Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 јуни 2018
Мислења
43
Поени од реакции
38
da da se bese vo red[DOUBLEPOST=1552986266][/DOUBLEPOST]Originali nema dostaveno..greska na posrednikot, doma mi e originalot
Финална значи дека чекаше потпис?
И сопругот имаше доставено стар документ, му го вратија и на интервју го носеше,но не го задржаа документот.
Сега чека потпис, интервју јули 2017та, без дополнителна

А оригинали имаше ли доставено?
Презимиња во ред ли беа?
Да доставиме сега мислевме оригинали, треба нови изводи да извадиме? и докуметот е лична карта бугарска

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
Znaci koso stojat rabotive pak ke imat mnogu na dopolnitelna godinava zato sto nemet dostaveno orginalni dokumenti ili pocnale procedura preku srebrena linija i ne dostavile star dokument ili potvrda koga bile na intervju, istoto bese 2017 ko ne redea site na dopolnitelna.

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Финална значи дека чекаше потпис?
И сопругот имаше доставено стар документ, му го вратија и на интервју го носеше,но не го задржаа документот.
Сега чека потпис, интервју јули 2017та, без дополнителна

Да доставиме сега мислевме оригинали, треба нови изводи да извадиме? и докуметот е лична карта бугарска
Финална не е чекање на потпис.
Кај Вас очигледно немало проблем бидејќи сте веќе одобрени од совет,односно претпоставувам кај Вас е Молбата е разгледана со положително становиште.........

Член од
25 ноември 2015
Мислења
104
Поени од реакции
133
Lazar od Bg klubot sega mi rece deka treba da zemam prepis od nego i povtorno da gi podnesam dokumentite bidejki ne gi prefrlile vo drugoto ministerstvo. Toa trebalo da mi go kaze posrednikot. Vo BG megu dvete ministerstva nemalo sorabotka posle sluckata so korupcijata[DOUBLEPOST=1552988252][/DOUBLEPOST]
Финална не е чекање на потпис.
Кај Вас очигледно немало проблем бидејќи сте веќе одобрени од совет,односно претпоставувам кај Вас е Молбата е разгледана со положително становиште.........
da da toa e drugo toa e eden status posle finalna

Член од
31 мај 2014
Мислења
172
Поени од реакции
306
Lazar od Bg klubot sega mi rece deka treba da zemam prepis od nego i povtorno da gi podnesam dokumentite bidejki ne gi prefrlile vo drugoto ministerstvo. Toa trebalo da mi go kaze posrednikot. Vo BG megu dvete ministerstva nemalo sorabotka posle sluckata so korupcijata[DOUBLEPOST=1552988252][/DOUBLEPOST]
da da toa e drugo toa e eden status posle finalna
Не верувам дека некој посредник го кажува тоа на сите негови клиенти (можеби има некој) ама колку што сваќам не внимаваат баш на детаљите. Со овакви детаљчиња сите ќе не стават на дополнителни и ќе скапеме чекајќи :(.

Член од
25 ноември 2015
Мислења
104
Поени од реакции
133
Не верувам дека некој посредник го кажува тоа на сите негови клиенти (можеби има некој) ама колку што сваќам не внимаваат баш на детаљите. Со овакви детаљчиња сите ќе не стават на дополнителни и ќе скапеме чекајќи :(.
Epa zatoa toa go napisav tuka da znaete sto treba da pravite pred da ve stavat na dopolnitelna

Член од
1 април 2014
Мислења
285
Поени од реакции
186
Повторно.

Што би дошло - сите документи на два пати - еднаш во ДАБЧ, втор пат во Правда.[DOUBLEPOST=1552643472][/DOUBLEPOST]

Јас од тие разговори уште тогаш извлеков поука и ги направив сите работи така.

Ниту посредник, ниту друг се најде да помогне.

Eдно големо фала до сите оние со кои што дискутирав и беа од голема помош. Се надевам дека ќе биде за брзо и државјанството.[DOUBLEPOST=1552643799][/DOUBLEPOST]

Ало, не зборуваме САМО за потврдата од БККС него за комплет подавање на истите документи и во ДАБЧ и во Правда. Е сега, истите тие документи да водат до прадедо/прабаба родени пред 1920 - а тука си прав. Потврдата од БККС и во ДАБЧ и во Правда треба да иде (значи 2 потврди).
Druze te molam ako mozes da mi kazes dali treba vo dvete institucii orginal izvodi pred 1920? Vekje imam zemeno proizhod od dabc I potvrda, pa dali moze kopija od izvod od dedoto I tatko mi ili mora orginal?
Treba li nekoj prevod I zaverka na izvodite ili ne?
Fala odnapred!

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Член од
25 ноември 2015
Мислења
104
Поени од реакции
133
Благодариме искрено. Извини што не се заблагодарив во претходното мое реплицирање, некултурно од мене.
Nema problem..ne pisav za FALA istrckajte si gi rabotite oti na posrednicite samo pari im se gledat a dali ke zaglavis ne im e vazno.

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Druze te molam ako mozes da mi kazes dali treba vo dvete institucii orginal izvodi pred 1920? Vekje imam zemeno proizhod od dabc I potvrda, pa dali moze kopija od izvod od dedoto I tatko mi ili mora orginal?
Fala odnapred!

Se treba original,prevedeno

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Fala odnapred!

Значи се што имаш доставено во ДАБЧ како основа за происход,треба истото и во Правосудие:
-Потврда од БККС
-Изводи и умреници поврзано се до тебе,преведени и нотаријално заверени.

Еве јас во четврток ќе доставувам оригинал умреници од прадедо и баба,бидејќи на интервју само нив ги имав во копија доставено,и по консултација со повеќе луѓе ми препорачаа да ги доставам оригиналите,преведени и заверени во Софија.Моментално сум на финална 3 та недела,се надевам дека нема да биде предоцна......

Член од
25 ноември 2015
Мислења
104
Поени од реакции
133
ВАЖНО СООПШТЕНИЕ
до сите апликанти за бугарско државјанство:

Веке е очигледно оти добар дел од посредниците не ја познават процедурата и свесно или несвесно ве манипулират и ве остават на цедило. Имајте го следново во предвид: Ако сте започнале процедура со документ од организација на бугари, истиот тој документ МОРА да биде внесен и во Министерството на правосудието, како дополнителен документ, заедно со изводите за рагјанье или смрт, кои се опишани во него, а најдобро е тоа да се направи при интервјуто. Значи, МОРА да бидат подадени и во Министерството. Ако тој документ е по линија на брат, сестра, вујко, чичко, тетка, братовчеди или деца, МОРА да се промени по линија на дедо или прадедо и да се поддаде во Министерството! Не чекајте промена на статусот, оти тогаш може да биде доцна. Примете ја оваа сугестија СЕРИОЗНО !!!

П.С. И за мене е нелогично две институции кои се занимават со иста проблематика и се на стотина метри растојание, да прават ДВЕ архиви на истоветни документи, но во Софија засега е така, затоа придржувајте се на ова правило.
Ova e od Lazar Mladenov

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom