Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Доколку ја пратиш ситуацијата, сосема си нереален или не сакаш да ја согледаш.
Најавени беа фолксваген, гугл, фејсбук и незнам кој уште што. кај се?
Дотичниот скина зелена посебно со фолксваген, а тие во србија. . Немој те молам, биди реален барем за тебе

Aбе вучиќ НАЈАВИЛ дека Волксваген ке дојде кај нив, е сега му верувам дека ке дојде како што најави дека нема да се кандидира за председател, а пак се кандидираше. Што се однесува до гугл, фејсбук итн. нигде не сум го бранел заев, нити пак сум му верувал дека ке направи нешто од оваа држава. Едноставно се знае која им е примарна цел на сите кои се бават со политика тука

Aбе вучиќ НАЈАВИЛ дека Волксваген ке дојде кај нив, е сега му верувам дека ке дојде како што најави дека нема да се кандидира за председател, а пак се кандидираше. Што се однесува до гугл, фејсбук итн. нигде не сум го бранел заев, нити пак сум му верувал дека ке направи нешто од оваа држава. Едноставно се знае која им е примарна цел на сите кои се бават со политика тука
A taa e?

Него што барале Кинезиве што ги уапсиле бидејќи нелегално поминале граница? Да не се и тие потенцијални инвеститори? :pos:

Албанците ја усраа Матка, исто како и брегот на Охридско. Очекуваше некој боље од нив?[DOUBLEPOST=1551631282][/DOUBLEPOST]
Ко ќе ми текне колкава врева се крена за државниот мерцедес од граџаните
https://telma.com.mk/vladata-saka-nov-avion/
Ни крив ни дужен сите му се сипаа на господинот Груевски, а он 24 работи и никој фала не му вика. Па барем еден мерцедес со екрани за децата можевме да му допуштиме на овој напатен патриот кој себе си се жртвуваше за земјата.

Сакав да бојкотирам, ама ќе ме натераат да гласам за професорката.

Не ти се мешам, твој избор... сакав да кажам колку го потценуваат народов овде, шират пропаганда за едно опшество за сите заедно со факинг ДУИ, партијата што не почитува ништо македонско.
Види ја сликава... кај е македонското знаме?

Само глуп сендвичарски Северxhан може да поверува во бајките за едно опшество.

Последно уредено:
De be pa ti nikako da ti se pogodi.
Kjuti barem ti se ispolna zelbata od pred nekoja godina.
Јас само сакам да се реши спорот со Грција и да почнаат да не нарекуваат Македонци и да ја снема референцата Фиром.
Желба ми е кога на меѓународни настани ќе не претставуваат како Македонци а не како Фиромјани.

Има еден документарец за нуклеарната хаварија во Чернобил пред 30тина години,колку се измачиле со бетон да го потрупаат реакторот и саркофаг да направат.Половина милион војници и работници 15 години труд воложиле а овде 20тина селани за две години 50 метри под земја цела држава закопаа

По денешниве излагања на кандидативе сфаќам дека озбилен човек, што држи до некаков образ, нема што да иде да гласа за претседател.
Пендаровски освен европа и мултиетничко општество друго не ни кажува, а Сиљановска, опкржуена со оние кастрирани партали околу неа, пљампа некои Хорхеизми. Додади на тоа дека се борат за церемонијална функција со ингеренции, кои како што видовме лесно се заобиколуваат и се е јасно.
Басните на вмро дека вака ќе се праќала некаква порака, можат да си ги кажуваат внатре меѓу себе. Порака ако сакаа да праќаат, требаше на денот на референдумот да напуштат и собрание и институции, а не да прифаќаат улога на спотер од септеври навака.
Ако има порака за праќање, би се пратила со бојкотирање на избориве, ама тоа малце потешко.

Амди Бајрам не се кандидира значи. Штета.

Порака праќање ќе беше изгласувањето негово.

Амди ќе беше нашиот Бели, ама вистински турбо-фолк балкански политичар, што стварно лаже и краде и е утепан и е кич, а не фејк ко Бели.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom