Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 април 2014
Мислења
7.383
Поени од реакции
11.853
Јас да се прашувам треба да изгнијат в затвор.Што сака нека им се случува,кур ме боли.Не ни мора да ме трујаат дали го истепале или го наполниле во газот.Што е тој поразличен од рандом џанак што крадел акомулатори и го издупил сопственикот со штрафцигер кога го фатиле?
Само вас некако многу ве болеше за Села?Требало 100 години напаѓачите ау џау.
Ви стигнува наредба од мала речица и на штрек сте.Не знаете што треба да исполните.Не знаете ни каков став да завземете.Дали да се правите на Тошо или да се докажувате.А најјако од се е што на социјалниве мрежи па макар и во приватни пораки не се осмелувате да ја исхејтате вашата партија.Нели сеа слободата дојде ама ако,што си е сигурно си е сигурно.
Го потекувавте за онај од Куманово кој што изгази невино дете(кој што треба да одговара ама нема потреба од толку пукање во јавноста),ама затоа ''А'' не рековте за Саздо на пример(еден тон примери има).
Чутите ко пичка под кошула кога вашиве се 100 пати полоши од најлошото сценарио што можевте да го замислите.
Некој коментар за убиствава и киднапирањава?Некој коментар за покачувањето вода/струја(наредно)?Некој коментар за зољиве над глава што ви фрчат?Некој коментар за пајаков ака трансформер?
За пуштањево на Грујо и братучедот коментар некој ,не?
Судствово исправено до максимум.Е не,ќе се заебаваме.
Здравствово па муабет да не правам.Почнале од Данска да идат пациенти оти овде какви што сме имале доктори стручни,љубезни таму немало.
Некој збор за Павле ортаков ваш?
Партиски вработувања нема сеа,така?
Воздухов се исчисти сеа магично?
Тендерчина и стипендии не се лапаат партиски?
Дури мислам и дека не е ортак со албанциве вашиов,туку амал им е.
Постов е наменет за Вао,Берик и другите хардкор револуцинери кои си имаат ''свој'' став и не се продаваат за 250 евра плата и правдината им е побитна од се.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
МВР изјавиле дека ја имаат ситуацијата под контрола :lolzz:

:lolzz:

Чекај уште еднаш :lolzz:

Оливер ни жена му ја нема под контрола, ќе имал ваква ситуација под контрола, со убиства среде бел ден :pos:

Па и она, ако видите нешто сомнително, пријавете во најблиската станица. Што ако пријавуваш кога ништо не се случува :facepalm:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Секако дека траба да постојат рудници, и постојат рудници. Разликата од рудник во Германија и рудник каков што сакаат да направат во казандол или каков што прават на Кожув е во начинот на кесплоатација на рудата. Што и како се користи, каква хемија, какви се последиците на околината. Работата е што кај нас сакаат да експлоатираат со технологија од пред еден век, технологија која е забранета во секоја посаглам држава. Така им е поефтино, повеке ќар останува. Во тоа е ебата, во тоа е волкот.
ОК, тоа го тврдат едите, не сме слушнале другите што велат.. впрочем, веќе ги избркаа.

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Никаде потврда од кого биле нападнати, паѓате на инфомакс прикаски, од диво насеље некој ги тепал : )))), тие не ни знаат кој е спиро, или миле, нит па знаат како изгледаат.
Не го допирај дното жити се.
Јавно на фб ти се фалат шошониве, соопштенија од сите институции, прикаски биле.

https://www.facebook.com/100023987687198/posts/410842456392007?sfns=mo

Прикаска

Attachments

Член од
13 септември 2018
Мислења
16
Поени од реакции
55
Целава работа со тепањево смрди. Нема логика уште не влезени во затвор да провоцираат инциденти и тоа во два наврати, нити пак еве министриве ги уапсија, па ај да ги истепаме кога Јанакиевски веќе беше во затвор.

Единствено што ми паѓа на памет е да се докаже теоријата на Грујо дека намерно сакале да го стават во затвор за да го ликвидираат пошто нели ќе го прошируваат барањето за екстрадиција, сеедно што нема шанси да го вратат. Плус, додека се свести обезбедивањето на затворот да сакаа партали ќе ги направеа, а изгледа ништо не им е посебно.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.282
Поени од реакции
46.740
Не го допирај дното жити се.
Јавно на фб ти се фалат шошониве, соопштенија од сите институции, прикаски биле.

https://www.facebook.com/100023987687198/posts/410842456392007?sfns=mo

Прикаска
Ako nekoj dopira dno za konkretniov primer si ti, ne ja, so.ogled deka im davas tolku na znacenje sto definicija za dno ti e ova, koj go tepal mile i spiro u zatvor ko demek bitno da e, na kraj ispadna platenici da gi shamarale, koi nisto cudno i na nivni platen spisok da bile u 2015, za bratucedot ne sumjam.

2-3 posta podole pisav i za scenarioto ako gi tepal nekoj od onie od divo naselje ...
Koj im e kriv so rabotite ne im ispadnaa spored planot pa sudbinata povtorno gi spoi, sega i u zatvor a ja ne veruem u slucajnosti :rolleyes:, kaj e sea vankovska so ironijata. :tvg:

Rekov i ke povtoram, steta ne se ispoubile megju sebe u paket so ona abe KUR me boli koj kako zasto go tepal mileta i spireta ... u Zatvor. Za ovie li da se mrsuljavam, ni za slajm u faca ne se vredni a pola den se drami za niv i jace radi 3-4 samari sto popile od bivsite im drugari ... speaking of defokusiranje neli.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Ne se znae koj pie koj plaka, sega zatvorskava policija se zali deka bile istepani od obezbeduvanjeto na Micko.

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Едни од УЈП :D

(y)
Plakam danoci i tuka i vo Severna. Sto e najtragicno poveke plakam vo Severna, iako ne ziveam tamu. A godinava ke plakam uste poveke, posto nekoj mora da ja ishkoluva kerka mu na Dimitroff metroseksualecot.

Moze si primetil, ama da te potsetam, imam investirano golemi pari vo akcii na MSE na koi plakam 10% personalec na dividendite, a od ovaa godina ke bidat 15%. Plus danok na renta. Plus danok na nedviznosti

Plus prakam pari po rodnini koi od godinava isto ke pocnat da gi odanocuvaat. Da moze Mira Dizel da dovraboti iste nekoe nepismeno kopilence.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.672
Поени од реакции
88.580
Исчезнати лица, пукање со зољи, тепање на луѓе, труење кучиња... ама ако ги чепнел некој таблите со Северна, е тогаш ќе игра стапот од полицијата.

Приоритетите на прво место.

#РепубликаСеверxhан

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.624
Поени од реакции
22.364
Ke ima li kazni vo idnina ako kazam Makedonija / Makedonski / Makedonec/Makedonka? Deka pocnaa veke znaminja da stavaat mesto da pisat ime. Samocenzura na najvisoko nivo. Inace Агенција за иселеништво – на Република Северна Македонија pred nekoj den objavi intervju so nekoj nasinec vo Vranje. Intervjuto bese dolgo kako za vo spisanije i Ednas ne se napisa Makedonija. Isto taka vo oficijalnite soopstenija pocnaa da ne go pisuvaat imeto odnosno opsto Makedonija ja nema vo tekstot. Primer:

Aгенција за иселеништво

18.02.19 - 15:00

Почитувани,

Ве известуваме дека Летната Школа по мајчин јазик наменета за децата од дијаспората, со цел учење на мајчиниот јазик која Агенцијата за иселеништво ја организира секоја година, ќе се одржи од 22-28 јули 2019 година. Сместувањето ќе биде во хотел во Охрид.
Летната школа е наменета за ученици од иселеништвото. Возраста на децата треба да е од 12-16 години.
Наставата по мајчин јазик за време на школата ќе се одвива еднаш дневно во претпладневните часови во времетраење од час и половина. Учениците ќе бидат поделени во две групи, почетна и напредна група.
Покрај класичната настава за јазикот, ќе се одржуваат едукативни работилници, спортски активности, екскурзии и посети на интересни за децата места во градот.
Превозот до Охрид ќе биде во организација на родителите.
На „Летната Школа“ учество можат да земат сите заинтересирани, без претходна селекција.
Ве молиме присуството да го пријавите на интернет адресата на Агенцијата за иселеништво:
e-mail: info@minisel.gov.mk
За детали околу програмата и сместувањето ќе ве информираме дополнително.

Mockovci edni, koi majcin jazik imame 512 oficijalni jazici priznaeni uste Esperanto fali. Mislam dali se cuvstvuvaat barem malce glupi koga pisuvaat vakvi tekstovi i so seta kreativnost sto ja nemaat gledaat da ne go pisat zabranetiot zbor so bukvata M? Zborot so M izgleda e strogo zabranet kako zborot so N vo SAD (niger) odnosno razlikata tamu e sto crncite megjusebe si go koristat znaci nie uste eden progresiven cekor napred napravivme sto ni megjusebe ne se narekuvame Makedonci. Idiotizam firomski severnjacki glupaci edni.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Медумите напињаат со овие исчезнувањата, како сите да се поврзани, нема недна релевантна (па и нерелевантна) информација дека се работи за мафија, органи и сл. Секој случај си е посебен, кај постари луѓе е деменција, кај некои е депресија, кај некои е лихва, коцка, долгови, нема шанси сите овие неколку исчезнувања да имаат заеднички причинител.
Или се зголимил бројот на самоубиства?:cautious:[DOUBLEPOST=1550825545][/DOUBLEPOST]
Ќе им дошепне некој на усијаните слободарски глави дека овие што денес ги слават убија 10-тина специјалци или да одложиме за утре, бар спремената прослава да не им се расипе уште непочната?
Абе битно 500 евра плата ќе зеаме!:confused:И дефинитивно најбеден народ сме на планетава,без конкуренција.

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.672
Поени од реакции
88.580
Никаде потврда од кого биле нападнати, паѓате на инфомакс прикаски, од диво насеље некој ги тепал : ))))
Од Телма, биле нападнати од Лирим Красниќи и Есад Кафеџоли, осуденици од Диво Насеље...

Последно уредено:

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.873
Поени од реакции
21.779
Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.