Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Така де, експоататори ќе прибираме овде да не јадат. На крај краева, и ако Самка и Љубе случајно не ги донесат Гугл и Микрософт, секогаш ни се тука фирмите на Кочо, Вице и Мијалков, они само скапа работна рака ќе користат.
Па Фолксваген нема да дојде во Македонија затоа што премногу сака да ја развива државата, сигурно доаѓа поради интерес.

Заев во Јануари годинава...

"Утрово добив честитка од Ангела Меркел и таа вети дека ќе помогне во земјава да дојде голема германска инвестиција од Фолксваген, која бара локација во регионот."

Денес

naslovna-velika.jpg

Ништо Северxhани, ќе го чекаме Груки од Будимпешта да отвори фабрика у Охрид :/
,,,nishto novo,,,za segashnava partija na vlast,,
,,,tochno e deka grupacijata na Audi& folksvagen 90 desetite koga beshe Asiba zastapnik beshe tukurechi dogovoreno vo Makedonija da se sklopuva,,,so propratna industrija,,,Audi A3,,, no togashnoto rakovodstvo na istava partija,,izvinete no sega so predznak severna,,,za pusti % ja rasipaa cela rabota,,,

Па Фолксваген нема да дојде во Македонија затоа што премногу сака да ја развива државата, сигурно доаѓа поради интерес.
Па која фирма работи ако нема интерес?Дај да ги затвориме сите фирми во МК шо работаат од интерес,шо викаш колку фирми ќе останат незатворени?

Па која фирма работи ако нема интерес?Дај да ги затвориме сите фирми во МК шо работаат од интерес,шо викаш колку фирми ќе останат незатворени?
Читај го овој бе ... :facepalm:

да сакаат 500евра плата за работникот да донесат, прво од нивните фирми ќе почнеа
странските фирми експлоатирале евтина работна снага, а домашните? нека бидат за пример ете зајко и компанија па нека понудат фер плата на вработените во нивните фирми

да сакаат 500евра плата за работникот да донесат, прво од нивните фирми ќе почнеа
странските фирми експлоатирале евтина работна снага, а домашните? нека бидат за пример ете зајко и компанија па нека понудат фер плата на вработените во нивните фирми
Има разлика од фирма до фирма, неможе фирма што остварува профит 500 евра месечно да дава 500 евра на работникот.

Брат, како на роден брат те молам немој да им веруваш на овие говна од новинари од нашето северно соседство. Значи ситуацијата е иста како кај грујо кога беше, да кажат дека утре е понеделник нема да им верувам. Ова е класично мажење очи пред избори...
Ако баба лаже, трап не лаже.

Да еден дел од Балканските Словени (Јужни Словени) колаборираа со Османлиите, но тоа беа оние Балкански Словени кои прифатија ислам, а тоа се Босанските Муслимани и Санџачките Муслимани или денеска по модерно наречени Бошњаци, потоа Македонците Муслимани (Торбеши), Бугарите Муслимани (Помаци) и.т.н. додека од друга страна нон-сенс е да се каже дека Словените-Христијани на Балканот (Македонци, Црногорци, Срби, Бугари...) биле сојузници со Османлиите ... па Србите, Црногорците, Бугарите, Македонците милион буни и востанија кренаа за време на 5 вековното Османлиско владеење на овие Балкански простори ![DOUBLEPOST=1551615251][/DOUBLEPOST]

REPUBLIKA SEVERXHANIA AMBULANCA MODERNISHT :LOL:
Не мислев за муслиманите, тие после 2 века се појавуваат, мислев за крали Марко, Балшич и ред други[DOUBLEPOST=1551629386][/DOUBLEPOST]
Toa e zatoa sho morale da stanat vazali, oti inaku turcite se ke zaklale.
Ima razlika od vazalstvo radi prezivuvanje, i vazalstvo od alcnost i zloba.
Станале вазали во нецелосен окупиран балкан од османлиите, бутаа ножиња од задгрб.
Балкански муслимани се појавуваат многу доцна, тогаш беше за преживување.

Ако баба лаже, трап не лаже.

Не дека се фалам дека ја пратам ситуацијата таму секојдневно, ама она ми звучи како плукање на моето мислење, зато и му го поставив тоа комплицирано прашање

Не дека се фалам дека ја пратам ситуацијата таму секојдневно, ама она ми звучи како плукање на моето мислење, зато и му го поставив тоа комплицирано прашање
Доколку ја пратиш ситуацијата, сосема си нереален или не сакаш да ја согледаш.
Најавени беа фолксваген, гугл, фејсбук и незнам кој уште што. кај се?
Дотичниот скина зелена посебно со фолксваген, а тие во србија. . Немој те молам, биди реален барем за тебе

Dobro be sega stranskite investicii cinat ili ne?
Ete ne tolku komplicirano prasanje po zelba na vojvodata.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom