- Член од
- 11 октомври 2010
- Мислења
- 6.985
- Поени од реакции
- 23.966
За сосот мислам дека нема врска дали Скопје или Њу Јорк туку тоа све зависи од куварот.Сосов кој го коментирате го имам јадено и во Скопје и во странство. Мислам дека скопскава варијанта е поедноставена, иако не е лоша. Оригиналната варијанта е по-течна затоа што содржи повеќе состојки меѓу кои и киселина и мајонез (мислам, не сум сигурен). Треба да се погоди и комбинацијата со јадењето - пржена храна генерално.
П.с. џигер е храна за сиромаштија, вака генерално, меѓутоа, многу битно е да се проба во добра варијанта. Ако е фино исечен, свеж, во комбинација со убави додатоци: лук, магдонос - може многу добро јадење да биде. Од изнутриците, најдобра варијанта е. Мозок, кукурек и бубрези не може секој да јаде. У пар кафани по Скопјево сме праеле некои експерименти со друштвово...it's complicated.
Пачата....едноставно не можам да го разберам тоа јадење и не ми иде.
Викаш џигер храна за сиромашни.
Епа така викаше дедо ми покојниот за пилешкото, ама те го сега...најпродавано месо.

Нормално дека мора магдонос и лук за да го заоштри вкусот.
Кукурек, многумина незнаат што е тоа, а треба да биде национална храна.
Јако, прејако.

Пачата како јадење од секогаш сум го презирал, ама прв пат пробав пред 3 години и искрено да ти кажам, ако пачата е квалитетна, знае да биде многу вкусна.
Јебига, можеби за многу луѓе овие работи се незамисливи да ги видат а не па да пробаат, ама јас сум тотално спротивен и спремен сум да пробам секаква храна освен печено куче или змија.
