Дали господ го создал човекот, или човекот го создал господ?

Дали господ го создал човекот, или човекот го создал господ?

• Вкупно гласачи
    236

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.143
Правилно е „телемиту“ ако веќе си запнал така да ми се обраќаш иако „Хепта“ е доволно бидејќи е небитно што јас сум Телемит. :)

И не, не би рекол за будистите дека се секташи.
Но за христијаните, кои имаат усти ко пештери да гракаат злобно за другите дека се секташи, со цел да прикријат дека собраа егзотерични обожувања и учења од евреите и други школи кои се мешаа на Блискиот Исток градејќи секташки болни размисли - и те како велам дека се секташи чие најголемо достигнување е предизвикување неред меѓу луѓето и „верување“ на основа на догма!

И со вакви луѓе дебатирате за постоење на богови, за создавање и слично...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Инаку дека Јунг бил во право е будизмот. Буда бил против секакви богови(барем како што се пишува за него) и најпарадоксално е тоа што најхардкор будистите за него зборат како за Бог.
Јунг е практикант на окултизмот во психологијата, така да да, се повикуваш на „вистинскиот„ автор.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.375
Поени од реакции
3.170
Јунг е практикант на окултозмот во психологијата, така да да, се повикуваш на „вистинксиот„ автор.
Мики имаш ли прочитано некоја книга од Јунг ? Остај тоа етикетите....плус Фројд па поарен да не е ?
Правилно е „телемиту“ ако веќе си запнал така да ми се обраќаш иако „Хепта“ е доволно бидејќи е небитно што јас сум Телемит. :)

И не, не би рекол за будистите дека се секташи.
Но за христијаните, кои имаат усти ко пештери да гракаат злобно за другите дека се секташи, со цел да прикријат дека собраа егзотерични обожувања и учења од евреите и други школи кои се мешаа на Блискиот Исток градејќи секташки болни размисли - и те како велам дека се секташи чие најголемо достигнување е предизвикување неред меѓу луѓето и „верување“ на основа на догма!

И со вакви луѓе дебатирате за постоење на богови, за создавање и слично...
Ок. Извини, не знаев...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Коски и днк.
Значи, оечвидецот се коските и днк? А веќе ти напишав-намали од глупирањето...[DOUBLEPOST=1555104331][/DOUBLEPOST]
Мики имаш ли прочитано некоја книга од Јунг ? Остај тоа етикетите....плус Фројд па поарен да не е ?

Ок. Извини, не знаев...
Немам, а сигурен сум дека и ти немаш...

Она што е важно и за Фројд и за Јунг е следното; дека заклучоците од нивните истражувања се скроз на сроз погрешни и тоа се‘ повеќе станува јасно.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Она што е важно и за Фројд и за Јунг е следното; дека заклучоците од нивните истражувања се скроз на сроз погрешни и тоа се‘ повеќе станува јасно.
Јунг детално интерпретирал над 60 илијади соништа, толку страни нема ни Библијата.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.375
Поени од реакции
3.170
Значи, оечвидецот се коските и днк? А веќе ти напишав-намали од глупирањето...[DOUBLEPOST=1555104331][/DOUBLEPOST]

Немам, а сигурен сум дека и ти немаш...

Ќе те разочарам, Мики. Прва на полицата со книги секогаш ми стои една книга од Јунг. Ама што ќе ти објаснувам. Типот е единствен што ја истражувал и религијата...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Јунг детално интерпретирал над 60 илијади соништа, толку страни нема ни Библијата.
И, што се издесило со тија 60 иљади толкувања?...[DOUBLEPOST=1555104913][/DOUBLEPOST]
Ќе те разочарам, Мики. Прва на полицата со книги секогаш ми стои една книга од Јунг. Ама што ќе ти објаснувам. Типот е единствен што ја истражувал и религијата...
И?...

Тоа е све што имаш да кажеш? Ме разочара. Очекував бар 2-3 збора појќе од напишаново...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Психологија и Религијата од таму ти е тоа дека е вродено а?

Не е баш така како што си напишал поназад туку вели одкако сме почнале да го објектифицираме светот и сме ги создале архетипите тогаш концептот за Бог влегува во подсвесното кое е автономно нели, во колективното подсвесно. Затоа имаме милион допирни точки (или бувално исти концепти) кај религии оддалечени илијадници километри.(едит; и временски интервали)

Значи, концепт кој е создаден од примитивниот човек, како Мики наш.

Последно уредено:

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.375
Поени од реакции
3.170
И, што се издесило со тија 60 иљади толкувања?...[DOUBLEPOST=1555104913][/DOUBLEPOST]

И?...

Тоа е све што имаш да кажеш? Ме разочара. Очекував бар 2-3 збора појќе од напишаново...
За разлика од Фројд, Јунг се насочува на духовното како основа на човековото битисување о, голем христијанину...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
За разлика од Фројд, Јунг се насочува на духовното како основа на човековото битисување о, голем христијанину...
Значи, оклутистот се насочил кон духовноста? А кој чија духовност, ако е/бил окултист?[DOUBLEPOST=1555105248][/DOUBLEPOST]
Воглавно глупости, како и Библијата.
Е ако де, ајде наведи 3 од тие глупави толкувања од Јунг.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.375
Поени од реакции
3.170
Психологија и Религијата од таму ти е тоа дека е вродено а?

Не е баш така како што си напишал поназад туку вели одкако сме почнале да го објектифицираме светот и сме ги создале архетипите тогаш концептот за Бог влегува во подсвесното кое е автономно нели, во колективното подсвесно. Затоа имаме милион допирни точки (или бувално исти концепти) кај религии оддалечени илијадници километри.

Значи, концепт кој е создаден од примитивниот човек, како Мики наш.
А(е)нима мунди...колективно несвесно...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Е ако де, ајде наведи 3 од тие глупави толкувања од Јунг.
1. Концептот за Бог е создаден од примитивниот човек.
Залудно ќе биде да бројам концепти кога си примитивен и нема да ги разбереш.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А(е)нима мунди...колективно несвесно...
Аааа, па ова се веќе....4 зборови! Добро е, напредуеш, ќе те биде!...[DOUBLEPOST=1555105489][/DOUBLEPOST]
1. Концептот за Бог е создаден од примитивниот човек.
Залудно ќе биде да бројам концепти кога си примитивен и нема да ги разбереш.
ОК, еве ти си непримитивен (сложен?) па дај подобјасни, за да не испаднеш и ти примитивен во твоево незнаење...

Kajgana Shop

На врв Bottom