Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
jas posle intervjuto nekolku meseci imam odneseno od bratmi bg pasos ima i potvrda od kaj lazar i sto znaci sega toa pak li treba da nosam?,mene posrednikot mi gi nosese
Ако ти ги однеле оригинал потврдата и изводите поврзани со брат ти и копија од пасош,во Правосудие, како што викаш, тогаш ти си во ред, и нема потреба друго да носиш.

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
i mene mine cudno ovaa so potvrdite, moaljata posredniko vika da ja odnesel u pravosudieto ama toa e uste od 2017 godina.
Ќе те советувам да си прашаш подетално дали оригинал потврда има фоставено во Правосудие, поврзани со оригинал изводи. Не збориме за Дабч.

Член од
9 јуни 2018
Мислења
43
Поени од реакции
38
Можи некој да ми ја каже точната локација каде да доставиме документи? Треба нешто да се закажи или не? Од крштеница, лична карта, во происходот пишува за ученичката книшка, мислам најслаб документ е, сега забележавме. Се одеше преку посредник.
Сакаме да одиме лично сами овој пат

Член од
5 јули 2018
Мислења
237
Поени од реакции
193
Ќе те советувам да си прашаш подетално дали оригинал потврда има фоставено во Правосудие, поврзани со оригинал изводи. Не збориме за Дабч.
Pa kaza deka e odneseno se original vo pravosudie. Veke 4 nedeli sum na finalna posle 1godina i 4 meseci na dopolnitelna. Ako ne se bile dostaveni do sega ke me odbieja mislam ili?

Член од
17 август 2018
Мислења
81
Поени од реакции
38
na mail mu pisuvas podatoci i po edna nedela ti prakaat pismo deka go nasle i deka treba da platis 30 leva da ti go pratat dokumentot
A treba da prilozis dokazi deka ti e rodnina (dedo)ili ne?[DOUBLEPOST=1553021893][/DOUBLEPOST]Dali nekoj moze da mi kaze kako se proveruva statusot na prepiskata online, dali vnesuvate gore levo vo kvadratce pod koe pisuvate i pin, ili dolu levo kade sto pisuva po konzulski pat?Dolu nema kvadratce za pin. Podnesov preku konzul.

Член од
13 април 2017
Мислења
45
Поени од реакции
72
Nekoj da znae posle kolku vreme od intervju moze da zemes brojce od BT konzulat???

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Pa kaza deka e odneseno se original vo pravosudie. Veke 4 nedeli sum na finalna posle 1godina i 4 meseci na dopolnitelna. Ako ne se bile dostaveni do sega ke me odbieja mislam ili?
Штом си бил на дополнителна, тогсш најверојатно ги доставил повторно.
Со среќа.[DOUBLEPOST=1553024973][/DOUBLEPOST]
Moze li nekoj da mi kaze sto e sledno posle ova? Barav nanazad no verojatno e izbrisano,ne najdov nistoПрегледај го приврзокот 206231
Ова значи дека си во првата фаза на проверки која трае највеќе. До сега се чекаше минимум 12 месеци.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom