Од кога Комити толку го величат Јане Сандански и како за 5 години наеднаш салата Јане Сандански стана нивниот славен и вечен дом? "Јане Сандански" е дом само на МЗТ, тоа што добија нова сала, со име старо незначи дека е нивно. За 5 години не се пишува историја. МЗТ игра во "Јане Сандански" 45 години.
Барем порано се знаеше МЗТ - Јане Сандански, Работнички Годел(Гоце Делчев) Вардар - Комити.
Јане Сандански е дом на РК ВАРДАР. МЗТ е само подстанар и ништо повеќе бар за сега. Незнам што не ти е јасно?
ВАРДАР (Самс) беше тој што изгради НОВА сала на локација на привремен објект салата лименка. Старата сала нема никаква врска со оваа сега. Таа со нејзиното рушење е историја и ништо повеќе. Во оваа сала Вардар стигна до титула европски шампион така да и те како е испишана историја во оваа сала. Мзт во оваа сала испадна од АБА, тоа би било најзначајниот момент на мзт во оваа сала.
Иначе ако сакаш да дискутираш историја, Вардар е постар клуб од КК Скопје. Вардар е основан во општина Кисела Вода во период кога Аеродром беше населба во општина Кисела Вода. Така да за нас играње во Аеродром е уствари играње дома, каде што сме формирани. Од друга страна КК Скопје е формиран во Аутокоманда. Клубот беше избркан од салата таму после една кавга со РК Металург. КК Скопје беше посвоен од фабриката МЗТ некаде во 80тите и фабриката им изгради сала на нив и Вигор Скопје. Од тогаш МЗТ влечи „аеродромски“ (кисела вода) локални корени, значи цели 20 години после Вардар. Таа сала беше привремен објект со дозвола да функционира 20 год али ко се во државата се гледаше низ прсти па опстана 30тина... Никогаш во ниту еден момент не беше во сопственост на МЗТ. Салата е историја, ко што еден ден и градски парк ќе биде историја...
Порано се знаеше... мзТ србомани, сервис кру беа уствари делије/гробари, срби што не сакаа да навиваат со Комити. Зачетоците на навивањето за МЗТ беа од нив и углавно се навиваше на српски. Порано имаше и на јутуб видеа за ова. Денес им се смеете на кумановци и другите срби што сакаат да ве видат во АБА за да си ги гледаат нивните клубови а порано баш они навиваа за МЗТ. Сервис кру кога МКД се одвојуваше од бившата држава го ишара Видое Смилевски Бато со графити од типот ЈНА че овде заувек остати, вмро бугари, јужна србија итн... Затоа подобро не спомнувај историја, реално мзт е кошаркаска Слога Југомагнет и како скопјанец јас се срамам што тој клуб сеуште постои.[DOUBLEPOST=1556297513][/DOUBLEPOST]
Да не ти шепна врапчето ?
Не се прави паметен кога јас сум ти кажал порано кој сум и што сум, не сме од вчера на форумов.
Утре може да се оформи некој нов клуб и за 5 години да гази со пари све и да каже дека Јане Сандански му е историја негова. Смешно е. МЗТ кога ја тепал пола Европа во Јане Сандански, Самсоненко не бил роден. Да ми кажеш за Кале или за Гратски да, ама за Јане Сандански салата.. Играјте уште годинава па догодина све по старо.
Чекај малку... Историја се пишува и за 3 месеци а не па за 5 години, историја се пишува со успеси, тоа е уствари историјата а не кој колку играл на некоја локација.
Која пола европа сте ја тепале? После 50 години постоење успеавте да освоите титула. Во екс ју игравте дури 2 сезони во прва лига и углавно бевте второ лигаш или игравте во МК лигата (регион). Имавте 3-4 добри утакмици во европа и тоа во второкласниот рејмос сапортер куп пошто нели да играте во ЛШ треба да сте шампион а такво нешто во тоа време не ни можевте да помислите... Така да полека малку со вашата „славна“ историја.
ПС. Имаме уште 30 години концесија на салата така да никаде не одиме. Може нема да играме во ЛШ или да сме на нивото што сме денес ама од салава не мрдаме. Салата ќе си остане ЦРВЕНО ЦРНА а вие ставајте навлаки ако ви боде тоа очи или гитла.

[DOUBLEPOST=1556297741][/DOUBLEPOST]
Денес за нас е важен ден, еден од најважните во последниот период. Како што сте секогаш со нас, ве замолуваме денес да бидете дел од нас уште повеќе од предходно. Ќе споделиме неколку нешта:
1) Собирот е многу важен. На Собир сакаме да дојдете во голем број, му ветивме на гробот дека ќе го испочитуваме како што треба и доликува Царот Пирински, Величенствената личност од Македонската историја по кого и нашиот ракометен храм го носи неговото име. СОБИРОТ е закажан кај Споменикот на Јане Сандански (Аеродром / Ново Лисиче) од 18:00ч.[DOUBLEPOST=1556266202][/DOUBLEPOST]И уште многу многу други примери.
Кошаркарски сигурно не е... Градски парк е кошаркарскиот храм на Македонија, тоа бар секој го знае.