- Член од
- 14 август 2012
- Мислења
- 1.708
- Поени од реакции
- 738
Кај мене е исто со интервју ма 17.01.2018, 1 год и 2 медеци веќеNeznam sto e ova veke edna godina nikakva promena
Sent from my iPhone using Tapatalk
Кај мене е исто со интервју ма 17.01.2018, 1 год и 2 медеци веќеNeznam sto e ova veke edna godina nikakva promena
Posrednikot???Ne sum prasala jas nikoj nego si proveruvam nonstop kako odi preku brojcinja pa preku soc mrezi sto imam da prasam jasno mi e kako stojat.Do prvi maj se nadevam ke ni potpisat daj Boze na siteDaj boze da bide brzo. Se nadevam deka poveke od 1 mesec nema da bide. So vika kaj tebe posrednikot?
seuste na zadolzitelna si ?Кај мене е исто со интервју ма 17.01.2018, 1 год и 2 медеци веќе
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tie opstrukcii ne se slucajnost , od pred 1920god. na celo pravoslavno naselenie preziminjata im zavrsuvale na OV , posle intervencija na kominternata i KPJ pocnuvaat tie korekcii vo SKI i IC , so cel se povekje da se diferencirame od nasite brakja preku istocnata granica...Значи овие од матичниве служби се ужас. Неуслужливи, згрешиле се на времето и сега и не сакаат да ги поправат грешките. А мислам дека намерно им е кажано да прават опструкции за да не добиваат луѓето БГ паасоши, затоа што уште кога ќе кажеш што бараш те гледаат на попреку и се мрштат и одбиваат да средат. Сакам да поднесам повторно документи до правосудие затоа што од ДАБЧ не сум сигурен дали ги однеле во правосудие, интервју бев 06-2018, на задолжителна сум и не сакам да чекам да ме одбијат поради немање документи во правосудие. Имав патешествие, и уште трае. Татко ми е роден во еден град, живеел во друг во кој и јас, а воедно дедо ми (на татко ми татко) е роден во трет град. Во на татко ми изводот, дедо ми го пишува со друго презиме, а во неговата посмртница си го пишува како што треба. И во трите града не сакаат да го сменат (а на времето поднел барање да го сменат). Кај на татко ми сестра (тетка ми) изводот од татко и (на татко ми татко-што е згрешен) во на тетка ми изводот си е таман, и идиотите не го мењаат. На нотар заверив со сведоци дека се работи за иста личност,+ од општината каде што е роден ми дадоа потврда дека е иста личност. НО ПОГОРЕ во некој пост прочитав дека такви изјави од МК нотар не важат во Бугарија, не знам дали ова ќе важи од општинава. Да не има некој овакво лошо искуство да каже мислење???
Toa bilo jasno, ama denesnive sluzbi se ne normalni. Aj za BG pasos, abe nekoj nema da moze poteklo da si dokaze za druga potreba, nasledstvo i slicno, debilive ne sakaat da zavrsat rabota ednostavno. Licno, za ova mi e vazno, so tuzbi ke nastapuvam, ke investiram pari da gi dobijam idiotive. Ne sakaat ni da mi primat baranje za potvrda da kazat deka e ista licnost, usno me odbivaat, ne sakaat na pismeno zs tuzba lapaat, ama dusata ke im ja izvadam, ne gi ostavam taka. Rajava taka gi naviknala so godini se kutelo i ne se bunele ama ne znaat kaj nakapale da im e*** sve, izvinete na izraz ama denes kako me naapaa ne se svesni do kaj ke gi oteramseuste na zadolzitelna si ?
Tie opstrukcii ne se slucajnost , od pred 1920god. na celo pravoslavno naselenie preziminjata im zavrsuvale na OV , posle intervencija na kominternata i KPJ pocnuvaat tie korekcii vo SKI i IC , so cel se povekje da se diferencirame od nasite brakja preku istocnata granica...
Isto i jas sum 78../2016 chekam za potpis od noemvri pocetok na dekemvri i seuste nema nikakvi promeni, bez nikakvi dopolnitelni dokumenti.a jas sum so broj 79../2016 a ukaz cekam od 17 septemvri2018(direktno polozitelno bez nikakvi dopolnitelni kontroli0
Daseuste na zadolzitelna si ?
Tie opstrukcii ne se slucajnost , od pred 1920god. na celo pravoslavno naselenie preziminjata im zavrsuvale na OV , posle intervencija na kominternata i KPJ pocnuvaat tie korekcii vo SKI i IC , so cel se povekje da se diferencirame od nasite brakja preku istocnata granica...
Токму така, сте се запрашале зашто во земјава никогаш немало, и сеуште нема ниту една информативна бугарска телевизија (БНТ1, БНТ2, БНТ сателит, БТВ итн)?! Имаме српски, босански, турски, албански, руски ... словенечки тв, но освен Планета ТВ се друго активно се избегнува. Запрашајте се зашто... доволно се неколку БГ документарци, за да го сузбијат митот на македонизмот. Btw sorry za off-topic-ov.seuste na zadolzitelna si ?
Ako ne se javi nekoj ovde neznaci deka nema, mn luge nese clenovi ovde a i nemet pojma deka na kajgana ima tema za bugarski drzavjanstva. Taka da sigurno ima mn so ukazi no isto taka i dosta so otkaz. Dase nadevame deka sekoj den potpisvit i sto pobrzo da gi resat predmetive.Nemase potpisani ukazi deneska. Ili greska sum? Aj poveke srekja od ponedelnik zdravje...
Vo Strumica denovive se izborile za 2 bugarski televizii da gi ima vo programata na kabelski operator. Lazar Mladenov objavi na fbТокму така, сте се запрашале зашто во земјава никогаш немало, и сеуште нема ниту една информативна бугарска телевизија (БНТ1, БНТ2, БНТ сателит, БТВ итн)?! Имаме српски, босански, турски, албански, руски ... словенечки тв, но освен Планета ТВ се друго активно се избегнува. Запрашајте се зашто... доволно се неколку БГ документарци, за да го сузбијат митот на македонизмот. Btw sorry za off-topic-ov.
da ne studiras vo blagoevgrad ?Дали може во ист ден да се подигне указ од Софија и да се поднесе барање за регистрација на адреса и егн во Благоевград, доколку некој има вакво искуство ве молам да се сподели информација
Ko ja pocnaja rabotava sigurno nema da soprat posle 5 dena so rabota koga znaet kolku predmeti se zaglaveni plus novive na koi im najavuvaat na intervjua ukazi posle 6 ili 12 meseci.Нема укази наредните месеци, дури комисијата не ја заврши работата.