Koja faza doagja posle nea?Штом си бил на дополнителна, тогсш најверојатно ги доставил повторно.
Со среќа.[DOUBLEPOST=1553024973][/DOUBLEPOST]
Ова значи дека си во првата фаза на проверки која трае највеќе. До сега се чекаше минимум 12 месеци.
Koja faza doagja posle nea?Штом си бил на дополнителна, тогсш најверојатно ги доставил повторно.
Со среќа.[DOUBLEPOST=1553024973][/DOUBLEPOST]
Ова значи дека си во првата фаза на проверки која трае највеќе. До сега се чекаше минимум 12 месеци.
1.Образувана преписка бр. ХХ/20ХХ,преписката се намира в процедура по задолжително согласуване.Koja faza doagja posle nea?
A polozitelno neli doagja po finalna? Fala mnogu1.Образувана преписка бр. ХХ/20ХХ,преписката се намира в процедура по задолжително согласуване.
2.По преписката ви предстои да бде извршен финален експерт преглед, преди да бде разгледана по советот за гражданство.
3.Советот по гражданство ја уважил вашата молба, преди издавание на указ од Вицепрезидентот на Р. Бугарија
Или после финален може да те стават на дополнителна со запирка или без и вака гласи
Преписката е разгледана од советот за гражданство. Извадена е за дополнителна проверка.....
После овој статус не се знае колку се чека а кога ќе те разгледаат пак те враќаат на статусот под точка 2,па за некој месец точка 3
Ако се иде како треба следно е
4.Вашат молба е вклучена во указ бр...., потребно е да си закажете термин, или ако си преку конзулат ќе ти пишува да понесеш две слики паспортен формат.
Е сега после точка 3 може и да те стават на
5.Проверка од вивепрезидент ма Р. Бугарија, што никој незнае и за секого е индивидуално.
Од проверка или статус под точка 4,или Отказ
Тие се статусите.
A taa proverka od viceprezidenta kolku trae odprilika?1.Образувана преписка бр. ХХ/20ХХ,преписката се намира в процедура по задолжително согласуване.
2.По преписката ви предстои да бде извршен финален експерт преглед, преди да бде разгледана по советот за гражданство.
3.Советот по гражданство ја уважил вашата молба, преди издавание на указ од Вицепрезидентот на Р. Бугарија
Или после финален може да те стават на дополнителна со запирка или без и вака гласи
Преписката е разгледана од советот за гражданство. Извадена е за дополнителна проверка.....
После овој статус не се знае колку се чека а кога ќе те разгледаат пак те враќаат на статусот под точка 2,па за некој месец точка 3
4.Вашат молба е вклучена во указ бр...., потребно е да си закажете термин, или ако си преку конзулат ќе ти пишува да понесеш две слики паспортен формат.
5.Проверка од вивепрезидент ма Р. Бугарија, што никој незнае и за секого е индивидуално.
Тие се статусите.
Во министерство за правосудие се доставува. Ако однесете оригинал подоцна ќе може со молба да си го земете. И секако ако не сте доставиле изводи оригинал ќе треба и тие да се достават поврзани со предокот на кој се однесува стариот документ . Преведени и нотаријално заверени.[DOUBLEPOST=1553025609][/DOUBLEPOST]Можи некој да ми ја каже точната локација каде да доставиме документи? Треба нешто да се закажи или не? Од крштеница, лична карта, во происходот пишува за ученичката книшка, мислам најслаб документ е, сега забележавме. Се одеше преку посредник.
Сакаме да одиме лично сами овој пат
Да, точка 2 е финална, точка 3 е положително. Но како што напишав може после финална на дополнителна да те стават, па пак на финална и ако е се во ред на положително.[DOUBLEPOST=1553025892][/DOUBLEPOST]Ова е цитат од @orel100 за образац за молба како пример.A polozitelno neli doagja po finalna? Fala mnogu
Kaj mene e ovoj status od 30 januari1.Образувана преписка бр. ХХ/20ХХ,преписката се намира в процедура по задолжително согласуване.
Тие се статусите.
Кај мене е така од 25 ноември, знам луѓе и од октомври.Kaj mene e ovoj status od 30 januari Прегледај го приврзокот 206233
Jas misalm deka ne davaat pasosi poradi pritisok od nasata vlada vo mk ova e moe mislenje.Nikoj nema tocni informacii koga ke potpisuvaat se se spekulacii rekla kazala nisto tocno tolku li e tajna taa rabota pa da ne kazuvaat javno.
Kaj mene e vaka lani od juniКај мене е така од 25 ноември, знам луѓе и од октомври.
@Madrista!!! Инфо некоеее????Imam dojava deneska gi potpisuva od vtornik oficijalno ke biddat na razglasna staveni oficijalno, trgna rabotava ljuge
каков е тој стар документ от дедото,,,,сведителство,крштеница,в.книшка,умреница(извод),или некој друг??????ке додадам,повторуваме едни исти работи на форумов ЛУГЕ бидете прецизни кога постирате нешто,наведете со што кога и како,бидејчи со хероглифи правите забуна..soprugot e na dopolnitelna ..povrzan so star dokument od dedo i so potvrda od bg klub imase intervju 4 dekemvri 2017 na finalna od 04 januari 2019 sega na dopolnitelna od denes.
Го имам истото мислење, не сум слушнал но и јас го помислувам истото неколку пати. Али за ова не сум се заангажирал баш а се дознава лесно. Само да се види дали даваат укази на Срби и други државјани а не даваат само на македонци, ако не даваат на никого значи не сме у право , не знам каде се проверува дали се даваат воопшто укази, кој знае нека провери, баш да видиме.Jas misalm deka ne davaat pasosi poradi pritisok od nasata vlada vo mk ova e moe mislenje.
Imam slusnato kako kompanii bliski do vlasta se zalat deka nemozat da najdat rabotnici (kako inzeneri ,programeri ,doktori ,majstori) i se plasat deka vo idnina ke bide uste poloso i nema da mozat da gi rabotat drzavnite tenderi i perat drzavni pari.
ако сакаш и налутисе,,,,но ИСПРАВКА пошто гледам горе има збунети (организација на бугари) се мисли на БККС плус пријател незнам како ли си успеал да земиш происхот от ДАБЧ без тој документ на мој пријател го вратија назад без тој док.не му дозволија да аплицира,добро е што му кажаја..[DOUBLEPOST=1553040235][/DOUBLEPOST]ВАЖНО СООПШТЕНИЕ
до сите апликанти за бугарско државјанство:
Веке е очигледно оти добар дел од посредниците не ја познават процедурата и свесно или несвесно ве манипулират и ве остават на цедило. Имајте го следново во предвид: Ако сте започнале процедура со документ од организација на бугари, истиот тој документ МОРА да биде внесен и во Министерството на правосудието, како дополнителен документ, заедно со изводите за рагјанье или смрт, кои се опишани во него, а најдобро е тоа да се направи при интервјуто. Значи, МОРА да бидат подадени и во Министерството. Ако тој документ е по линија на брат, сестра, вујко, чичко, тетка, братовчеди или деца, МОРА да се промени по линија на дедо или прадедо и да се поддаде во Министерството! Не чекајте промена на статусот, оти тогаш може да биде доцна. Примете ја оваа сугестија СЕРИОЗНО !!!
П.С. И за мене е нелогично две институции кои се занимават со иста проблематика и се на стотина метри растојание, да прават ДВЕ архиви на истоветни документи, но во Софија засега е така, затоа придржувајте се на ова правило.
Ova e od Lazar Mladenov
како си со презимињата??????dostaviv orginal potvrda i izvodi prevedeni legalizirani , se, i ne znam zosto na proverka