- Член од
- 17 август 2016
- Мислења
- 506
- Поени од реакции
- 580
ce ojs kaj sefot. sefot ke go baras vo maticno i ke baras ke insistiras da ti se preprait. odnesi go na tetka ti izvodot da videt kako kaj nejze e prepraveno.Треба јас да се поврзам со татко ми, дедо ми и прадедо ми... Е сега.... посмртницата од прадедо ми си е во ред, посмртницата од дедо ми си е во ред, на татко ми изводот не е во ред, значи, на татко ми изводот неговиот татко (мојот дедо) го пишува со различно презиме, на тој извод татко ми си е во ред, но во графата за негов татко т.е. мој дедо го пишува со друго презиме. И тука фактички ми се сече поврзувањето со мене. А јас од дабч земав происход, поминав интервју 06-2018, имам и потврда од БГ здружението во Струмица однесено во ДАБЧ за происход нели, но сега сакам да однесам пак во правосудие, е сега изводот на татко ми е проблем и не сакаат да го сменат презимето таму на дедо ми. Водно, деновиве додека се соочувам со ова, повеќе луѓе сретнав со истиот проблем. Се јавив во Струмица кај Лазар, тој ми рече во Струмица давале од матичното потврда официална да потврдат дека се работи за иста личност, но во Велес, Штип и Радовиш пробав (таму се родени дедо ми татко ми и јас)... нема шанси да дадат, и ми велат таков документ ние не можеме како матично да издадеме, тоа не постои во МК, им кажувам дека во Струмица даваат такви документи, велат нема шанси. А овој од Струмица ми вика дека даваат во Струмица матично. Оди сега разбери се.
sekako imas od notar i izjava deka e toj toj coek-dedo ti istiot so pisit na posmrtnica
vidi najdi nekoj dobar posrednik so gi znajt ovie raboti i toj najdobro neka te poucit so i kako da postapis