Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Види вака, јас имам ваков случај (ќе употребам лажни имиња за да си ја задржам анонимноста):

Еве да речеме дека јас се викам Коста Стојановски, татко ми се вика Димитар Стојановски, а дедо ми Петко Стојановски. До овде поврзаноста ми е во ред.
Проблемот почнува тука: Во умреницата на дедо ми пишува татко Трајан Стојановски (прадедо ми) и мајка Митра Стојановска (прабаба ми). Прадедо ми пак, во неговата умреница е запишан како Трајан Петровски со сопруга Митра Петровска и татко Стојко Петровски (пра-прадедо ми). А јас располагам со стар егзархиски документ за прадедо ми, кадешто е запишан како Трајан Петров со татко Стојан Петров. Притоа, селото на раѓање е истото во сите документи што се однесуваат на дедо ми, прадедо ми и пра-прадедо ми, а се работи за многу мало село во Егејска Македонија, притоа 100% бугарско. И само се крстам во стручноста на персоналот што одлучува во Бугарија, па да си поврзе 2 и 2 дека целосното егзархиско име на прадедо ми всушност било Трајан Стојанов Петров, по што лесно би се стигнало до заклучок од каде доаѓа моето презиме Стојановски.

Сакам да ти кажам, во мојот случај само на прв поглед има потполно различни презимиња, а всушност има логичка поврзаност меѓу нив. Затоа види истражи си и кај тебе да не е сличен случај.
I kaj mene e isto nemaj maka ke pomine do kade si so postapkata????? Kaj mene e vo umrenicata petrovski a kaj baba mi pise milevski gi vrzav so uverenie od maticno deka vo maticnite knigi pradedo mi go ima i kako petrovski i kako milevski a vo stariot dokument krstalno od bugarska ehzarhija go pisuva petrov milev treba da se glupi epten za da ne svanat deka e ist covek datumot i mestoto godinata na raganje se sovpagaat potpolno toa e verodostoen fakt

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Bev kaj sefot, ne ostaviv taka, odma go pobarav. I sefot nakurcen, nejkat ednostavno da zavrsat rabota. Im pokazav so slika kako vo drugi opstini davaat potvrdi, pocnav i na povisok ton, im rekov sluzbeno da me odbijat ne ovaka usno, nisto ne pomogna, ke vidime od utre
Ti velit potkup da im ponudis na gubrinata,namerno deka ne ti davaat za pari da im dades,vo takva drzava ziveeme

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Ti velit potkup da im ponudis na gubrinata,namerno deka ne ti davaat za pari da im dades,vo takva drzava ziveeme
Vo edna od najbednite najkorumpiranite i najsiromasnite drzavi vo evropa zazal i go delime prvoto mesto so najprost neizivean narod koj nema kultura a sigurno i retkoo se banja za zabi mienje godisno ednas za na zabno[DOUBLEPOST=1554069387][/DOUBLEPOST]
I kaj mene e isto nemaj maka ke pomine do kade si so postapkata????? Kaj mene e vo umrenicata petrovski a kaj baba mi pise milevski gi vrzav so uverenie od maticno deka vo maticnite knigi pradedo mi go ima i kako petrovski i kako milevski a vo stariot dokument krstalno od bugarska ehzarhija go pisuva petrov milev treba da se glupi epten za da ne svanat deka e ist covek datumot i mestoto godinata na raganje se sovpagaat potpolno toa e verodostoen fakt
I na krajot na kraistata 100 godini ima od togas normalno deka ke ima greski i vo iminja i preziminja da go skornam dedo od grobot da mu potvrdi da mu ebam mater glupa ako davat neka davat ako ne da fakam brodot kozun ili na crno nema sto da zagubam podole od ova nemoze ni da bide

Последно уредено:
Член од
24 мај 2018
Мислења
94
Поени од реакции
27
Zdravo na site. Veke 2 godini statusot mi e zakocen na Proverka od viceprezidenta inace intervju 2013 godina zaedno so mojot brat koj toj pasosot go zede vo 2017 .Jas go cekav uste potpisot i poslem me vratija na Provera od viceprezidenta ete 2 godini.Dali znae nekoj sto treba da napravam dali da cekam ili da pocnam nova procedura so poteklo od brat.( Dokolku pocnam nova procedura dali taa veke sto mi e na proverka od viceprezidenta veke postoecka ke mi se izbrisi ili ke si ostani isto pa mozi vo tekot na drugata procedura ke mi odobrat od staroto brojce koe go cekam,I kolku vreme bi bilo da se ceka za nova procedura ako mozi nekoj da mi kazi pozz
proverka mozhe da terat i 3 godini taka mi kazha edna sekretarka na kabinetot ot vice presidenta. i jas so toj status sum 25 meseci proverka sum novembre 2013 interviu. nesnaeme nisto po natamu

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Член од
10 февруари 2013
Мислења
191
Поени од реакции
106
Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Bev kaj sefot, ne ostaviv taka, odma go pobarav. I sefot nakurcen, nejkat ednostavno da zavrsat rabota. Im pokazav so slika kako vo drugi opstini davaat potvrdi, pocnav i na povisok ton, im rekov sluzbeno da me odbijat ne ovaka usno, nisto ne pomogna, ke vidime od utre
ako ne ti rekov prilozi go dok. od tetka ti so izvodite od baba dedo i tatko ti da se vidit oti se brat i sestra i navedi im go to napismeno za dedo ti na eden izvod e taka zavedeno a kaj tatko ti poinaku so izjavata od notar

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Si go najdov pra dedomi samo mu utnale edna bukva vo prezimeto a dokumentot koj sto go imam se poklopuva so toa sto pisuva za nego

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
Se zavisi koja bukva mu ja utnale,nekogas edna bukva pravi drugo prezime pr Miteski i Kiteski, togas potesko da ti go priznaat,no moze i edna bukva koja ne pravi razlika i za koja so izjava na notar ke ti priznaet pr. Miteski i Mitevski, a moze i poveke bukvi pr. Miteski i Mitev pak so izjava na notar ke svrsis rabota, se zavisi koja bukva mu ja utnale.

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Se zavisi koja bukva mu ja utnale,nekogas edna bukva pravi drugo prezime pr Miteski i Kiteski, togas potesko da ti go priznaat,no moze i edna bukva koja ne pravi razlika i za koja so izjava na notar ke ti priznaet pr. Miteski i Mitevski, a moze i poveke bukvi pr. Miteski i Mitev pak so izjava na notar ke svrsis rabota, se zavisi koja bukva mu ja utnale.
Или на пример кај мене разлика во име САВКА и СОФКА,па мислам дека ќе заврши работа нотарската изјава,незнам ќе видиме........

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Или на пример кај мене разлика во име САВКА и СОФКА,па мислам дека ќе заврши работа нотарската изјава,незнам ќе видиме........
Bi trebalo da e vo red no najmnogu zavisi kaj koj sluzbenik ke ti padne predmetot ete imase slucaj za mala razlika od edna bukva pr Petreski so PetreVski go vratija na dopolnitelna so barajne da donese dokument deka liceto go promenalo prezimeto, a ima slucai i kade i pokraj golemi razliki vo imijnata im davaat polozitelno.

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Ima li nekoj Maj 2017 intervju da ceka potpis ili go iscistija Maj pa da cekame nedelava Juni da se cisti

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom