Епа ајде објасни друже.Друже извини ама превише неточни работи у постов, незнам од кај да почнам ... Така да терај калориа сие калорија баки мој
Епа ајде објасни друже.Друже извини ама превише неточни работи у постов, незнам од кај да почнам ... Така да терај калориа сие калорија баки мој
Сум ги поминал овие објаснувања досадно ми е и немам баш време, кажав погоре накратко кој што не му е јасно нека прочита и сам некка процени , ако некој запнал дека калориа е калориа пекиЕпа ајде објасни друже.
океј јасно ми е.Сум ги поминал овие објаснувања досадно ми е и немам баш време, кажав погоре накратко кој што не му е јасно нека прочита и сам некка процени , ако некој запнал дека калориа е калориа пеки
Нема што да очекуваш или да не очекуваш, кардинална грешка е да се оди на варијантата „калорија е калорија“.Тоа е тоа, си го даде одговорот сам. Кола си е кола, едната само е брза (комплетна), другата е спора (некомплетна), во овај случај и двете се коли на крајот од денот.
@Кеплер ова од тебе не го очекував, навистина непотребно мислење.
Очигледно не ги разбираш голем дел од работите и што сакам да ти укажам затоа си упорен со ова калорија е калорија, на хартија исти се калориите, ама во бодибилдинг и градење на тело тоа не функционира така едноставно, дури и општо за целокупното здравје не е така едноставно калорија е калорија.Не ги мешајте брзините, после прва следи втора, па трета...
Доколку 1 грам на прост јагленохидрат е 4 kcal, и 1 грам на комплексен јагленохидрат е 4 kcal, тоа значи дека е 4 kcal безразлика на нивните абсорбирачки способности. Не можеш ти да речеш дека не ги броиш калориите од фруктоза, декстроза или лактоза затоа што немаат исти нутритивни својства... Просто е, калорија е калорија а тоа од каков извор доаѓа и какви својства има, тоа е друг муабет да не мешаме баби и жаби...
Во вториот на краток период ќе губиш, по извесно време ќе го заебиш телото и ќе го поместиш прагот кога ти е одржување на килажа, а кога слабеење, т.е ако претходно со 2000ккал си одржувал килажа, а со 1800 си слабеел, сега ќе дојдеш во ситуација со 1800 да одржуваш, а со 2000 да се дебелиш.Добро сега на пример да речеме за одружување на килажа ми треба да речеме 2000кцал.
Прв случај- јадам 2500кцал на подолг период од чисти извори типична бодубилдинг диета.
Втор случај јадам 1800кцал на подолг период претежно јунк фуд ама ама внесувам 140гр протеин( 2гр по телесна тежина пр) од квалитетен извор.
Во кој случај индивидуата ќе слабее и губи масти. ?
Поентата е дека дали од брокула или баклава ако си во суфицит на енергија неможе да се слабе, или пак обратно, понатаму за квалитетот и изборот на калорите прилично знаеме што е пооптимално за градење на тело. Ама ова ако се запостави другото е залудно.
Не постои здрав леб.Тонус лебот е нешто најболи за јадење и вкусно и хранливо и здраво. Го јадам веќе година дена и се осеќам многу подобро.
а за другиве лебови црни, и татко ми има работено во пекара и ми кажувал дека они кај нив во белиот леб имаат ставано какао и го продавале како црн... дупло поскап се разбира