Celosno drugo prezime e ili samo edna bukva,i dali e toa greska vo knigite ili od maticno gresno imaat procitano,dali pobara da ja izvadat knigata i da ti ja pokazat.[DOUBLEPOST=1553973986][/DOUBLEPOST]Треба јас да се поврзам со татко ми, дедо ми и прадедо ми... Е сега.... посмртницата од прадедо ми си е во ред, посмртницата од дедо ми си е во ред, на татко ми изводот не е во ред, значи, на татко ми изводот неговиот татко (мојот дедо) го пишува со различно презиме, на тој извод татко ми си е во ред, но во графата за негов татко т.е. мој дедо го пишува со друго презиме. И тука фактички ми се сече поврзувањето со мене. А јас од дабч земав происход, поминав интервју 06-2018, имам и потврда од БГ здружението во Струмица однесено во ДАБЧ за происход нели, но сега сакам да однесам пак во правосудие, е сега изводот на татко ми е проблем и не сакаат да го сменат презимето таму на дедо ми. Водно, деновиве додека се соочувам со ова, повеќе луѓе сретнав со истиот проблем. Се јавив во Струмица кај Лазар, тој ми рече во Струмица давале од матичното потврда официална да потврдат дека се работи за иста личност, но во Велес, Штип и Радовиш пробав (таму се родени дедо ми татко ми и јас)... нема шанси да дадат, и ми велат таков документ ние не можеме како матично да издадеме, тоа не постои во МК, им кажувам дека во Струмица даваат такви документи, велат нема шанси. А овој од Струмица ми вика дека даваат во Струмица матично. Оди сега разбери се.
Vo Balkanskite vojni imalo desetici iljadi dobrovolci makedonci koi se krenale za osloboduvajne od turcite,tie bile podocna prikluceni na bugarskite odredi pod nivna komanda i isprateni da gi vodat najkrvavite bitki so turcite,e tie se zavedeni kako bugarski vojnici vo Arhivot,a vo Prva i Vtora Svetska vojna Bugarija vrsela mobilizacija na vojnici vo Makedonija taka sto i tie se zavedeni vo Arhivot kako bugarski vojnici,mnogu od vas imaat pretci koi bile vo bugarska vojska samo neznaete i nemate podatoci toa e problemot,prasajte gi postarite da ne znaat nesto.Cudno ova jas takvi dok nikade ne mozev da najdam nitu se borel vo bug nitu nisto ....Ima ete sto mozat da najdat
Последно уредено: