Заев е срање.
still better than Gruevski
Полека седнав на масата, се поднаместив на столот. Џуџињата некако среќно гледаа во мене. Повторно ме обзеде она чувство дека седам пред крволочни ѕверови кои ги оближуваат своите валкани и смрдливи муцки очекувајки шумно да локаат од мојата топла крв додека јас беспомошно претам, живеејки ги моите последни минути. Злобата. Злобата во очите на џуџињата беше она што ме згрози. Изгледот на нивните лица, гримасите околу устатата на едното џуџе кое изгледаше како којот кој р’жи, само го надополнуваше нивниот вкупен злобен изглед. На моменти, додека едното од џуџињата зборуваше кон мене, лицето му се кривеше во некоја чудна гримаса полна со пакост и злоба која неодоливо ме потсетуваше на сцената од еден документарен филм во која неколку крволочни којоти трчаат покрај еден уморен, болен и остарен лав, чекајки го да стане доволно беспомошен и слаб за да можат на живо да локаат од неговата топла крв, да ги кинат неговите ослабнати но сеуште топли мускули, да му ги истргнат надвор од утробата неговите црева за да си ги наполнат нивните мешиња. Мешињата да им се полни, другото не е важно. Тоа што жртвата претходно веќе дала крв за татковината за џуџињата воопшто не беше важно. Важно беше уште еднаш да се наполнат мешињата на џуџињата. А жртвата кој ја...
Откако се поднаместија едното џуџе седна пред мене и со крволочен израз на лицето ми се нафрли веднаш. Во првиот налет смирено му ритнав една клоца директно во искезената фаца. Џуџето со квичење побегна назад и почна да кружи и р'жи околу мене. Потоа повторно ми скокна. Му плеснав уште една клоца директно во неговата крвожедна фаца...
Не повикувај демони, арен си е кај си егрујо врати се, народот те сака, те бара
Оваа ретардираната финта на шарените, "Грујо оди си", сега само "Зајо оди си" и кој ќе дојде? Дедо Мраз?Не повикувај демони, арен си е кај си е
Но овие сега треба да си одат
Ако се врати ќе им плачи мајка на сдс
Според мене шантава влада, на мицко, која нема да може да функционира без левица (идеолошки спротивна, но со исти ставови), солза, палевски…Оваа ретардираната финта на шарените, "Грујо оди си", сега само "Зајо оди си" и кој ќе дојде? Дедо Мраз?
Еми како кои бе па Мицко за премијер а Гоцка Сиљанофска за прецедник ... пљус и Грујо ќе се врати од Будапест и се ќе си биде пак по старо ...Се согласувам дека треба да ги симнеме овие. Но се прашувам (и вас ве прашувам): Кои да ги поставиме?
Аман па ти цела држава ти се или роднини или познати, од политичари до киднапирани жртви. Јасно ме е што е обдукција, но прашањето е дали роднините го виделе телото пред обдукција? Веројатно не. Од тука не може да биде исклучено дека не се случило нешто друго во таа насока.иако ,,не ја мирисам,, оваа влада....ова со женава во Вардар е чист случај. Жената не е од Драчево...туку од Другово кај Кичево и е блиска фамилија на мој колега. Лччно од најблиската фамилија беше извршено препознавањето на лешот...и нема врска дека и фалеле органи
Сите овие озборувања се јавуваат како резултат на правената обдукција кај секоја сомнителна смрт...и кога отпосле ќе им го однесат телото на фамилијата-тие го гледаат искасапено и шиено ко вреќа
истиот муабет се ширеше и за децата кај Смилковско езеро
И на нив беше правена обдукција...и затоа биле сечени и шиени...а не за органи
Aма не може Грујо пак да биде премиер дури и ДПМНЕ да дојде на власт ... исто како што Љубчо е минато исто такво минато е и Грујо, доколку ДПМНЕ победи на следни парламентарни избори нов премиер ќе ни биде ХидроМицко и тогаш па мислам дека ќе викаме Заев врати се !грујо врати се, народот те сака, те бара
И ја немам ништо против ВМРО да се врати. Нормално истиот муабет ќе го има за Зајко, прво ситење дека пропаднал и колку е заникаде, па жалење колку ни е лошо, па Мицко мора да си оди, режим бла бла па СДС ќе дојде може со Рада Помада за премиер и опа дежа ву. Више знам што ќе се дешава 20 години унапред.Според мене шантава влада, на мицко, која нема да може да функционира без левица (идеолошки спротивна, но со исти ставови), солза, палевски…
Лабилна влада, (и на западот му одговара, не сакаат силни влади), која во себе ќе има повеќе балансери.
Сдс/дуи, мора да ги снема (не е фантастика), сдс стана по албанска партија од сите други заедно. Сдс за мене се албанци со говорна мана, а колку да не ги сакам вемеро, сепак беа подобри во се, објективно кажано.
Јеби га, паднавме под манипулација на голема кампања
Ќе ти кажам... ништоИ ја немам ништо против ВМРО да се врати. Нормално истиот муабет ќе го има за Зајко, прво ситење дека пропаднал и колку е заникаде, па жалење колку ни е лошо, па Мицко мора да си оди, режим бла бла па СДС ќе дојде може со Рада Помада за премиер и опа дежа ву. Више знам што ќе се дешава 20 години унапред.
Следно доаѓање на СДСМ мењање на име на јазик во славобугаросеверначки и џамија во секое маало проект. А да и геј бракови...нешто ги заборавија.Ќе ти кажам... ништо
Нема да има Северџамија
Oн како Макартур рече ќе се врати.Не повикувај демони, арен си е кај си е
Но овие сега треба да си одат
Ако се врати ќе им плачи мајка на сдс