- Член од
- 11 октомври 2010
- Мислења
- 7.252
- Поени од реакции
- 25.176
Македонија никогаш не била сметана за голема репрезентација така да споредбата не ти држи вода.
За Австрија постојано се збори како за квалитетна селекција. Ја издигнаа на ниво на голем фаворит за второ место. А се гледа дека максимум се на исто ниво со Израел и Словенија. Австрија до сега одигра над очекувањата само во квалификациите за ЕП 2016. Па после ги збореа дека ќе биле изненадување на првенството. А тие не одиграа буквално ништо и завршија убедливо последни во групата.
Тоа дека се две класи подобри од нас е многу, многу далеку од реалноста и е класично македонско размислување со синдром на ниска вредност. Со овој тим ако одиграме на ниво може комотно да ги победиме со 2-3 гола разлика во Скопје.
Не, твојата споредба е глупа.
Ти ми кажуваш дека Австрија во последните 20 години имале само еден добар квалификациски циклус.
Јас ти кажувам дека Македонија никогаш не стигнала до 3то место, и оп, мојата споредба не држела вода.
Башка, ова не е фудбалски клуб, ова е национален состав. Овде се менуваат генерациите, како кај нив, така и кај нас. А они имаат моментално доста надежна и индивидуално дупло подобра репрезентација од нашата.
И не е ова класичниот македонски синдром, туку само сум реален и сметам дека моментално Македонија не е доволно јака (не дека нема воопшто шанси) за да изигра квалификациски циклус до крај и да се пласира.
Ние како што гледаш сме кратки во составот, ние едвај крпиме 23 играчи од кои едниот е напаѓач на ФК Сараево.
ПРВА БОСАНКА ЛИГА!!!
Од друга страна има потенцијал во Елмас, Барди, Алиоски, Ристовски...меѓутоа со 4ца малце натпросечни играчи никој не стигнал до групна фаза. Барем не досега.
Само ја виде замената на Пандев синоќа?
Или неговиот соиграч, парталконо од Серија Б.
Кажи ми кои би биле играчите кога Пандев ќе се пензионира, и еве да се случи Алиоски да е повреден и Барди суспендиран. Па има да го молиме Шумуликовски да облекува копачки да ни помогне.
Не ме сфаќајте скроз грешно, има напредок...ама за да мериме муда со Австрија, па уште да ги тепаме со 2-3 гола разлика едноставно не е време.