тој, помал е за 70 денари, значи показетелот п/б е повисок . . .
https://www.mse.mk/mk/stats/current-ratios
Стопанска денес -10% со желба да падне за нови -10% во Четврток . . .
Ова беше акцијата која сама се нудеше . . . . 1,6 боок ретко се постигнува. Кој си продаде на 1250 денари алал да му е на парите сега ќе си купи на 9ХХ, а може и на 8ХХ денари . . . .
Не е злато све што сјае . . .
Колку е падот на СТБ во 2019 година ???
Која акција има поголем пад ОХБ или СТБ ???

Поздрав сеирџии, немојте да плачете дека не ве предупредив . . . .
Лошо е кога терате сеир на други, све се враќа све се плаќа . . .
Букот на СТБ не 813 денари, одземете 72 денари авансна дивиденда;);).

Бранко докупи ли денес ??? Не гледам куповни налози . . .

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
@Zedd слабо со математиката . . . Такви сте вие од СТБ, незнаете боок да си пресметате, а камо ли дивиденда на друга банка ;););).
@dekis e во право 1477,3 нето дивиденда . . .

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
@Zedd слабо со математиката . . . Такви сте вие од СТБ, незнаете боок да си пресметате, а камо ли дивиденда на друга банка ;););).
@dekis e во право 1477,3 нето дивиденда . . .
Хаха да, сметав по обична а не пресметковна стапка

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Параноја не ми е јака особина, ама мислам дека не е случајно објавувањето на кв1 и соопштување на предлог одлуки на акционерско на ТНБ па и датава...Ќе биде интересно во четврток.

MSE

Член од
13 мај 2017
Мислења
261
Поени од реакции
332
Поздрав сеирџии, немојте да плачете дека не ве предупредив . . . .
Лошо е кога терате сеир на други, све се враќа све се плаќа . . .
Букот на СТБ не 813 денари, одземете 72 денари авансна дивиденда;);).

Бранко докупи ли денес ??? Не гледам куповни налози . . .
хахаха, кога видов цена на СТБ денес знаев дека @bosko007 се спрема за пост :LOL:

Сосема случајно налетав и на фоткава денес, од една ФБ група, мада мислам дека таа е всушност виновна за падот од 10% денес :cautious::Кезец:

п.с немам ни ОХБ ни СТБ, само сте забавни кога се препукувате:smirce:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.183
Поени од реакции
3.430
Не ме изненади сумата за дивиденда на ТНБ, изненаден сум од раководството на Љубљанска банка кои не беа многу загрижени за 5-те% данок, не се работи за ситница се работи за сума поголема од пола милион евра кој ќе ги лапне државата,
грците вакви такви ама кога станува збор за пари најпаметни се.

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Ima poedinci vo grupava sto na stari finti sakaat da zgrabaat sto e mozno poeftino i toa ne e voopsto loso ama pa ne znam koi se tie budalite sto se furaat na istite finti tolku mnogu godini pa im prodavaat vo panika ?
Za NLB moze i glavobolka pa i zub da ti oteche ama oni cim pisat isto kako sudbina ti se :)
Mene mi se smesni ovie sto za eden denar mozat i 100 da izgubat vo kupuvanje a istite koga prodavaat gi rugaat ovie sto kupuvaat pa ne im ja plakaat posakuvanata vrednost ???
100 akcii po 1 denar vi se 100 denari sto znaci tolku ni e vrednosta i zatoa skapana ni e drzavata od takvi sitni dushi a istite koga ke odat vo grcka plakaat kako od shala po 300 denari za tiropita :)
Ke ispocrkate od maka ako nekoj zaraboti a ne ste vie i ke se iznaraduvate ako izgubi ebave toa skapaniot narod !!!
STB da ne slucajno ja zatvaraat pa cekate outlet gledajte go prviot kvartal i prasuvajte od kaj taa dobivka ?
OHB ako napravila 10 lani da ne ocekuvate vo zaguba da bide slucajno ?
Cestitki za dobitnicite a za tie sto navidum gubat mislam deka e privremeno moze cekaat novi izbori pa i novi danoci za novi vreminja ?

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
При падовите секогаш се спомнуваат некакви ситни души што продаваат, исплашени, изманипулирани и какви све не. Да ве потсетам само дека СТБ беше и 127 денари, а ТНБ 1.650, такашто малодушноста знаела да биде и осумпати поголема од овоа малку што го гледаме деновите

Член од
10 април 2013
Мислења
1.120
Поени од реакции
715
STB. ostanuva banka br.1 vo MK, a toa sto ovaa godina dade samo pola dividenda i cenata pagja e samo prilika za dokupuvanjeza umnite i prodavanje za panicarite.Ne gledate deka denes pominaa700 akcii, pa koj gi kupi tie akcii? Mala pomos -ne se Marsovci.

Kajgana Shop

На врв Bottom