Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.477
Поени од реакции
18.495
Велиш?...
И што стори Буч за возврат кон Грујо или кон ве-ме-ре-то, за Бучовото одложено „лежење„ во затвор, доколу Грујо навистина се заложил за Буч?
Груевски ја направи истата тактика што сега ја прави Заев, ги таргетира одредени учесници во претходната власт за да им помага во разнебитувањето на ВМРО, свесно или несвесно. Груевски го искористи Бучковски за истата намена, за разнебитување на СДСМ.[DOUBLEPOST=1551084092][/DOUBLEPOST]
Абе браќа зошто не се фалите со вашата милфица од министерка за одбрана туку треба се последни да дознаваме.Ок и има за шо да криете стварно е бомба не за џабе е минстерка за одбрана.

Прегледај го приврзокот 205122

Шо бе да не е поуба од Шекеринска ...

Последно уредено:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Интересно е што никој не прашува што бараат осуденици за тероризам во истражен затвор...

https://ako.mk/диневски-инцидентот-во-истражниот-за/

Значи не е проблем што овие лица биле со други притворени лица од Диво Насеље, бидејќи според моја последна информација, Миле Јанкиески и претходно бил со истите тие лица и немало никаков проблем.
Ова кое им се случи на Миле (ми текна) и на другар му партиски во затворот, тоа е всушност она кое беше подготвено и за Грујо, само малку „јаче„...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.477
Поени од реакции
18.495
Шо му текна на овие ...

https://www.mkd.mk/makedonija/politika/zaev-i-ahmeti-se-dogovorija-vo-popisot-kje-ima-etnichka-grafa
Заев и Ахмети се договорија: во пописот ќе има етничка графа
Зоран Заев и Али Ахмети се договориле граѓаните да се изјаснат и за својата етничка припадност на пописот следната година, потврдуваат за ТВ 24 од двете партии. Според информациите, законот е во финална фаза и според планираното, се очекува уште неделава да помине на влада, а до крајот на март да се изгласа во Собранието.

Според информациите освен етничката графа, којашто предизвика низа дилеми во јавноста, усогласен е и вториот спорен момент, од пропаднатиот попис во 2011-та, попишувањето на ислениците што повеќе од една година се надвор од државата. Тие ќе се попишуваат, но според информациите нема да влезат во вкупното население.

Предвидено е новото пребројување на населението да ги чини граѓаните 8,5 милиони евра.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
А гледам Васко Србоманот го отепал Стојанчета,братот на Албанците од "ослободителната" учк :D

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.606
Поени од реакции
22.336
Шо му текна на овие ...

https://www.mkd.mk/makedonija/politika/zaev-i-ahmeti-se-dogovorija-vo-popisot-kje-ima-etnichka-grafa
Зоран Заев и Али Ахмети се договориле граѓаните да се изјаснат и за својата етничка припадност на пописот следната година, потврдуваат за ТВ 24 од двете партии. Според информациите, законот е во финална фаза и според планираното, се очекува уште неделава да помине на влада, а до крајот на март да се изгласа во Собранието.

Според информациите освен етничката графа, којашто предизвика низа дилеми во јавноста, усогласен е и вториот спорен момент, од пропаднатиот попис во 2011-та, попишувањето на ислениците што повеќе од една година се надвор од државата. Тие ќе се попишуваат, но според информациите нема да влезат во вкупното население.

Предвидено е новото пребројување на населението да ги чини граѓаните 8,5 милиони евра.
Znaci iselenicite ke se popisuvaat a nema da vlezat vo statistikata. Ke ima malverzacii tuka i od sega se znae deka nema da gi najdat site iselenici. Mislam, kako ke gi najdat site nasi niz svetot? Se znae popis sto se, go brojs naselenieto vo drzavata. Za toa kolku Makedonci ili drzavjani na drzavata ima moze da se vidi primer i po broj izdadeni pasosi (ne stoposto tocna no priblizno). Mirisa ova na start na manipuliran popis.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.707
Поени од реакции
31.779
Шо му текна на овие ...

,,,navistina mislevte deka ke nema grafa za etnichka pripadnost,,,celta i namerata na izjasnuvanjeto e preochebijna,,,
,,,site ke se deklariraat toa shto se,,,
,,,samo Makedoncite ke ,,,bidat prinudeni da se izjasnat kako ,,gragjani na severna makedonija,,,apropo toa se lichnosti bez nacionalnost,,,sledstveno,,,vo Makedonija nema Makedonci,,,msm,,vo vardarska Makedonija,,

Последно уредено:
D

Deleted member 12196

Гостин
,,,samo Makedoncite ke ,,,bidat prinudeni da se izjasnat kako ,,gragjani na severna makedonija,,,apropo toa se lichnosti bez nacionalnost,,,
Многу е важно каков ќе биде образецот за попис. Во 2002 година немаше графа со одредена националност. Се пишуваше она што ќе каже попишуваната личност. Буквално ни беше наредено да напишеме „Марсовец“ ако така се изјасни.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.547
20190225_111017.png
20190225_111144.png

20190225_111216.png

Краен епилог...

ВИДЕО: Собранието не му го одзеде имунитетот на Вељаноски, Џафери ја прекина седницата

:pos:

Легендата вели дека Павле Револуционерот уште седи во собрание чекајќи да гласа за одземање на имунитетот... Какви шарени куртони, они буткале реzhим со пенкало, овој и Туфегџиќ ја предводеле толпата лица кои барале правда :pos:
ДУИнг бизнис моментално генг-бенг им прават на СДС

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.407
Поени од реакции
3.214
А гледам Васко Србоманот го отепал Стојанчета,братот на Албанците од "ослободителната" учк :D
Тепа се жив човек, овој повеќе личеше на зомби отколку на човек....Васкота му вели: -"Дали се промени името на државата" ? Овој - "ќерамидата" му вели :НЕ....etc..греота беше за гледање.....
P.S.Во иднина да не ми го 'рчкате Васкота....:pistoldz:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Браво бе, ги донесовте овие пијавици на власт па сега ве боли qr. Обврска ви е и морална и секаква да ги симнете од власт тие што сте ги донеле.
По 100-ти пат пишувам... друг ги донесе сегашниве на власт. Сети се само како ДУИ откажа да прави влада со Груевски во последен момент. Случајно ли беше? Заев ли му нареди? Секако дека не. Му наредил некој многу помоќен, а сигурно не бил „из одавде“.[DOUBLEPOST=1551091986][/DOUBLEPOST]
Тепа се жив човек, овој повеќе личеше на зомби отколку на човек....Васкота му вели: -"Дали се промени името на државата" ? Овој - "ќерамидата" му вели :НЕ....etc..греота беше за гледање.....
Стојанче да го прашаш „Дали се промени керамидата кога ја скрши со главата?“ ќе одговори со „Не, таа пак е керамида“. Не знам зошто го викаат во дебатни емисии, навистина има ниско ниво. Како и многу други што ги викаат, повеќето од нив.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.477
Поени од реакции
18.495
Не ти го чепкам со здравје да си го носиш, слика и прилика ти е :)

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Грујо беше премиер и имаше апсолутна власт тоа време, праеше што сака, ама на Бучко му го спаси гaзето.
Обвинението се покрена баш во грујово време. А не треба власта да ги покренува истрагите и обвиненијата, туку обвинителството. Башка што Бучко и со оваа власт не доби пресуда за в затвор.[DOUBLEPOST=1551092579][/DOUBLEPOST]
Поентата на глупачава со постот е дека требаше нејзе да ја пикнат на џаболебарење во јавна администрација место некој друг, зашто таа завивала како џукела, мерела џадиња и чмаела во штаб. Секој за газето негово ебате македончето глупо, просто и себично. Ајт мрш ми се гади од државава.
А каква била таа приоритетна листа за вработување? Значи ли ова дека во СДСМ прават листи за вработување во државните фирми и институции? Па уште има и приоритетни? Нели е тоа недозволиво? Нели треба да се вработуваат луѓе по квалитет, а не според партиски листи?[DOUBLEPOST=1551092679][/DOUBLEPOST]
Се согласувам дека треба да ги симнеме овие. Но се прашувам (и вас ве прашувам): Кои да ги поставиме?
Па ако слезе Курто, ќе се качи Мурто, се знае.

(Курто и Мурто се ВМРО ДПМНЕ и СДСМ)[DOUBLEPOST=1551092794][/DOUBLEPOST]
Ти до утре можеш да си вадиш постови стари, што сите нормални на овој форум ги имаат. И, ете и сам гледаш која е разликата, дека не се сите исти , има луѓе,членови тука што размислуваат со глава, и не се слепо врзани да го бранат и оправдуваат криминалот по секоја цена, како што беше случај пред 2/3 години со многу од вас, и апсолутно како што гледам ништо не се променило и денес.А тука настанува и најголемиот проблем. Утре ќе се смени власта, ти и слични на тебе пак ќе сте исти луѓе со исто размислување.
Па слабо криминал се покажа, изгледа дека немало. Сем овој случај „Империја“, ако не се лажам, со Камчев и Мијалков. И уште нешто поситно. Нема никакви милијарди, се само на муабети, барем до сега.[DOUBLEPOST=1551093255][/DOUBLEPOST]
На учителкава изгледа и се допаѓа „позава“.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom