Ja kupujem stalno. Od svake dividende pomalo. Obzirom da su lani krenule vece isplate dividendi vise ću i kupovati.
Tebe vidim muče Hrvati. Da si slusao Hrvate ne bi prodao STB na 400 da bi u dva-tri mjeseca nakon toga cijena bila na 900 i krenula isplata dividendi. Ne znam kako bi Hrvati mogli imati insajderske informacije kada ih nisu imali ni Makedonci. To je još jedna u nizu izmišljotina. Kako bi Hrvati znali vise nego lokalni? To ti sebe tjesis jer si prerano prodao. Svi su krivi, samo ti naravno nisi?! Tako ti to meni izgleda...
Како што кажав, понудата за кладбата е се' уште отворена, такашто можеш да ја искористиш и лабаво да заработиш уште некое евро додека чекаш да ти ја откупат ППИВ за 90.000
Инаку, мило ми е што ја отвори мојата омилена тема за тргување со повластени информации во случајот Стопанска банка. Со оглед на тоа што тој помина неказнето, истите луѓе се осилија и ја повторуваа истата шема пред скоро секоја објава на одлични резултати или дивиденди од страна на ТНБ и други компании. Тие луѓе се канцерот на системот што ги растеруваат нормалните инвеститори и нанесуваат капитална штета на секого од нас!
Еве ја пресметката на нивната заработка при исплатата на првата дивиденда на СТБ што ја бев објавил на МојНовац:
Stopanska banka se trgovala na oko 420 denara nekoliko meseca i moglo je da se kaze da je na toj ceni napravljeno cvrsto uporiste. Odjednom, 8. jula neko pocinje da svakodnevno kupuje velike kolicine i do 27. septembra sakuplja oko 22.000 akcija do cene od 530 denara. Ovo su prve sumnjive kolicine i mogu da se opkladim da pocetak kupovine koincidira sa podnosenjem zahteva za isplatu dividende od strane Stopanske banke.
Sledeca tura, sa svakodnevnim usisavanjem svih dostupnih kolicina po trazenoj ceni, pocinje 5. oktobra i traje sve do 15. novembra kada je i zvanicno objavljena predlog-odluka o dividendi. Ovo bi trebalo da koincidira sa periodom gde je bio pozitivno resen zahtev za isplatu i insajderi su sa stoprocentnom sigurnoscu mogli da racunaju na drastican skok cene i su skupljali sve sto je bilo na raspolaganju. Ukupno je proslo oko 30.000 akcija po prosecnoj ceni od oko 650 denara.
Da sumiramo, u ove dve ture je za oko 30 miliona denara kupljeno 52.000 akcija po prosecnoj ceni od oko 575 denara po akciji.
Moja je osnovana sumnja da je 95% kupaca povezano sa insajderima koji su imali pristup informaciji o nameri i resenju da se isplati dividenda!
Otkako je cena posle zvanicne objave dostigla maksimum, istrgovano je oko 20.500 akcija po prosecnoj ceni od oko 1.000 denara, a vrlo tesko ce cena da padne ispod 900-950 denara zato sto vec za mesec dana sledi masna dividenda od 143,1 denara po akciji.
To znaci da ce insajderski kupci vrlo verovatno da ostvare prosecnu kapitalnu dobit od barem 400 denara po akciji, odnosno skoro 340.000 evra za celokupnu kolicinu od 52.000 akcija