Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Знае некој да ми каже дали е можно да сум добил отказ иако добив документ да потпишам?
Нели за отказ не ти даваат ништо да потпишеш или грешам?
Може некако да се провери како сум поминал? Да не ме копка :)

„Образувана преписка N:5059/2019/19.02.2019 г.“
ми дава сега
Site potpisuvaat posle intervjuto, dali si odbien ke vidis koga ke bidis na sovet,edinstveno na prasajneto sto si po narodnost ako si rekol Makedonec ke bidis odbien,ako si rekol Bugarin nemas problem.

Член од
1 април 2014
Мислења
285
Поени од реакции
186
Site potpisuvaat posle intervjuto, dali si odbien ke vidis koga ke bidis na sovet,edinstveno na prasajneto sto si po narodnost ako si rekol Makedonec ke bidis odbien,ako si rekol Bugarin nemas problem.
Фала друже, реков Блгарин, ама не наведов писатели и немав родители со БГ пасош од прашањата :(
друго одговорив
А отприлика за колку време се изјаснува советот?

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Фала друже, реков Блгарин, ама не наведов писатели и немав родители со БГ пасош од прашањата :(
друго одговорив
А отприлика за колку време се изјаснува советот?
Nekade posle 1.5 godina ke bidis pred sovetot za grazdanstvo

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Здраво ми треба помош, не знам што да правам.
Поднесовме документи преку прв братучед, интервју јануари 2017. Статусите по ред одеа - задолжителна - финална - и на дополнителна со запирка од јануари 2018 година. Април, мај 2018 година доставени се документи (преку посредник) од архив од Велико Трново. И сеуште сме на дополнителна.
Вчера одиме во Софија по друга работа и во Министерството за правосудие отидовме да видиоме дали е се во ред со документоте, дали се доставени и сл.
И тие ми велат дека нема доставен документ од Велико Трново.
Посредникот вика дека го доставил.
Сега не знам што да се прави, посредникот вика дека на шалктер не давале доказ кога ги доставил документите. Не знам на кој да веруваш, Дали е можно тие на шалтер да немаат точна евиденција. Или пак да вадам од Велико Трново, па изводи и посмртници.

Сте имале ли бакво искуство.
Mene na salter mi dadoa brojce koga davav dopolnitelen dokument za tatko mi. Km prepiska taa i taa taka pisuva.[DOUBLEPOST=1550774039][/DOUBLEPOST]Нема теорија да добиете државјанство,а да не ти издадат пасош кој е само формлен документ. И не збунувајте луѓе без потреба или со лоша намера. Бидете внимателни многу ппсредници лажат. Ало бе копуци пасош не мора никогаш да извадиш тоа е само документ за лична идентификација при патување. Прво треба да ти одземат државјанство па на тој основ да не ти издадат пасош[DOUBLEPOST=1550774172][/DOUBLEPOST]
CEKAL 2 MESECAAAA??????LAGAAAAAAAAA cekal najmalku edna godina za promena na status od finalna na polozitelna kako i site 9vde na forumov.Nema sansi za 2 meseca od finalna na polozitelno.Veni ce si pr3secam ako e toa vistina.NE VERUVAJTE NA LAGI.POLOSO NE BILO NIKOGAS.NIKOGAS PREMIER NE IZLEGOL DA KAZE DEKA CE ZATVARA AGENCIJA DABC.POLOSO NEMOZE DA BIDE
Вистина е. Татко ми толку чекаше за положителна од финална. Нема правила знаеш

Последно уредено:
Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Spored novite pravila i zakoni za 8 msseci moze i porano
Edinstveno smenija sto vo isto vreme se podava baranjeto za drzavjanstvo i se pravi intervju,so toa se dobiva 1 godina cekanje pomalku,ne e malku,a posle intervjuto kolku ke se ceka do sovet zavisi kolku rabota ke imaat,ako nema mnogu baranja i mnogu stari nereseni slucai mozi i mnogu pobrzo da bidi do sovet,znaci zavisi od poveke faktori

Член од
6 октомври 2014
Мислења
19
Поени од реакции
4
Dali nekoj znae sto sledi po ovaa

По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданствo

Intervju novembar 2016,dopolniteina 15 12 2017,dokumenti pasas od vujko i brat

Член од
24 мај 2018
Мислења
9
Поени од реакции
1
zdravo.sakav da prasam nekoj koj znae da mi kaze,uste kolku ke se ceka ovoj status( Molbata vi e razgledana od Soveta po grazdanstvo s polozitelno stanovishte.Predstoi izdavanieto na ukaz na Viceprezidenta.) Denovive mi se smeni ovoj status? Sto znaci ova deka e na krajot li? i kolku ke se ceka?
Sto e sledno sega? Fala

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
zdravo.sakav da prasam nekoj koj znae da mi kaze,uste kolku ke se ceka ovoj status( Molbata vi e razgledana od Soveta po grazdanstvo s polozitelno stanovishte.Predstoi izdavanieto na ukaz na Viceprezidenta.) Denovive mi se smeni ovoj status? Sto znaci ova deka e na krajot li? i kolku ke se ceka?
Sto e sledno sega? Fala
Sega cekas potpis od viceprezidentkata,se ceka dolgo,zavisi so kakvi dokumenti si,momentalno ne potpisuva na nikogo,tera inaet

Член од
24 мај 2018
Мислења
9
Поени од реакции
1
Od brat poteklo,on ima preku 15 godini bg pasos.A kolku e toa dolgo otprilika? Znaci samo potpis i gotovo za zimanje posle? fala

Член од
16 јануари 2019
Мислења
27
Поени од реакции
21
Nekade posle 1.5 godina ke bidis pred sovetot za grazdanstvo
Neka podnesuva na novo so dokumentot od sestra za brzo ke i zakazat intervju
Zdravo, site koi imaat podadeno dokument preku bratuced, tetka, cicko, brat, sestra ke gi odbijat bidejki od pred godina I 6 meseci ima izmeni na zakonot za blgarsko graganstvo.
Za da ne bidat odbieni treba da dostavat dopolnitelni dokument, odnosno izvodi od toj sto e zasegnat do negov dedo ili pradedo roden pred 1919god bilo kade vo mkd I da se naprae poteklo na baza ba tie izvodi vo blgaskoto zdruzenie bkks vo Strumica ... Dokumentot e priznaen I validen od strana na dabc I pravosudie

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Дечки имам еден предлог....
На тие што поставуваат се исти прашања и не сакаат да се заангажираат и да одвојат 15 минути да прочитаат 5 страни наназад да не им се одговара на прашањата.
Така би имале почиста тема и помалку исти пораки, не мора да читаме исти работи секој ден,и тоа по 3-4 пати.
Ем попрегледна тема,ем покорисна,а и тие што поставуваат прашања ќе мора да си читкаат неколку страни назад и ќе си го најдат одговорот,не верувам подолго од 15 минути да им одзеде барањето.

Член од
16 јануари 2019
Мислења
27
Поени од реакции
21
Intervju na 30 Noemvri 2017 i od Noemvri 2017 do Dekemvri 2018 mi bese statusot: Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.

Veke od Dekemvri 2018 (ne pamtam koja tocno data sredinata na Dekemvri bese) mi se promeni vo: По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

Imam se odneseno sto mi kazaa vo BKK kako dopolnitelni dokumenti.

Dokumenti od cicko (kopija pasos i licna karta).

Sega nekoj ako ima iskustvo da mi kaze kolku ke se ceka, nekoj cekal 2 meseci nekoj 4 nekoj 6 poznavam licno takvi luge a i poznavam licno lugje koj vo Dekemvri 2018 imat zemeno pasosi i toa preku bratucedi.
Znaci preku cicko bratuced brat ne vazi veke godina ipol... Posrednikot trebalo da te izvesti deka treba da izvadesh od bkks Strumica poteklo po dedova ili pradedo a linija

Член од
5 јули 2018
Мислења
237
Поени од реакции
193
Dali nekoj znae sto sledi po ovaa

По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданствo

Intervju novembar 2016,dopolniteina 15 12 2017,dokumenti pasas od vujko i brat
Cekaj promena od 4 do 6 nedeli taka mi kazaa i na mene u jas sum so vakov status od deneska.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom