Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Мислите дека сите можни штети се направени, па нема што да се направи повеќе???
Има, има. За почеток македонскиот јазик ќе го направат второстепен. Потоа...
Па со законот за двојазичност веќе е

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Се запрепастив од постов, не ми се верува што тоа моите очи прочитаа. Ви текнува на Куманово да ви се деси ? ММММ :
https://markukule.mk/шарена-разочараност-на-полицијата-и-п/?fbclid=IwAR0jVw56OF1LaD-vKxE8CrPlVigl6kRk-XzL9MqksIozzRgr8j1mx_7NCdc
Поентата на глупачава со постот е дека требаше нејзе да ја пикнат на џаболебарење во јавна администрација место некој друг, зашто таа завивала како џукела, мерела џадиња и чмаела во штаб. Секој за газето негово ебате македончето глупо, просто и себично. Ајт мрш ми се гади од државава.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Темава треба да се преименува во Очај во Македонија.Не знам со какви лаги ќе излезат политичариве на следниве избори,ама едно е јасно. Дуи е алфа и омега во државава,факт!Консензуалниот прецедател сигурно ќе има една мисла во глава-Голема Албанија,сигурно многу нема да се секира за севернава ни Македонија.Е сеа наздравје нека ни е!

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Поентата на глупачава со постот е дека требаше нејзе да ја пикнат на џаболебарење во јавна администрација место некој друг, зашто таа завивала како џукела, мерела џадиња и чмаела во штаб. Секој за газето негово ебате македончето глупо, просто и себично. Ајт мрш ми се гади од државава.
Грешка си, не е нејзина поента тоа туку поента на цела шарена револуција, а ете Павле и Ивана ќе ти го потврдат истото !!!! Сдс ги искористи џокерите за да биде власт за наредниве 20 години, но очигледно ќе биде на власт само 4 години а потоа опозиција 20 години.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Грешка си, не е нејзина поента тоа туку поента на цела шарена револуција, а ете Павле и Ивана ќе ти го потврдат истото !!!! Сдс ги искористи џокерите за да биде власт за наредниве 20 години, но очигледно ќе биде на власт само 4 години а потоа опозиција 20 години.

Искрено,Дпмне да одиграше паметно и да се откажеше јавно од груевизмот како најштетна појава од формирањето на партијата,на “конгресот“ во Валандово да одбереа човек што не е воопшто близок со Груевски и Мијалков,ќе го симнеа експресно Сдсм од власт,ама вака,кога во партијата владее сеуште груевизмот и клиентелизмот,многу е тешко воопшто да се симне Сдсм од власт,па камоли да ги замени некој подобар од нив.

Исто пакување се и едните и другите,само што овие од Дпмне се кријат позади некаков замислен патриотизам и се кријат позади историските букви ВМРО,а инаку поголеми комунисти се и од комунистите од Сдсм.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Искрено,Дпмне да одиграше паметно и да се откажеше јавно од груевизмот како најштетна појава од формирањето на партијата,на “конгресот“ во Валандово да одбереа човек што не е воопшто близок со Груевски и Мијалков,ќе го симнеа експресно Сдсм од власт,ама вака,кога во партијата владее сеуште груевизмот и клиентелизмот,многу е тешко воопшто да се симне Сдсм од власт,па камоли да ги замени некој подобар од нив.

Исто пакување се и едните и другите,само што овие од Дпмне се кријат позади некаков замислен патриотизам и се кријат позади историските букви ВМРО,а инаку поголеми комунисти се и од комунистите од Сдсм.
ДПМНЕ нема да ги потоне СДС, тоа за нив ќе го обработи ДУИ.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
ДПМНЕ нема да ги потоне СДС, тоа за нив ќе го обработи ДУИ.

Точно е и ова,и најверојатно така и ќе биде,но поентата ми беше друга.Дпмне ако сака да биде на власт,тоа мора да го стори со антигруевисти и антимицковисти оти тие се рак рана на партијата.
Груевски со неговата пајташка банда и криминалите до небо,Мицко со неговата глупавост и хидроцентралите.
Продаваа и продаваат гол патриотизам без притоа тој нивни “патриотизам“ да го преточат на дело.
Тресење празна слама ми се,прочитани буквари.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Јас неможев да ги органиризам колегите за да здружено се соберат за еден потпис од професорот кој сите ги зафркавање, а ти си запнал да се "спасува" државата организирано. Од рани студентски денови уконтав дека нема фајде и можност од организирано движење.
Од тогаш функционирам сам за себе.[DOUBLEPOST=1551020677][/DOUBLEPOST]

Груевски си беше ок, испран е мозокот на многу од пропагандата на тв, бомбите и СДСМ и нво сили. Грујо да се врати би било боље од сега. Ама нема да се врати...што филозофија и стратегија незнам треба ВМРО да има за да победи не сум им стратег и спинер.
Лично јас сакам некој подесен и понационалист од Зајко...кој и да е.

Последно уредено:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Груевски си беше ок, испран е мозокот на многу од пропагандата на тв, бомбите и СДСМ и нво сили. Грујо да се врати би било боље од сега. Ама нема да се врати...што филозофија и стратегија незнам треба ВМРО да има за да победи не сум им стратег и спинер.
Лично јас сакам некој подесен и понационалист од Зајко...кој и да е.

Груевски и бандата негова се ок само за тие што живеат во некоја држава од западниот свет,имаат лагоден живот и не се замараат многу околу тоа како ќе го поминат месецот и дали ќе имаат фрижидер за јадење.

Околу патриотизмот нема ни да полемизираме оти тоа нивното беше и е само квази патриотизам.И додека се криеја позади тој нивни квази патриотизам,народот патеше,а тие си правеа бизнис зделки со ДУИ зад затворени врати и и удрија монопол на половина држава.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Груевски и бандата негова се ок само за тие што живеат во некоја држава од западниот свет,имаат лагоден живот и не се замараат многу околу тоа како ќе го поминат месецот и дали ќе имаат фрижидер за јадење.

Околу патриотизмот нема ни да полемизираме оти тоа нивното беше и е само квази патриотизам.И додека се криеја позади тој нивни квази патриотизам,народот патеше,а тие си правеа бизнис зделки со ДУИ зад затворени врати и и удрија монопол на половина држава.
Груевски е бољи од Заев не е добар ама бољи од сега, ставаше пари во инфраструктура и го градеше Скопје, плус не зголеми ни даноци, и си имаше убав економски раст, плус не потпиша ни двојазичност ни бугарски ни Преспански договор.
Мене лично сега ми е боље од груевистан, додуше најверојатно мене секогаш ќе ми биде на економски план во иднина од минато...си планирам и си работам. Инаку во глобала и за земјата во целина Грујо е бољи од Зајо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom