28.02Уште филмови има за глеање.. до кога беше рок?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
28.02Уште филмови има за глеање.. до кога беше рок?
Озбилно разбирам за суспирија на Аргенто зошто не ви се допаѓа, гледам кај е проблемот и јасно ми е за некои филмови од мене со високи оцени а не чинат, тоа ти е како кога сакаш некој човек ама знаеш дека не чини, ама за оваа суспирија високи оцени озбилно не разбирам!? Музиката само топ, танцот, движењата само вртење, тресење, рипање и трескање, немаше воопшто страст никаква, измешана беше приказната за мајките и немаше логика ако си ги гледал Inferno, Mother of Tears i Suspiria на Дарио, имаше само еден единствен кадар што беше добро во филмот, на почетокот кога висеше на закачалка костум, ептен убаво изгледаше, ги немаше затемнетите мрачни црвени бои на Аргенто, симетријата на градбите, драматичноста на убиствата и смртта, немаше исчекување, мистерија,немаше арт, се делуваше како без душа, освен симпатични актерки и добра музика што го вади филмот друго беше срање, гнасно и недостојно.
![]()
![]()
![]()
![]()
Можеби, не би сакала ни да се повтори таа суспирија, ама филмов и како единствен, оригинален и на страна од таа на Дарио би ми бил досаден и без врска. Тоа што си го видел ти мене никаде не ми се појави, креативност посебно не видов никаде, ама баш ич, сивилото воопшто не се совпаѓа со таква тема, можеби да беа вештерки од некоја шума или така нешто, во тој мртов објект без лице сивилото само го правеше уште повеќе безличен филмов, немаше контраст ни рамнотежа никаква, не ја видов ни бојата што ја спомнуваш, мене ми беше се како да гледам во една матна сива слика цело време. Ти сакаш такви бавни и сиви филмови каде на крај се дешава хистерична, збрзана и збунувачка кулминација, така беше и со Hereditary така е и тука, ти убавината а јас глупоста ја гледам во таквиот крај. Сакам една целина совршена и перфектна, повеќе би сакала перфектен тек со глупав крај него глупости со бизарен крај во кој ти гледаш уметност. И времето на дејството на филмов... Со претеран акцент а без никаква потреба ни па објаснување. Зошто тогаш?Dali ti ke bese zadvolna ako go povtorija istoto? Odnosno ako se obidea? Koi zatemneti mracni boi koga bas sprotivno toa iame pojacani boi i kontrast vo originalot. Nemase simetricnost ama imase opaka kinematografija i fantasticna rabota so kamerata, koga odzumirase i davase golemina na cel set bese epten fluidno i lesno te vnesuvase na set/vo prikaznata. Nemase dramaticni ubistva, bea zameneti so actual horror momenti, body disfigurement i jezivost.
Prikaznata isto ne se soglasuvam, vo originalot vesterkite i kukata bese samo setting, tuka mnogu poveke bese staveno akcent na vesterkite i ritualite a so toa i na prikaznata. Koja milo mi e sto ja izmenija, ne treba da se nadopolnuva na starite, tuku otvara prostor za rekreiranje na sve odnovo, vprocem zatoa i imase marvel-after-credits scena.
Mene mi e mnogu milo sto ova ne bese ocaen shot-by-shot remake, tuku fresh take so dovolno kreativnost, bidejki sve drugo kje bese vreganje za originalot, koj sudejki spored clenovive, samo ja i ti sme ostanati fanovi. Mislam deka premnogu go sakas originalot i ne si ja videla ubavinata na noviot. I ja go sakam radi boite, a vo noviot imame sivilo za inaet i samo ednas koristenje na boja, a i te kako imase efekt toa ednas koristenje...
Можеби, не би сакала ни да се повтори таа суспирија, ама филмов и како единствен, оригинален и на страна од таа на Дарио би ми бил досаден и без врска. Тоа што си го видел ти мене никаде не ми се појави, креативност посебно не видов никаде, ама баш ич, сивилото воопшто не се совпаѓа со таква тема, можеби да беа вештерки од некоја шума или така нешто, во тој мртов објект без лице сивилото само го правеше уште повеќе безличен филмов, немаше контраст ни рамнотежа никаква, не ја видов ни бојата што ја спомнуваш, мене ми беше се како да гледам во една матна сива слика цело време. Ти сакаш такви бавни и сиви филмови каде на крај се дешава хистерична, збрзана и збунувачка кулминација, така беше и со Hereditary така е и тука, ти убавината а јас глупоста ја гледам во таквиот крај. Сакам една целина совршена и перфектна, повеќе би сакала перфектен тек со глупав крај него глупости со бизарен крај во кој ти гледаш уметност. И времето на дејството на филмов... Со претеран акцент а без никаква потреба ни па објаснување. Зошто тогаш?
@Zarniwoop , @zmej gorjanin , @џимеј , @devilko , @grande-juve , @Krk1 , @MyloXyloto , @pacienat , @Huddle , @Corvus - утре е последен ден! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfD4QuJNL2AboB7OhPh8DA-iYIfxdUlO-wyPis45LyI8bNsfg/viewform
Ако ме веруваш, при толку срања периодов не стигнав да изгледам ниту еден филм од листава@Zarniwoop , @zmej gorjanin , @џимеј , @devilko , @grande-juve , @Krk1 , @MyloXyloto , @pacienat , @Huddle , @Corvus - утре е последен ден! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfD4QuJNL2AboB7OhPh8DA-iYIfxdUlO-wyPis45LyI8bNsfg/viewform
Не, не, супер беше. Сега, искрено, веќе се имаат издвоено скоро во сите категории фаворитите на форумов, па кој и да предложува, може да направи само мали измени. Така:@Zlatikevichius јас мислам само дека ти одмогнав со моето гласање пошто ептен слабо имам гледано а и тоа што ми е гледано е за никаде и морав да пишувам глупости, да комбинирам нешто само за да ти направам ќеф пошто да беше друг со листава немаше да гласам ич ама ајде дека си ти и за ова што го правиш тука за да живее катчево мислам дека нон стоп треба да ти се оддолжувам и ќе направам што сакаш за вратка, се разбира во границите на форумов![]()