Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Стојачне Ангелов :
Полека седнав на масата, се поднаместив на столот. Џуџињата некако среќно гледаа во мене. Повторно ме обзеде она чувство дека седам пред крволочни ѕверови кои ги оближуваат своите валкани и смрдливи муцки очекувајки шумно да локаат од мојата топла крв додека јас беспомошно претам, живеејки ги моите последни минути. Злобата. Злобата во очите на џуџињата беше она што ме згрози. Изгледот на нивните лица, гримасите околу устатата на едното џуџе кое изгледаше како којот кој р’жи, само го надополнуваше нивниот вкупен злобен изглед. На моменти, додека едното од џуџињата зборуваше кон мене, лицето му се кривеше во некоја чудна гримаса полна со пакост и злоба која неодоливо ме потсетуваше на сцената од еден документарен филм во која неколку крволочни којоти трчаат покрај еден уморен, болен и остарен лав, чекајки го да стане доволно беспомошен и слаб за да можат на живо да локаат од неговата топла крв, да ги кинат неговите ослабнати но сеуште топли мускули, да му ги истргнат надвор од утробата неговите црева за да си ги наполнат нивните мешиња. Мешињата да им се полни, другото не е важно. Тоа што жртвата претходно веќе дала крв за татковината за џуџињата воопшто не беше важно. Важно беше уште еднаш да се наполнат мешињата на џуџињата. А жртвата кој ја...

Откако се поднаместија едното џуџе седна пред мене и со крволочен израз на лицето ми се нафрли веднаш. Во првиот налет смирено му ритнав една клоца директно во искезената фаца. Џуџето со квичење побегна назад и почна да кружи и р'жи околу мене. Потоа повторно ми скокна. Му плеснав уште една клоца директно во неговата крвожедна фаца...
:pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Не повикувај демони, арен си е кај си е
Но овие сега треба да си одат
Ако се врати ќе им плачи мајка на сдс
Оваа ретардираната финта на шарените, "Грујо оди си", сега само "Зајо оди си" и кој ќе дојде? Дедо Мраз?

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Оваа ретардираната финта на шарените, "Грујо оди си", сега само "Зајо оди си" и кој ќе дојде? Дедо Мраз?
Според мене шантава влада, на мицко, која нема да може да функционира без левица (идеолошки спротивна, но со исти ставови), солза, палевски…
Лабилна влада, (и на западот му одговара, не сакаат силни влади), која во себе ќе има повеќе балансери.
Сдс/дуи, мора да ги снема (не е фантастика), сдс стана по албанска партија од сите други заедно. Сдс за мене се албанци со говорна мана, а колку да не ги сакам вемеро, сепак беа подобри во се, објективно кажано.
Јеби га, паднавме под манипулација на голема кампања

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Се согласувам дека треба да ги симнеме овие. Но се прашувам (и вас ве прашувам): Кои да ги поставиме?
Еми како кои бе па Мицко за премијер а Гоцка Сиљанофска за прецедник ... пљус и Грујо ќе се врати од Будапест и се ќе си биде пак по старо ... :tapp:

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
иако ,,не ја мирисам,, оваа влада....ова со женава во Вардар е чист случај. Жената не е од Драчево...туку од Другово кај Кичево и е блиска фамилија на мој колега. Лччно од најблиската фамилија беше извршено препознавањето на лешот...и нема врска дека и фалеле органи

Сите овие озборувања се јавуваат како резултат на правената обдукција кај секоја сомнителна смрт...и кога отпосле ќе им го однесат телото на фамилијата-тие го гледаат искасапено и шиено ко вреќа

истиот муабет се ширеше и за децата кај Смилковско езеро

И на нив беше правена обдукција...и затоа биле сечени и шиени...а не за органи
Аман па ти цела држава ти се или роднини или познати, од политичари до киднапирани жртви. Јасно ме е што е обдукција, но прашањето е дали роднините го виделе телото пред обдукција? Веројатно не. Од тука не може да биде исклучено дека не се случило нешто друго во таа насока.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
грујо врати се, народот те сака, те бара
Aма не може Грујо пак да биде премиер дури и ДПМНЕ да дојде на власт ... исто како што Љубчо е минато исто такво минато е и Грујо, доколку ДПМНЕ победи на следни парламентарни избори нов премиер ќе ни биде ХидроМицко и тогаш па мислам дека ќе викаме Заев врати се !

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Според мене шантава влада, на мицко, која нема да може да функционира без левица (идеолошки спротивна, но со исти ставови), солза, палевски…
Лабилна влада, (и на западот му одговара, не сакаат силни влади), која во себе ќе има повеќе балансери.
Сдс/дуи, мора да ги снема (не е фантастика), сдс стана по албанска партија од сите други заедно. Сдс за мене се албанци со говорна мана, а колку да не ги сакам вемеро, сепак беа подобри во се, објективно кажано.
Јеби га, паднавме под манипулација на голема кампања
И ја немам ништо против ВМРО да се врати. Нормално истиот муабет ќе го има за Зајко, прво ситење дека пропаднал и колку е заникаде, па жалење колку ни е лошо, па Мицко мора да си оди, режим бла бла па СДС ќе дојде може со Рада Помада за премиер и опа дежа ву. Више знам што ќе се дешава 20 години унапред.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
И ја немам ништо против ВМРО да се врати. Нормално истиот муабет ќе го има за Зајко, прво ситење дека пропаднал и колку е заникаде, па жалење колку ни е лошо, па Мицко мора да си оди, режим бла бла па СДС ќе дојде може со Рада Помада за премиер и опа дежа ву. Више знам што ќе се дешава 20 години унапред.
Ќе ти кажам... ништо
Нема да има Северџамија

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Ќе ти кажам... ништо
Нема да има Северџамија
Следно доаѓање на СДСМ мењање на име на јазик во славобугаросеверначки и џамија во секое маало проект. А да и геј бракови...нешто ги заборавија.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.985
Абе Стојанче бе... цццц..
:place:
Оди бе скри се таму, лапај тоа платата шо ти ја даваат за курово здравје, не се бламирај, не пишувај, не зборувај, ќути да не те гледаме како голташ, туѓ срам ме јаде кога те гледам..:facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom