Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Треба јас да се поврзам со татко ми, дедо ми и прадедо ми... Е сега.... посмртницата од прадедо ми си е во ред, посмртницата од дедо ми си е во ред, на татко ми изводот не е во ред, значи, на татко ми изводот неговиот татко (мојот дедо) го пишува со различно презиме, на тој извод татко ми си е во ред, но во графата за негов татко т.е. мој дедо го пишува со друго презиме. И тука фактички ми се сече поврзувањето со мене. А јас од дабч земав происход, поминав интервју 06-2018, имам и потврда од БГ здружението во Струмица однесено во ДАБЧ за происход нели, но сега сакам да однесам пак во правосудие, е сега изводот на татко ми е проблем и не сакаат да го сменат презимето таму на дедо ми. Водно, деновиве додека се соочувам со ова, повеќе луѓе сретнав со истиот проблем. Се јавив во Струмица кај Лазар, тој ми рече во Струмица давале од матичното потврда официална да потврдат дека се работи за иста личност, но во Велес, Штип и Радовиш пробав (таму се родени дедо ми татко ми и јас)... нема шанси да дадат, и ми велат таков документ ние не можеме како матично да издадеме, тоа не постои во МК, им кажувам дека во Струмица даваат такви документи, велат нема шанси. А овој од Струмица ми вика дека даваат во Струмица матично. Оди сега разбери се.
ce ojs kaj sefot. sefot ke go baras vo maticno i ke baras ke insistiras da ti se preprait. odnesi go na tetka ti izvodot da videt kako kaj nejze e prepraveno.
sekako imas od notar i izjava deka e toj toj coek-dedo ti istiot so pisit na posmrtnica
vidi najdi nekoj dobar posrednik so gi znajt ovie raboti i toj najdobro neka te poucit so i kako da postapis

Член од
6 март 2018
Мислења
150
Поени од реакции
141
Целосно друго презиме е. Не знам кај кого е грешката. Овака е ситуацијата: На дедо ми таткото биле друго презиме од сегашното мое, но после го смениле презимето фамилијарно (тоа ми е и мене сега). Е дедо ми потоа си дал барање да му се поправат сите документи,62ра год е тоа, и секаде е сменето презимето на дедо ми освен во на татко ми изводот, дури и во на татко ми сестрата го пишува новото правилно презиме, само кај татко ми на изводот дедо ми го пишува со старото презиме. Во посмртницата на дедо ми го има новото-наше презиме, кај прадедо ми го има исто така нашето презиме-новото, Во книгата на родени е пишан по старото презиме, но си дал барање дедо ми да се смени, е 62ра год некој го зафрлил барањето и сега ми го бараат барањето од 62ра за да го сменат, инаку ми рекоа не може. И покрај тоа што самите изводи од прадедо ми, дедо ми и татко ми докажуваат дека се дедо-татко-внук не сакаат да го сменат овие ни па да дадат потврда дека е истото лице, ми велат не постои таков документ од матично да се издаде, а имам на слика од Пробиштип матично како на некого му издале таков документ со иста ситуација како мојоата. Али тоа е, ќе видиме од понеделник, планирам да ја раширам работава со матичново што не се услужливи, ќе ги носам до телевизии. А на татко ми пријател, почина мајка му-стара жена, и згрешиле буква во извод, и не ја поправаат и човеков не може да докаже дека му е мајка а треба пари некој од сметката нејзина да си повлече, сега и он тоа го брка. Жално.... Е ЗА ОВИЕ СРАЊА сакам да си одам од оваа клета држава иаку сум успешен тука, се продавам и фаќам патот, макар и со МК пасош.
Vo maticnite sluzbi rabotat izrodi debili kaj mene kaj dedo izvod od 86 i izvod od 2017 zgresen vo prezime so edna bukva namesto j vpisale v odma reagirav i mi velat taka e vo knigata mu go izvadov stariot izvod od 86 i gi prasuvam spored koja kniga e ovoj izvod ne dobiv odgovor podnesov zalba do eden pravnik sto go imaat vo sluzbite luge takov debil vo zivotot nemam sretnato 15 dena me vleckase dojdi denes dojdi utre mi skisna go oterav u tri picke materine mi viknaja i policija i ishodot od mojata zalba bese negativen
Cela vukojebina e vo haos nie barame da rabotat maticnite sluzbi kako treba

Член од
29 септември 2015
Мислења
253
Поени од реакции
333
Архивот бугарски

Имаше порано постирано и линк од список на сите војници. Може да се најде онлајн[DOUBLEPOST=1553982152][/DOUBLEPOST]СЕКОЈА ПРОМЕНА ВО ИМЕ ПРЕЗИМЕ Е НОТИРАНА ВО МАТИЧНИТЕ КНИГИ. МОЖЕ МАТИЧНО ДА ВИ ИЗДАДЕ ДОКУМЕНТ КОГА И КАКО Е ИЗВРШЕНА ПРОМЕНАТА
Aха супер. Фала. Ако некој го има линкот со архивот, ќе го молам да го постира[DOUBLEPOST=1554031322][/DOUBLEPOST]
Treba da im pisis na Voen Arhiv od Veliko Trnovo, e-mail: dvia@archives.government.bg ,treba da im kazis kade sluzel dedoti,koj polk,rod,od koja do koja god, vo koe mesto, treba da im pratis skenirani izvodi so koi dokazvis deka si negov naslednik pisi im ke ti kazat se sto treba
А без изводи може ли да проверат? илио тешко. Да им пишам само име и презиме и да проверат?

Член од
14 јуни 2014
Мислења
65
Поени од реакции
84
Zdravo na site,
Vo vtonik mi e potpisan ukaz,dokumeti od brat podneseno 2016 ,intervju 1.06.2017 ,30.06.2018 proverka od vice, 26.03.2019 potpisan ukaz.Dali postoi vremenski periodot za podiganje na ukaz od denot na potpisuvanje bidejki ne sum vo moznost da idam odma da go zemam.
Druze so sto dokumenti bese dali vadese potvrdi i nosese dopolnitelni dokumenti od dedo pradedo ili samo preku brat odese i dali bese na proverka od viceprezidentot i dali odma ti potpisa ukaz ili se vrati predhodniot status.Fala.I cestitki.

Член од
10 февруари 2013
Мислења
191
Поени од реакции
106
Архивот бугарски

Имаше порано постирано и линк од список на сите војници. Може да се најде онлајн[DOUBLEPOST=1553982152][/DOUBLEPOST]СЕКОЈА ПРОМЕНА ВО ИМЕ ПРЕЗИМЕ Е НОТИРАНА ВО МАТИЧНИТЕ КНИГИ. МОЖЕ МАТИЧНО ДА ВИ ИЗДАДЕ ДОКУМЕНТ КОГА И КАКО Е ИЗВРШЕНА ПРОМЕНАТА
Kade moze da se najde toj link so spisok od site vojnici?

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Член од
11 март 2019
Мислења
2
Поени од реакции
0
Info za onie sho baraat potvrda za vojnik od Veliko Tărnovo, koga kje vi stigne dokument za da platite toa ne znachi deka e najden chovekot, toa znachi deka treba da si platite za da baraat. Ova e od lichno iskustvo, pred nekoj den mi stigna po posta negativen odgovor, normalno si plativ prvo. So srekja...

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487

Од колекцијата “Војните на Бугарија” на сајтот на Државната агенција “Архива” можат да бидат видени документи и за Балканската и за Втората светска војна.

https://www.archives.government.bg/278-Д'ржавен_военноисторически_архив

Член од
27 октомври 2018
Мислења
2
Поени од реакции
1
Zdravo na site. Veke 2 godini statusot mi e zakocen na Proverka od viceprezidenta inace intervju 2013 godina zaedno so mojot brat koj toj pasosot go zede vo 2017 .Jas go cekav uste potpisot i poslem me vratija na Provera od viceprezidenta ete 2 godini.Dali znae nekoj sto treba da napravam dali da cekam ili da pocnam nova procedura so poteklo od brat.( Dokolku pocnam nova procedura dali taa veke sto mi e na proverka od viceprezidenta veke postoecka ke mi se izbrisi ili ke si ostani isto pa mozi vo tekot na drugata procedura ke mi odobrat od staroto brojce koe go cekam,I kolku vreme bi bilo da se ceka za nova procedura ako mozi nekoj da mi kazi pozz
samo da ti kazam deka i jas sum zaglaven na proverka od viceprezidentot a vo juni ke bidam tocno dve godini so toj status i isto 2013 god dekemvri bev na intervju a imam prilozeno bugarska voena kniska od dedomi

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Треба јас да се поврзам со татко ми, дедо ми и прадедо ми... Е сега.... посмртницата од прадедо ми си е во ред, посмртницата од дедо ми си е во ред, на татко ми изводот не е во ред, значи, на татко ми изводот неговиот татко (мојот дедо) го пишува со различно презиме, на тој извод татко ми си е во ред, но во графата за негов татко т.е. мој дедо го пишува со друго презиме. И тука фактички ми се сече поврзувањето со мене. А јас од дабч земав происход, поминав интервју 06-2018, имам и потврда од БГ здружението во Струмица однесено во ДАБЧ за происход нели, но сега сакам да однесам пак во правосудие, е сега изводот на татко ми е проблем и не сакаат да го сменат презимето таму на дедо ми. Водно, деновиве додека се соочувам со ова, повеќе луѓе сретнав со истиот проблем. Се јавив во Струмица кај Лазар, тој ми рече во Струмица давале од матичното потврда официална да потврдат дека се работи за иста личност, но во Велес, Штип и Радовиш пробав (таму се родени дедо ми татко ми и јас)... нема шанси да дадат, и ми велат таков документ ние не можеме како матично да издадеме, тоа не постои во МК, им кажувам дека во Струмица даваат такви документи, велат нема шанси. А овој од Струмица ми вика дека даваат во Струмица матично. Оди сега разбери се.
Davaat uverenie mene mi dadoa zamoli gi vo na vodnici izmisli ova e makedonija se e mozno

Член од
31 мај 2014
Мислења
172
Поени од реакции
306
ce ojs kaj sefot. sefot ke go baras vo maticno i ke baras ke insistiras da ti se preprait. odnesi go na tetka ti izvodot da videt kako kaj nejze e prepraveno.
sekako imas od notar i izjava deka e toj toj coek-dedo ti istiot so pisit na posmrtnica
vidi najdi nekoj dobar posrednik so gi znajt ovie raboti i toj najdobro neka te poucit so i kako da postapis
Bev kaj sefot, ne ostaviv taka, odma go pobarav. I sefot nakurcen, nejkat ednostavno da zavrsat rabota. Im pokazav so slika kako vo drugi opstini davaat potvrdi, pocnav i na povisok ton, im rekov sluzbeno da me odbijat ne ovaka usno, nisto ne pomogna, ke vidime od utre

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom